Masina de spalat vase incorporabila Whirlpool WIO 3T321 P cu 10 programe si 14 seturi – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Whirlpool WIO 3T321 P este o masina de spalat vase complet incorporabila ce pune la dispozitie o gama foarte variata de programe si o capacitate generoasa. Este capabila sa indeparteze orice tip de murdarie, asigurand o spalare excelenta, dar si o uscare optima a vaselor.

Masina de spalat vase Whirlpool WIO 3T321 P este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii mai mari. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus. Consumul energetic anual este de doar 265 kWh, iar cel de apa de 2520 litri.

Pentru ca discutam despre un model incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, ce nu va ramane vizibil in timpul functionarii. Interfata acestuia este foarte intuitiva avand un numar redus de programe. Tot aici se afla indicatorul pentru agentul de clatire si cel pentru sare, care te vor anunta in momentul in care este necesara adaugarea unei cantitati suplimentare. Sarea detine un rol foarte important in activitatea masinii caci previne depunerea de calcar pe suprafata vaselor, dar si pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri incapatoare si foarte flexibile ce fac posibila adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic poti obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea vaselor voluminoase precum tigai, oale, tavi si asa mai departe. In plus, tot aici se afla si suportul special pentru tacamuri.

Este o masina foarte silentioasa, ai carui nivel de zgomot nu depaseste 41 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 82 x 59.7 x 55.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 10 programe de spalare, despre care vom discuta pe larg in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade CElsius. Are o durata de 190 de minute, timp in care consuma numai 9 litri de apa si 0.93 kWh energie electrica.
 2. 6th Sense – alti producatori il numesc auto, si este un program controlat in totalitate de senzori, motiv pentru care parametrii vor varia destul de mult, fiind potrivit in orice situatie. Temperatura de spalare variaza intre 40-50 de grade Celsius, avand o  durata de 85-180 de minute. Consuma 7-14 litri de apa si 0.9-1.43 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este programul potrivit vaselor cu grad ridicat de murdarie, caci foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius, dar si o presiune ridicata. Dureaza 170 de minute, timp in care consuma 14 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica.
 4. Zilnic – este potrivit pentru spalarile de zi cu zi, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Consuma 12 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica, pret de 90 de minute.
 5. Silentios – poate fi folosit pe timpul noptii, fiindca presupune un mod de functionare silentios datorita presiunii scazute. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius, avand o durata de 210 de minute. In tot acest timp consuma doar 1.15 kWh energie electrica si 15 litri de apa.
 6. Scurt – dureaza 30 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Nu dispune de ciclu de uscare.
 7. Pahare – asigura o spalare delicata, fiind potrivit chiar si pentru pahare si portelanuir, caci temperatura de spalare este de doar 45 de grade Celsius. Dureaza 100 de minute, timp in care consuma 11.5 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – dureaza doar 12 minute si foloseste 4.5 litri de apa la temperatura de admisie. Este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase.
 9. Sterilizare – foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius si are o durata de 100 de minute. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 10. Autocuratare – este destinat igienizarii cavitatii interioare a masinii, folosind detergent special in acest sens.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale la fel de diversificate si de utile:

 • Incarcare la jumatate – permite adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata, fara a modifica temperatura sau durata de spalare.
 • Power clean – preuspune spalarea la o presiune mai ridicata a articolelor din cosul inferior, in timp ce articolele din cosul superior vor fi spalate la presiune normala.
 • Turbo – face posibila reducerea programelor de spalare, prin cresterea presiunii si a temperaturii apei.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Tablete – poate fi activat in cazul in care sunt folosite tablete multifunctionale de tip 3 in 1 sau 4 in 1.

Concluzii si Pareri

Whirlpool WIO 3T321 P este o masina de spalat vase foarte bine pusa la punct din toate perspectivele ce ofera o capacitate generoasa, dar si o gama extrem de diversificata de programe si functii. Cumparatorii sunt foarte multumiti  de modul in care aceasta isi face treaba si sustin ca programele sunt extrem de eficiente si foarte bine gandite, descurcandu-se indiferent de gradul de murdarie. De asemenea, apreciaza si modul silentios de functionare, sustinand ca este un electrocasnic cu adevarat util si eficient, drept pentru care apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt: Whirlpool WIO 3T321 P 

9.8

Pret

9.7/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte incapatoare
 • Numar mare de programe si functii
 • Functionare silentioasa
 • Compartimentare eficienta

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *