Masina de spalat vase Hansa ZWM 416 WH – Review detaliat si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZWM 416 WH este un model de masina de spalat vase independent, ce vine la pachet cu un pret accesibil. Dispune de cele mai importante programe de spalare, despre care vom discuta pe larg in cele ce urmeaza!

Masina de spalat vase Hansa ZWM 416 WH este prevazuta cu o capacitate de 9 seturi, care din punctul meu de vedere, ar fi ideala pentru un cuplu. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In principiu, producatorii estimeaza consumul enegetic anual undeva la 197 kWh, iar cel de apa la 2520 litri.

Pentru ca este un model independent, panoul de control este amplasat frontal, ramanand vizibil pe toata durata functionarii. Interfata acestuia este foarte eintuitiva, permitand realizarea setarilor dorite foarte usor. Tot aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume cel pentru nivelul sarurilor care joaca un rol extrem de important in activitatea masinii, dar si cel pentru agentul de clatire. Intorcandu-ne la sare, aceasta previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor, precum si de pe componentele interne ale masinii.

Interiorul este prevazut cu niste cosuri foarte flexibile, unde poti adauga vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar si pentru oale, tigai, tavi etc. In plus, exista si un cos special unde poti adauga tacamurile la nivelul caruia li se va asigura o igienizare optima.

Mai mult decat atat, masina beneficiaza si de sisteme Aqua Stop, un instrument de protectie automata ce opreste alimentarea cu apa in cazul riscului de inundatii.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 44.8 x 60 cm (l x L x A). Totodata, presupune o functionare silentioasa, inregistrand numai 49 dB la spalare.

Programe si functii speciale

Masina are la baza 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Zilnic – este un program potrivit pentru spalarile zilnice, temperatura de spalare fiind de 55 de grade Celsius, cea de prespalare 45 de grade Celsius, iar cea de clatire 65 de grade Celsius. Dureaza 155 de minute, timp in care consuma 13 litri de apa si 1.07 kWh energie electrica.
 2. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor foarte murdare, dar si rezistente, la temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius, cea de prespalare 50 de grade Celsius, iar cea de clatire 65 de grade Celsius. Consuma 16 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 3. Delicat – ofera o spalare delicata articolelor sensibile, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, iar cea de clatire 60 de grade Celsius. Dureaza 110 minute, timp in care consuma 13 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 4. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice caci temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius. Dureaza 185 de minute, timp in care consuma 9 litri de apa si 0.69 kWh energie electrica.
 5. 90′ – dureaza 90 de minute si presupune spalarea la temperatura de 65 de grade Celsius, uramt de clatire 60 de grade Celsius si clatirea finala la 65 de grade Celsius. Presupune un consum de 10.5 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este ideal pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 8 minute , timp in care consuma 3.5 litri de apa, la temperatura de admisie.

Ca si functie speciala, acest model de masina beneficiaza doar de Incarcarea la jumatate care permite incarcarea unui singur cos, reducand consumul de apa si energie, insa fara sa modifice temperatura si durata de spalare.


Concluzii si Pareri

Hansa ZWM 416 WH este o masina de spalat vase foarte utila, la care pot apela si cei care nu dispun de o bucatarie foarte incapatgoare caci are o latime de doar 45 de cm. Clientii sustin ca isi face treaba bine, programele sunt eficiente, iar modul de functionare este unul cat se poate de silentios. Totodata, acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul corect.

Review pe scurt: Hansa ZWM 416 WH

9.3

Pret

9.4/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Programe bine gandite
 • Incarcare la jumatate
 • Aqua Stop
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Numar redus de functii speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *