Masina de spalat vase incorporabila Hansa ZIM676H cu 12 seturi si 6 programe – Pareri si Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Review Hansa ZIM676H

Hansa ZIM676H ar putea fi o investitie foarte buna, in masura in care te va scuti de grija vaselor murdare, ori de cate ori va fi necesar. Este un model interesant, despre care am ales sa va vorbesc astazi prin prisma functionalitatii sale si a specificatiilor din dotare.

Masina de vase Hansa ZIM676H pune la dispozitia utilizatorului o capacitate de 12 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu 3-4 membri. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna ca masina va inregistra un consum energetic destul de mic, adica cu aproximativ 21% mai putin decat o masina de spalat vase incadrata in clasa de eficienta energetica A. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la aproximativ 258 kWh, in timp ce consumul anual de apa ar fi undeva la 3080 litri.

Calitatea spalarii depinde intr-o masura destul de mare si de duritatea apei. Cu cat apa este mai dura, cu atat vor ramane urme de calcar pe vase si, automat, pe componentele masinii de spalat, ceea ce ar putea crea probleme destul de serioase. Atunci, este nevoie sa alimentezi masina cu sare speciala, insa, intrebarea este cand? Ei bine, aceasta se va ocupa sa te avertizeze ori de cate ori in recipient nu mai este o cantitate suficient de mare prin intermediul unui indicator electronic. In acest fel, vei reusi sa mentii rezultate optime la spalare, in mod constant.

Acelasi lucru se intampla si in cazul agentului de clatire. Pentru ca vasele sa fie foarte bine lustruite, mai ales paharele, este nevoie de adaugarea unei anumite cantitate de agent de clatire, iar pentru aceasta exista un indicator electronic. Ori de cate ori cantitatea de agent de clatire nu va fi suficienta, pe display-ul masinii vei fi atentionat pentru realimentare.

Interiorul masinii este prevazut cu rafturi rabatabile la nivelul cosului inferior, pentru a putea depozita si vase mai mari precum tigai, oale, boluri, tavi, oferind o flexibilitate ridicata.

In plus, vei fi ferit de eventualele inundatii datorita sistemului de siguranta Aqua Stop ce opreste imediat alimetnarea cu apa, in cazul producerii unei eventuale defectiuni.

La final, vei fi avertizat prin intermediul unui semnal sonor ca masina a terminat de spalat vasele, iar tu te poti pregati pentru a le scoate si pentru a le aseza in dulap. Pe de alta parte, nu vei avea de ce sa te ingrijorezi nici in privinta zgomotului produs in timpul spalarii, fiindca nivelul acestuia nu va depasi 47 dB.

Acest model masoara 81.5 cm inaltime, 59.8 cm latime si 55 cm adancime, cantarind 36 kg.

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu 6 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Intensiv – reprezinta programul potrivit pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente in acelasi timp, fiindca temperatura se realizeaza la temperatura de 60 de grade Celsius, dar si presiunea va fi una destul de ridicata. Totusi observam o diferenta, pentru ca in general, la majoritatea modelelor de masini de spalat vase, programul intensiv presupunea folosirea apei la temperatura de 70 de grade Celsius. Insa, cazul de fata, prespalarea se realizeaza la temperatura de 50 de grade Celsius, ceea ce ajuta la obtinerea unor rezultate optime la spalare. Consuma 18.5 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica si are o durata de 160 de minute.
 2. Zilnic – este un program potrivit pentru spalarile zilnice si pentru vase cu grad mediu de murdarie. In principiu, in cadrul ciclului de prespalare, temperatura va fi de 45 de grade Celsius, la spalare de 55 de grade Celsius, iar la clatire 65 de grade Celsius. Dureaza 180 de minute si consuma 15 litri de apa impreuna cu 1.25 kWh energie electrica.
 3. Eco – dupa cum bine stim, este programul cel mai eficient din punct de vedere al consumului de resurse, fiind adecvat pentru vasele cu grad mediu de murdarie. Temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius, iar de clatire 65 de grade Celsius. Pentru ca temperatura de spalare este, totusi, destul de joasa, consumul energetic de doar 0.91 kWh.
 4. Pahare – este programul potrivit pentru vasele foarte delicate, spaland la o presiune foartemica, dar si o temperatura destul de scazuta – 40 de grade Celsius. Pret de 2 ore, va consuma 14.5 litri de apa si 0.85 kWh energie electrica, fiind ideal chiar si pentru pahare sau articole din portelan.
 5. 90′ – dupa cum sugereaza, desigur, si numele, este un program ce dureaza doar 90 de minute, facand fata vaselor cu grad normal  de  murdarie. Prespalarea se realizeaza la temperatura de 50 de grade Celsius, spalarea la 60 de grade Celsius, iar clatirea la 60 de grade Celsius.
 6. Scurt – este cel mai scurt program, avand o durata de 40 de minute si spala la temperatura de 45 de grade Celsius, ulterior, clatind vasele la temperatura de 55 de grade Celsius. Nu prezinta ciclu de uscare, insa acest lucru este firesc la programele scurte. Inregistreaza un consum de 11.5 litri de apa si 0.75 kWh energie electrica.

Dar dotarile acestui model nu se termina aici. Bineinteles, sunt prezente si doua functii speciale, in egala masura, foarte utile:

 • Programarea intarziata – permite programarea masinii, insa pe intervale orare predefinite de timp: 3, 6 sau 9 ore.
 • Incarcare la jumatate – poti porni masina de spalat chiar daca nu ai reusit sa o umpli in totalitate de vase, adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.

Concluzii si Pareri

Masina de spalat vase Hansa ZIM676H este un model care asigura strictul necesar fiind dotat cu cele mai importante functii. Clientii confirma faptul ca spala eficient vasele, iar programele din dotare se descurca bine, indiferent de gradul de murdarie de pe suprafata lor. De asemenea, este silentioasa si nu provoaca disconfort acustic in timpul functionarii. In ansamblu, acestia sunt multumiti de achizitia facuta si considera raportul calitate/pret excelent. Aici poti beneficia de o oferta de pret foarte buna.

Recenzii pe scurt: Hansa ZIM676H

9.1

Pret

9.0/10

Calitate

9.3/10

Fiabilitate

9.4/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *