Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV45AX03E cu 12 seturi si 5 programe – Review complet si Pareri

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Review Bosch SMV45AX03E

Bosch SMV45AX03E este o masina de spalat vase foarte utila in orice locuinta, care efectiv te scapa de fiecare data de grija vaselor murdare care, inevitabil, se vor aduna dupa fiecare masa. Cu atat mai mult daca ai si copii, nu ar trebui sa mai pierzi timp in plus in bucatarie, ci ar trebui sa investesti intr-o masina de spalat vase. Te invitam in continuare sa afli mai multe detalii interesante despre acest model si sa il cunosti in detaliu!

Masina de spalat vase Bosch SMV45AX03E ofera o capacitate rezonabila de 12 seturi, fiind potrivita chiar si pentru o familie cu 1-2 copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetia A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus, producatorii estimandu-l chiar la 258 kWh/an. In acelasi timp, consumul anual de apa ar fi de aproximativ 2660 litri.

Panoul de control este amplasat in partea  superioara a usii, la interior, si dispune de o interfata foarte simpla si intuitiva, butoanele avand pictograme cu semnalizari cu LED-uri. Tot aici va indica si situatiile in care va fi nevoie de o cantitate suplimentara de agent de clatire sau saruri.

Pentru a obtine rezultatele scontate la spalare, ei bine, este nevoie de o cantitate suficienta de saruri, pe care masina o va regla in  mod automat, in functie de gradul de duritate al apei. Este necesara ca apa sa fie foarte bine dedurizata, pentru a nu ramane pete de calcar pe suprafata vaselor, dar nici pe componentele interioare ale masinii care ar putea fi afectate in timp.

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul a doua cosuri foarte spatioase din sarma avand rafturi pliabile pentru a se putea adapta indiferent de situatie. Cosul superior detine patru elemente mobile – doua gratare rabatabile si doua rafturi, oferind spatiu pentru pahare, farfurii de mici dimensiuni, cesti, tacamuri, dar si paharae de vin cu picior inalt si chiar si oale. Pentru ca cele patru gratare sunt mobile si le vei putea plia, poti adauga si oale suficient de mari.

In plus, acest model detine si un cos detasabil Cos Vario unde poti depozita simplu si rapid tacamuri. Dupa spalare, acest cos poate fi luat cu usurinta impreuna cu tacamurile din interior si depozitate in dulap.

Un element foarte important si interesant la acest model este sistemul Info-Light, care din punctul meu de vedere este foarte util cu atat mai mult cu cat masina este incorporabila. Practic, aceasta lumina proiectata pe podea, te va informa in functie de culoare cand masina spala sau a terminat programul de spalare.

De asemenea, masina fiind prevazuta cu materiale fonoabsorbante si motor intever ce presupune o functionare lina, atunci nivelul de zgomot este considerabil mai mic, astfel ca nu va depasi 46 db.

Totodata, Load Sensor este capabil sa recunoasca nivelul de apa si  viteza de rotatie, astfel ca pentru incarcaturi mai mari va fi nevoie de o cantitate mai mare de apa pentru inmuierea vaselor, iar nivelul de apa va scadea. Atunci, este nevoie de o cantitate suplimentara de apa. Pe de alta parte, pentru incarcaturi mai mici, este nevoie de o cantitate de apa mai mica pentru clatire. Practic, senzorul de incarcare asigura utilizarea unei cantitati optime de apa, totusi avand in vedere si economisirea de resurse. Un alt senzor important, este Aqua Sensor ce regleaza cantitatea de apa in raport cu gradul de murdarie si tipul vaselor adaugate, avand la baza un fascicul de lumina care va masura gradul de turbiditate. Pe de alta parte, sistemul special ecologic Dosage Assist previne pierderea de detergent atunci cand masina este alimentata cu  apa. In acest fel, vei reusi sa obtii economii cu pana la 20% de detergent si vei proteja, practic, si mediu inconjurator.

Sistemul Active Water Hydraulic permite ajustarea in mod automat a sarcinii de lucru recunoscand cantitatea de vase adaugata in trei etape de catre procesor, pentru a asigura cantitatea necesara de apa si energie electrica. Fucntia Active Water reuseste sa atinga rezultate excelente in ceea ce priveste curatarea, dar si economisirea de resurse. Sistemul Aqua Stop tine la distanta orice posibilitate de inundatie, blocand intrarea apei in masina.

Acest model masoasa 81.5 x 59.8 x 55 cm ( l x L x A) si cantareste 35 kg.

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu 5 programe de spalare si anume:

 1. Intensiv – este programul potrivit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente precum oalele si tigaile, caci foloseste apa la temperatura de 70 de grade Celsius, dar si o presiune destul de ridicata. Este asistat de LoadSensor care va detecta nivelul de incarcare, facand mici ajustari. Astfel, durata poate varia intre 125 si 135 de minute, iar consumul intre 12 si 15 litri de apa si 1.4 si 1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este ideal pentru orice tip de incarcare, pentru ca este in totalitate controlat de senzorul de incarcare si senzorul de turbiditate. Astfel, temperatura va varia intre 45 si 65 de grade Celsius, iar durata intre 95 si 160 de minute. Consuma intre 9-19 litri de apa si 0.95 si  1.55 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Este potrivit, in principiu, pentru spalari zilnice, avand un consum de doar 0.9 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa, durata fiind,insa, ceva mai mare, de 210 minute.
 4. Pahare – ofera o spalare foarte delicata vaselor, putand fi adaugate  chiar si pahare sau alte tipuri de vase foarte sensibile. Temperatura de spalare este de doar 45 de grade Celsius, avand o durata de 85-90 de minute si consum intre 11-14 litri de apa si 0.85 – 0.9 kWh energie electrica. Din cate se observa, nici aici valorile nu sunt fixe, pentru ca din nou este activ senzorul de incarcare.
 5. 1 ora – dupa cum sugereaza si numele, are o durata de 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vase cu grad mediu de murdarie ori pentru spalari zilnice.

Personal, mi-ar fi placut sa existe si mini-programul de prespalare, care ar fi fost util pentru inmuierea murdariei. Dar pe langa aceste programe, exista si cateva functii speciale foarte utile:

 • Incarcare la jumatate – permite pornirea masinii chiar daca aceasta nu a fost incarcata in totalitate cu vase murdare, adaptand resursele in functie de cantitatea adaugata.
 • Vario Speed Plus – permite scurtarea programelor de spalare cu pana la 66%, fara sa afecteze rezultatele de spalare.
 • Extra Dry – presupune o uscare eficienta a vaselor, folosind apa la temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire. Desigur, acest lucru presupune si un consum energetic mai mare.
 • Programare intarziata – permite utilizatorului sa amane ora de incepere a spalarii in functie de ora care ii convine cel mai mult.
 • Program de igienizare a masinii – presupune folosirea unui detergent special in vederea igienizarii cavitatii interioare. Activand acest program, va trebui ca masina sa fie goala, fara vase in interiorul sau.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV45AX03E este o  masina de spalat vase foarte utila, care reuseste sa isi faca treaba foarte bine. Clientii confirma acest lucru si se declara foarte multumiti de ea, sustinand ca spala ireprosabil vasele, indiferent de gradul de murdarie. Este intr-adevar silentioasa, capacitatea este suficeient  de mare pentru nevoile lor, iar consumul este unul rezonabil. Prin urmare, recomanda acest produs si considera raportul calitate/pret foarte bun. In plus, aici  poti beneficia de o oferta de pret rezonabila.

Review pe scurt: Bosch SMV45AX03E

9.6

Pret

9.5/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • InfoLight
 • Vario Speed Plus

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *