Masina de spalat vase incorporabila Hansa ZIM636EH, 14 Seturi, 6 Programe, Clasa A+, 60 cm

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZIM636EH

Hansa ZIM636EH este o masina incorporabila foarte interesanta, ideala chiar si pentru cele mai numeroase familii. Cu atat mai mult cand familia este foarte mare, ar trebui sa te gandesti sa achizitionezi o masina de vase. Dupa fiecare masa se aduna foarte multe vase, insa nu ai de ce sa mai pierzi tim spalandu-le cand poti avea la dispozitie aparatul special pentru a face acest lucru.

Masina de spalat vase Hansa ZIM636EH ofera o capacitate impresionanta de 14 seturi, motiv pentru care este recomandata chiar si pentru familii mai mari. Este incadrata in clasa de eficienta A, iar din punctul meu de vedere, cred ca ar fi trebuit sa se mai lucreze la acest aspect. Consumul nu este unul foarte mare, insa nici nu este una dintre cele mai performante clase. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 299 kWh, iar cel de apa la 3360 litri.

Panoul de comanda este ascuns si dispune de o interfata destul de simpla si foarte intuitiva, avand destul de putine butoane si chiar si indicator care te va atentiona atunci cand va fi nevoie de realimentarea masinii cu sare sau solutie pentru lustruire. Pentru functionarea optima a masinii este necesarae o dedurizare a apei. In cazul in care apa are o duritate mare, vor ramane urme de calcar pe vase si, mai ales, pe componente interioare ale masinii. De aceea, este necesara realimentarea sistemului de dedurizare, ori de cate ori este nevoie, cu sare speciala pentru masina de spalat.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a trei cosuri spatioase din sarma, avand rafturi pliabile, dintre care cosul pentru tacamuri este grilsant, pentru a le putea adapta indiferent de situatie sau de tipul vaselor pe care doresti sa speli.

In principiu, cosul superior a fost gandit in asa fel incat sa poti spala pahare, cani, farfurii si asa mai departe. O alta conditie ar fi ca respectivele vase sa aiba un grad de murdarie scazut, comparativ cu vasele amplasate in cosul inferior. In cosul inferior, este recomandat sa adaugi vase mai mari si mai dificil de spalat precum oale, tigai, tavi, platouri si asa mai departe.

Sistemul electronic de control al balansului este responsabil pentru nivelul redus de zgomot produs de masina in timpul spalarii. De altfel, acest nivel nu depaseste 42 dB.

Water detector are capacitatea de a recunoaste nivelul de apa. De asemenea, senzoruld e incarcare asigura utilizarea in parametri optimi a ape, fie ca incarci complet sau partial masina.

Sistemul de pulverizare 3D asigura cele mai bune rezultate la spalare gratie celor trei nivelul de pulverizare independente. Gratie acestei solutii, jeturile de apa pot curata chair si cele mai greu accesibile zone.

Totodata, cele 5 niveluri de pulverizare ale bratului stropitor permit o acoperire eficienta a intregii incarcaturi. Cel amplasat in partea superioara, dispune de sistem de pulverizare din plafon, in timp ce bratul stropitor de jos este de tip elice si executa o miscare prin dubla rotatie, schimband in mod continuu unghiul de puverizare, pentru a patrunde in toate colturile masinii.

Masina Hansa ZIM636EH este echipata cu sistem de uscare termica turbo cu aer fierbinte, ce va imbunatati considerabil si va grabi ultima etapa din ciclul de spalare. Este important de stiut faptul ca in interior nu vor ramane aburi, iar vasele sunt foarte bine uscate, fara stropi de apa sau alte pete. In plus, suportul special pentru tacamuri asigura o spalare eficienta acestora. De asemenea, poti ajusta inaltimea gratarului superior, fara sa scoti grilajele. Astfel, poti introduce si vase mari.

Dimensiunile masinii de spalat sunt de 81.5 x 59.8 x 57 cm (l x L x A) si cantareste 42 de kg.

Programe si functii speciale

Modelul in discutie dispune de 6 programe de spalare, despre care vom discuta mai jos:

 1. Intensiv – presupune o spalare intensiva, astfel ca va fi recomandat vaselor si oalelor rezistente, cu grad ridicat de murdarie. Spalarea se realizeaza la temperatura de 65 de grade Celsius. In principiu, programul de spalare este mai complex, fiind format din prespalare, spalare la 50 de grade Celsius, spalare la 65 de grade Celsius, clatire, clatire, clatire la 55 de grade Celsius si, bineinteles, uscare. Consuma ceva mai mult comparativ cu celelalte programe si anume 19 litri de apa si 1.45 kWh energie electrica. Durata acestuia este de 140 de minute.
 2. Mixt – este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie pentru ca spalarea se efectueaza la temperatura de 55 de grade Celsius, iar clatirea la 60 de grade Celsius. Dureaza 160 de minute si consuma 15 litri de apa si 1.25 kWh energie electrica.
 3. Eco – este un program extrem de eficient din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, de aceea este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie. Dureaza 170 de minute, timp in care inregistreaza un consum de 12.5 litri de apa si 1.04 kWh energie electrica.
 4. Pahare – este ideal pentru vasele foarte delicat, inclusiv pahare si portelanuri. Temperatura de spalare este de doar 40 de grade Celsius si, desigur, presiunea apei este una foarte scazuta. Consuma 15 litri de apa si 0.85 kWh energie electrica
 5. Express – spalarea se realizeaza in doar 60 de minute, la o temperatura de 50 de grade Celsius, dupa care urmeaza o spalare la temperatura de 60 de grade Celsius, iar ulterior, clatirea la 55 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de doar 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.
 6. Scurt – dureaza 40 de minute si spala la temperatura de 40 de grade Celsius, iar clatirea se realizeaza la temperatura de 45 de grade Celsius, insa nu prezinta ciclu de uscare. Consuma 0.6 kWh energie electrica si 11.5 litri de apa.

Ca o completare sau o sugestie, ar fi fost util si un program de prespalare. Intr-o alta ordine de idei, masina dispune si de doua functii speciale foarte utile si anume:

 • Incarcare la jumatate – nu mai este nevoie sa astepti pana masina va fi plina, pentru ca acest program va adapta resursele in mod automat in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Hansa ZIM636EH este o masina de spalat vase eficienta, despre care pot spune ca isi face treaba in parametrii optimi. Este usor de setat, interfata este foarte intuitiva si nu ar trebui sa apara probleme in acest sens.

In acelasi timp, clientii sunt foarte multumiti de ea si declara ca au fost impresionati de capacitatea generoasa de care dispune, facand fata chiar si in cazul unor familii mai numeroase. De asemenea, sustin ca spala eficient vasele indiferent de gradul de murdarie, desigur, cu conditia sa alegeti programul potrivit. Au mai remarcat si faptul ca este foarte silentioasa, chiar mai silentioasa decat s-ar fi asteptat la inceput. In plus, sunt de parerea ca raportul calitate/pret este foarte bun, iar aici va lasam o oferta de pret excelenta.

Review pe scurt: Hansa ZIM636EH

8.9

Pret

9.5/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

7.5/10

Functii

8.5/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Capacitate foarte mare
 • Programare intarziata
 • Incarcare la jumatate
 • Compartimentare interioara flexibila

Argumente CONTRA

 • Consum energetic mai mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *