Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV25AX01E, 12 seturi, 5 programe, 60 cm, Clasa A++

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMV25AX01E

Bosch SMV25AX01E este o masina incorporabila foarte utila in orice locuinta, un real ajutor pentru toate gospodinele. Este prevazuta cu o serie de functii si tehnologii interesante care ii vor spori eficienta la spalare. Dispune de un panou de ocntrol ascuns in partea superioara a usii masinii. Prezinta o interfata foarte simpla si intuitiva, avand un numar redus de butoane cu pictograme si semnalizari cu LED, foarte utile pentru a ca astfel vei sti ce face fiecare buton.

Masina de vase Bosch SMV25AX01E ofera o capacitate suficient de mare de 12 seturi, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic anual de aproximativ 290 kWh. In acelasi timp, consumul anual de apa este de aproximativ 3360 litri.

Pentru cele mai bune rezultate la spalare, cantitatea de saruri este distribuita in mod automat in functie de gradul de duritate al apei. In momentul in care cantitatea de saruri sau solutie de clatire nu mai este intr-o cantitate suficienta, atunci vei fi avertizat pentru a o realimenta. De asemenea, pentru o functionare cat mai buna, este nevoie de dedurizarea apei. Atunci cand apa are o duritate mult prea mare, vor ramane urme de calcar pe vase. De aceea, este nevoie de alimentarea periodica cu sare, prin sertarul special. Totodata, dozatorul pentru detergenti este localizat pe usa masinii, in interior.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri spatioase din sarma, cu rafturi pliabile, iar unul dintre ele fiind ajustabil pe inaltime, pentru a le putea adapta in functie de orice tip de vase.

Cosul superior este prevazut cu patru elemente mobile – doua gratare rabatabile si doua rafturi, oferind un spatiu suficient de mare pentru pahare, cesti, tacamuri, farfurii mai mici si asa mai departe. Gratie celor patru gratare pliabile mobile, vei avea suficient spatiu pentru a adauga chiar si oale sau vase mai mari.

In plus, detine si cos detasabil Vario ce poate fi amplasat in cosul inferior si are o compartimentare foarte flexibila asigurand spatiu suplimentar pentru adaugarea tacamurilor.

Un alt sistem interesant este cel Info-Light, care presupune proiectarea unei lumini pe podea care ne tine la curent asupra stadiului din ciclul de spalare. Vei putea deschide usa masinii, dupa ce fasciculul de lumina dispare de pe podea. De asemenea, finalizarea ciclului de spalare este semnalata si prin intermediul unui semnal sonor.

Gratie motorului cu presiune variabila cu 4 nivele de pulverizare a apei Eco Silence Drive, dar si datorita senzorului de incarcare, masina va isi poate adapta resursele, astfel incat sa se obtina economii cu apa si energia electrica.

Motorul Inverter are la baza tehnologia fara perii, ceea ce inseamna ca nivelul vibratiilor va scadea, prelungind fiabilitatea masinii. Load Sensor este principalul responsabil in recunoasterea nivelului apei si vitezei de rotatie. Atunci cand cantitatea de vase este mai mare, automat, si cantitatea de apa trebuie sa fie mai mare pentru inmuiere, dupa care nivelul de apa scade. Pentru incarcaturi mai mici este nevoie de o cantitate mai mica de apa pentru clatire. Astfel, rolul senzorului de incarcare este de asigura cantitatea optima de apa in functie de cantitatea de vase adaugate.

Senzorul Aqua Sensor are rolul de a ajusta cantitatea de apa in funtie de gradul de murdarie de pe suprafata vaselor, folosind un fascicul de lumina pentr masurarea gradului de turbiditate.

De asemenea, acest model este dotat si cu sistem special ecologic Dosage Assist care se refera la prevenirea pierderii detergentului atunci cand masina este alimentata cu apa. In acest mod, vei reusi sa economisesti  cu pana la 20% mai mult detergent.

Sistemul Active Water hydraulic system permite ajustarea in mod automat a sarcinii de lucru prin recunoasterea cantitatii de vase adaugate, in trei pasi de catre procesor. Totodata, functia Active Water imbunatateste rezultatele la spalare si permite obtinerea de economii cu resursele implicate.

Datorita sistemului Aqua Stop vei fi protejat impotriva inundatiilor, blocand intrarea apei in masina prin inchiderea robinetului. In plus, masina detine si un microfiltru din inox prevazut cu tehnologia de autocuratare si suprafata tripla.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 32 de kg.

Nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 48 dB, ceea ce inseamna ca nu te va deranja absolut deloc in timpul spalarii.

Programe si functii speciale

Acest model de masina de vase este prevazut cu 5 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Intensiv – este potrivit pentru vasele cu grad ridicat de murdarie, dar si rezistente pentru ca temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, folosind, totodata, si o presiune foarte mare. Dureaza 135 de minute si inregistreaza un consum de 15 litri de apa si 1.45 kWh energie electrica.
 2. Normal – este recomandat pentru vase cu grad mediu de murdarie, deci pentru spalari zilnice. Are o durata de 2 ore si spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Consuma 14 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este mai economic program atat din punct de vedere al consumului energetic, cat si al apei. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si are o durata de 210 minute. Consuma 9.5 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 4. Rapid – este un program scurt, cu o durata de 60 de minute, ce foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius. Este potrivit pentru spalarile zilnice si inregistreaza un consum de 1.3 kWh energie electrica si 10 litri de apa.
 5. Prespalare – este ideal pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor, folosind 4 litri de apa la temperautra de admisie. Consumul energetic este infim, de doar 0.05 kWh.

In plus, masina este dotata si cu cateva functii speciale si anume:

 • Extra-uscare – in cazul in care nu esti multumit de modul in care au fost uscate vasele, atunci poti apela la aceasta functie. Astfel, in cadrul ultimului cicu de clatire, temperatura apei va fi marita.
 • VarioSpeed – permite reducerea duratei programelor de spalare, fara a afecta rezultatele la spalare. Acest lucru este posibil prin marirea temperaturii si a presiunii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de programul tau.

Concluzii si Pareri 

 Bosch SMV25AX01E este o masina de spalat vase eficienta, suficient de incapatoare, despre care clientii au declarat ca isi face treaba foarte bine, este foarte silentioasa si spala excelent vasele indiferent de gradul de murdarie. De asemenea, acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este avantajos, iar aici poti verifica o oferta de pret buna.

Review pe scurt: Bosch SMV25AX01E

9.3

Pret

9.2/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.1/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate destul de mare
 • Programare intarziata
 • Info-Light
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Lipsa functie incarcare la jumatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *