Masina de spalat vase Hansa ZIM 634 B sau ZIM634B cu 12 seturi si 4 programe – Review detaliat si Pareri personale

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZIM 634 B pe care o gasim si in varianta ZIM634B este o masina de spalat vase complet incorporabila destul de simpla ce vine la pachet numai cu cele mai importante programe si functii pentru o spalare eficient. Este potrivita chiar si pentru cei cu un buget mai redus, insa mai multe informatii vom prezenta in continuare.

Masina de spalat vase Hansa ZIM 634 B ofera o capacitate de 12 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu aproximativ 3-4 membri. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta enegetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul enegetic anual ar fi undeva la aproximativ 258 kWh, iar cel de apa la 3080 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, si beneficiaza de o interfata foarte intuitiva. Aici se afla si indicatorul pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol deosebit de important in activitatea aparatului fiindca previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor, dar si de pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul celor doua cosuri ce asigura o buna flexibilitate. Astfel, rabatand suportii mobili din plastic poti obtine spatiu suplimentar pentru a adauga si articole ceva mai voluminoase cum ar fi oale, tigai, tavi si asa mai departe. In plus, beneficiaza si de cos special pentru tacamuri unde li va oferi o igienizare corepunzatoare si o ingrijire atenta.

Totodata, masina presupune si un nivel de zgomot destul de redus, astfel ca in timpul spalarii inregistreaza 49 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 33 kg.

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 4 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este potrivit articolelor foarte murdare, dar si rezistente, precum oale, tigai etc fiindca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, folosind si o presiune mare a apei. Programul este alcatuit dintr-o spalare preliminara la temperatura de 50 de grade Celsius, urmat de splarea propriu-zis lal 65 de grade Celsius si doua cicluri de clatire la temperatura de admisie, apoi clatirea finala la temperatura de 70 de grade Celsius. Inregistreaza un consum energetic de 1.6 kWh si un consum de apa de 18.5 litri. Dureaza 170 de minute.
 2. Eco – este un program ceva mai lung, dar si cel mai eficient din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat spalarii de zi cu zi. Spalarea preliminara se realizeaza la temperatura de 45 de grade Celsius, iar clatirea la temperatura de 65 de grade Celsius. Dureaza 190 de minute, timp in care consuma 11 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 3. 90′ – dureaza 90 de minute si presupune o spalare la temperatura de 65 de grade Celsius, clatire, clatire finala la temperatura de 65 de grade Celsius, dupa care uscarea vaselor. Este potrivit pentru cantitati normale de murdarie, inregistrand un consum de 1.15 kWh energie electrica si 11.5 litri de apa.
 4. Rapid – dureaza 30 de minute si spala la temperatura de 45 de grade Celsius. Nu dispuen de ciclu de uscare si inregistreaza un consum de 0.75 kWh energie electrica si 11 litri de apa.

Ca si functii speciale, masina beneficiaza de:

 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos, reducand astfel consumul de resurse, fara sa modifice temperatura si durata de spalare.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6, 9 sau 12 ore.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Hansa ZIM 634 B este o masina de spalat vase rezonabila, prevazuta cu strictul necesar, care isi face treaba destul de bine. Clientii sunt de acord cu acest lucru si adauga faptul ca desi numarul de programe nu este tocmai mare, in principiu, cele prezente acopera in mare parte nevoile pe care le au. In plus, apreciaza ca este silentioasa si economica, si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul corect.

 

Review pe scurt: Hansa ZIM 634 B

9.2

Pret

9.4/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

8.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Programare intarziata
 • Incarcare la jumatate
 • Economica

Argumente CONTRA

 • Numar redus de programe si functii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *