Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL5205LO, 13 seturi, 5 programe, Clasa A+, Afisaj LED, 60 cm

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESL5205LO

Electrolux ESL5205LO este o masina de spalat vase foarte utila in orice bucatarie ce reuseste sa spele, dar si sa igienizeze eficient vasele. Reuseste sa faca fata chiar si unei familii cu doi copii, insa, inainte de a lua orice decizie de cumparare, te invitam sa afli mai multe detalii si sa te convingi.

Masina de spalat vase Electrolux ESL5205LO ofera o capacitate suficient de mare de 13 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic anual de aproximativ 295 kWh. Sigur ca este doar o estimare realizata de catre producatori care mai aproximeaza si consumul de apa undeva la 3080 litri.

Gratie tehnologiei AirDry permite aerisire optima a vaselor dupa spalare. Astfel usa intredeschisa in ultima parte a ciclului de uscare, asigura o circulare optima a aerului prin interiorul masinii, farfuriile si tacamurile fiind complet uscate.

Prezinta o organizare interna eficienta, fiind dotata cu un cos inferior, un cos superior si cosul special unde vei adauga tacamuri. Pe usa masinii, in partea interioara, se afla dozatorul pentru detergent si agent de clatire, a carui usa se gliseaza foarte usor. Sub cosul inferior se afla rezervorul unde vei adauga sare. in momentul in care apa este prea dura si este necesara o cantitate suplimentara de sare, vei fi notificat prin intermediul afisajului LED. Panoul de control este foarte intuitiv, detine catreva butoane in dreptul caruia exista cate un desen reprezentativ pentru a iti da seama carui program corespunde. De asemenea, vei fi notificat si cand va trebui dozatorul realimentat cu agent pentru clatire.

Electrolux ESL5205LO interior

Dimensiunile acestui model de masina sunt de 81.8 x 59.6 x 55 cm (l x L x A).

Nu ai de ce sa te ingrijorezi nici cand vine vorba de nivelul zgomotului inregistrat la spalare, fiindca acesta nu depaseste 49 dB.

Cateva recomandari si sfaturi pentru buna functionare a masinii de spalat:

 • Aruncati resturile mari de mancare la gunoi.
 • Nu este necesara clatirea manuala inainte de a adauga vasele in masina.
 • Folositi intreg spatiul disponbil din cosuri.
 • Fiti atenti la modul in care asezati vasele in interior, pentru a nu se acoperi unele pe altele sau bratul pulverizator sa poata pompa apa in toate zonele.
 • Poate fi folosit detergent, agent de clatire si sare speciala pentru masini de vase sau chiar tablete combinate cum ar fi All in 1, 3 in 1 etc.
 • Alegeti intotdeauna programul in functie de gradul de murdarie si de tipul vaselor.
 • Cel putin o data pe luna, adaugati detergent special pentru curatare si lasati sa ruleze pentru iginizarea interioara.
 • De regula, tabletele de detergent nu se dizolva in totalitate, atunci cand alegem un program scurt. Astfel, pentru a preveni aparitia reziduuilor de detergent, recomandam sa folositi tablete doar in programele lungi.
 • Asigurati-va de fiecare data ca vasele adaugate permit spalarea in masina de vase.
 • Recomandam sa evitati adaugare de obiecte din lemn, corn, aluminiu, cositor, cupru si portelan. De asemenea, evitati articolele ce pot absorbi apa cum ar fi bureti sau carpe.
 • Obiectele concave se vor pune mereu cu gura in jos.
 • In cosul superior, adaugati doar articolele usoara si asigurati-va ca nu se pot deplasa.

Programe si functii speciale

Electrolux ESL5205LO prezinta 5 programe de baza pe care le vom analiza mai jos:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa fiindca tmperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, recomandam indeosebi pentru spalarile de zi cu zi, pentru vase cu grad mediu de murdarie. Consuma 1.039 kWh energie electrica si 11 litir de apa, pret de 227 minute.
 2. Intensiv – este potrivit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente pentru ca temperatura de spalare este destul de mare, de 70 de grade Celsius, si, totodata, si presiunea foarte ridicata. Pentu ca este activ senzorul de incarcare si detecteaza cantitatea de vase adaugata, consumul poate fi de 14-15 litri de apa si 1.5-1.7 kWh energie electrica. Dureaza intre 155 si 170 de minute.
 3. Normal – este un program ce a disparut de la foarte multe modele de masini de la diversi producatori, insa el este foarte util, potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie, avand o temperatura de spalare de 65 de grade Celsius. Dureaza intre 130 si 140 de minute si inregistreaza un consum de 15-17 litri de apa si 1.4-1.6 kWh energie electrica.
 4. Scurt – denumit si QuickPlus, dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 60 sau 65 de grade Celsius. In acest timp, inregistreaza un consum energetic de 0.8 kWh si 10 litri de apa.
 5. Prespalare – consuma doar 5 litri de apa in 14 minute si pentru ca foloseste apa la temperatura de admisie, consuma doar 0.01 kWh. Este ideal pentru inmuierea resturilor uscate de mancare.

In plus, sunt prezente si cateva functii speciale foarte utile, cum ar fi:

 • AirDry – deschide usa masinii la finalizarea programului.
 • Start intarziat – permite amanarea orei de incepere a spalarii, insa doar cu 3 ore.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESL5205LO este o masina de spalat vase care isi face treaba fara probleme, fiind suficient de incapatoare si foarte silentioasa. Clientii sustin ca sunt foarte incantati de alegerea facuta si intr-adevar spala vasele eficient. Considera ca un astfel de aparat nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, ba chiar apreciaza raportul calitate/pret foarte bun. Pentru a fi la curent cu oferta de pret actuala, puteti intra aici.

Pareri pe scurt: Electrolux ESL5205LO

9

Pret

9.0/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.0/10

Functii

8.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Programare intarziata
 • Capacitate mare
 • Silentioasa
 • AirDry

Argumente CONTRA

 • Lipsa functie de incarcare la jumatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *