Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4320LO cu 9 seturi si 5 programe – Review si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux ESL4320LO este o masina de spalat vase eficienta, prevazuta cu cele mai importante programe, pregatita sa iti vina in ajutor si sa te scape de grija vaselor murdare. Nu este cel mai performant model, insa rezultatele obtinute cu ajutorul sau sunt foarte bune.

Masina de spalat vase Electrolux ESL4320LO ofera o capacitate mica spre medie de 9 seturi, insa este ideala pentru un cuplu sau poate chiar pentru o familie cu un copil. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, consumul energetic inregistrat fiind unul decent. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 222 kW, iar cel de apa la 2775 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii pe interior, interfata acestuia fiind una foarte simpla si intuitiva. De asemenea, tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire ce ne avertizeaza in momentul in care este necesara adaugarea unei cantitati suplimentare. Sarea previne depunerile de calcar de pe vase, dar si de pe componentele interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient paharele.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile, unde putem adauga articole de diverse dimensiuni. De asemenea, avem posibilitatea de a rabata suportii mobili din plastic astfel incat sa obtinem mai mult spatiu pentru a adauga articole voluminoase precum tigai, oale, tavi etc.

Masina poate functiona fara probleme si in absenta noastra de la domiciliu datorita sistemului de protectie impotriva inundatiilor ce va preveni eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa. In plus, este si destul de silentioasa, inregistrand la spalare numai 49 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 x 44.6 x 55 cm (l x L x A).

Programe si Functii speciale

Masina are la baza 5 programe de spalare si anume:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 227 de minute, timp in care consuma 9.9 litri de apa si 0.778 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program si poate fi folosit in toate situatiile. Temperatura de spalare variaza intre 45-75 de grade Celsius, iar durata intre 45 si 151 de minute. Inregistreaza un consum de 6-11 litri de apa si 0.6-1.2 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este recomandat pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius. Dureaza 160-168 de minute si consuma 13-14 litri de apa si 1.1-1.3 kWh energie electrica. Parametrii sunt usor variabili caci este activ senzorul de incarcare.
 4. Scurt – este un program cu o durata de doar 30 de minute si spala la temperatura de 60 de grade, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 0.7 kWh energie electrica si 8 litri de apa.
 5. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 14 minute, timp in care foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie.

Pe langa programele de baza, exista si cateva functii speciale, deopotriva, foarte utile:

 • AirDry – presupune deschiderea usii in mod automat la finalul programului, permitand aerului sa patrunda in interiorul masinii pentr o uscare cat mai eficienta.
 • XtraDry – vizeaza, deopotriva, uscarea optimizata a vaselor, insa intr-un alt mod. In cadrul ultimului ciclu de clatire, temperatura apei va creste, astfel incat vasele sa fie uscate mai eficient.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii vaselor cu 3 sau 6 ore.

Concluzii si Pareri

In mare parte, consider ca masina de spalat vase Electrolux ESL4320LO isi face treaba bine si chiar te ajuta sa scapi de grija vaselor murdare. De asemenea, cumparatorii sustin ca spala foarte bine vasele, indiferent ca au introdus vase mai mult sau mai putin murdare, secretul este sa alegem de fiecare data programul potrivit. In plus, mai apreciaza faptul ca este un aparat usor de setat si de programat, oferind o flexibilitate destul de buna. Prin urmare, o recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul bun.

Review pe scurt: Electrolux ESL4320LO

9.2

Pret

9.3/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.2/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Sistem Air Dry
 • Program Auto
 • Protectie inundatie

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *