Masina de spalat vase Electrolux ESF9516LOW – Review detaliat si Pareri

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux ESF9516LOW este o masina de spalat vase spatioasa si foarte economica ce ofera o ingrijire atenta vaselor. Poate fi o varianta foarte interesanta, insa nu inainte de a afla toate detaliile necesare.

Masina de spalat Electrolux ESF9516LOW este prevazuta cu o capacitate de incarcare generoasa de 14 seturi fiind potrivita si pentru o familie cu mai multi membri. In acelasi timp, este incadrata in cea mai performanta clasa de eficienta energetica si anume A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este de aproximativ 237 kWh, iar cel de apa de 2940 litri.

Fiind un model independent, panoul de control este amplasat in exteriorul usii. Interfata acestuia este una simpla si intuitiva, setarile dorite fiind usor de realizat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Interiorul masinii este foarte bine organizat, beneficiind de cosuri spatioase si flexibile. Puteti introduce vase de diverse dimensiuni, iar daca rabatati suportii mobili, puteti obtine si mai mult spatiu in vederea introducerii oalelor, tigailor, tavilor si asa mai departe. Este prezent si suportul pentru pahare, dar si cel pentru tacamuri.

In plus, este un model silentios, care inregistreaza in timpul spalarii numai 44 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 85 cm inaltime, 60 cm latime si 62.5 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Electrolux ESF9516LOW are la baza 6 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program si este potrivit pentru vasele cu grad moderat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 235 de minute, timp in care consuma 10.5 litri de apa si 0.832 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activat atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Durata variaza intre 46 si 170 de minute, iar temperatura apei intre 45-70 de grade Celsius. Consuma 8-15 litri de apa si 0.7-1.7 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este recomandat pentru vasele cu grad ridicat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 170-190 de minute si consuma 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7 kWh energie electrica.
 4. Rapid – este potrivit pentru vase cu grad scazut de murdarie, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius, iar durata de doar 30 de minute. Consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 5. Delicate – este recomandat pentru spalarea articolelor delicate, inclusiv pahare, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 82-92 de minute si consuma 10-14 litri de apa si 0.8-1 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este ideal pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, avand o durata de 14 minute, timp in care foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale foarte utile:

 • Time manager – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%.
 • Xtra Dry – optimizeaza etapa de uscare a vaselor, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii cu pana la 24 de ore.
 • AirDry – permite deschiderea in mod automat a usii cu circa 10 cm permitand fluxului de aer natural sa intre pentru o uscare eficienta a vaselor.

Consulta oferta de pret actuala!


Concluzii si Pareri

Electrolux ESF9516LOW poate fi o alegere inspirata in materie de masini de vase reusind sa asigure o ingrijire optima vaselor. Cumparatorii sunt foarte incantati de ea si sustin ca este exact ceea ce aveau nevoie. Este spatioasa, foarte economica, silentioasa, iar programele si functiile din dotare foarte bine gandite. Au recomandat-o si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul excelent.

Review pe scurt: Electrolux ESF9516LOW

9.9

Pret

9.8/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte economica
 • Gama variata de programe si functii
 • Capacitate generoasa
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *