Masina de spalat vase Electrolux ESF9500LOX cu 14 programe – Review si Opinii pertinente

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF9500LOX este o masina de spalat vase foarte buna ce ofera performante ridicate la spalare. Ofera o capacitate generoasa si un consum redus, insa despre toate acestea si multe altele vom discuta in continuarea acestui material.

Masina de spalat vase Electrolux ESF9500LOX este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi, fiind suficient de incapatoare chiar si pentru o familie cu mai multi copii. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 266 kWh, iar cel de apa la 2940 litri.

Frontal, se afla panoul de control unde putem verifica timpul ramas pana la finalizarea programului, realizarea setarilor dorite, dar si verifica celor doi indicatori foarte importanti: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor. Interfata panoului de control este foarte intuitiva, astfel ca setarile dorite se vor realiza foarte usor.

Electrolux ESF9500LOX display

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri incapatoare si flexibile, unde pot fi adaugate vase de diverse dimensiuni. Putem rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu pentru a adauga tigai, oale, tavi etc. In plus, beneficiaza si de un sertar Maxi Flex, adica un sertar special pentru tacamuri unde li se va asigura o ingrijire optima.

O tehnologie interesanta implementata la acest model este Air Dry ce presupune uscarea vaselor folosind fluxul de aer natural. Usa se va deschide automat cu circa 10 cm la finalul programului.

De asemenea, este de apreciat modul silentios de functionare inregistrand in timpul spalarii cel mult 44 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 85 cm inaltime, 60 cm latime si 62.5 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Electrolux ESF9500LOX are la baza 6 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 235 minute si consuma 10.5 litri de apa si 0.935 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind controlat atat de senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura apei variaza in intervalul 45-70 de grade Celsius, iar durata intre 46-170 de minute. Consuma 8-15 litri de apa si 0.7-1.7 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este recomandat pentru spalarea vaselor foarte murdare si chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare durata variaza intre 170-190 de minute, timp in care consuma 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7 kWh energie electrica.
 4. Rapid – este potrivit pentru vase recent murdarite, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius. Dureaza numai 30 de minute, timp in care consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 5. Delicate – este potrivit pentru articolele sensibile, inclusiv pahare, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Dureaza 82-92 de minute, timp in care consuma 10-14 litri de apa si 0.8-1 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, folosind 4 litri de apa la temperatura de admisie pret de 14 minute.

Consulta oferta de pret actuala!

In acelasi timp, beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile, si anume:

 • Time Manager – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF9500LOX este o masina de spalat vase foarte buna, incapatoare si economica ce reuseste sa asigure o spalare optima vaselor si o uscare pe masura. Cumparatorii sunt foarte multumiti de ea si ceea ce apreciaza cel mai mult este capacitatea generoasa, programele bine gandite, dar si modul silentios de functionare. Sunt de parere ca este o achizitie o achizitie reusita al carui raport calitate/pret este unul foarte bun.

Recenzii pe scurt: Electrolux ESF9500LOX

9.7

Pret

9.8/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incapatoare
 • Tehnologie AirDry
 • Economica
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *