Masina de spalat vase Whirlpool WSFC 3M17 X – Review si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Whirlpool WSFC 3M17 X este um model slim foarte convenabil la pret ce vine la pachet cu cele mai importante programe si functii pentru o curatare eficienta a vaselor. In continuare, vom discuta pe larg despre tot ceea ce presupune acest model tocmai pentru a va putea forma o parere cat mai obiectiva cu putinta.

Masina de spalat vase Whirlpool WSFC 3M17 X este prevazuta cu o capacitate medie de 10 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic rezonabil. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 238 kWh, iar cel de apa la 2520 litri.

Pentru ca este un model independent, panoul de control a fost implementat pe exteriorul usii astfel incat sa putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, iar toate setarile dorite pot fi realizate foarte usor. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul a de preveni depunerile de calcar, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile unde putem adauga vase de diverse dimensiuni. Suportii mobili din plastic se pot rabata pentru a obtine mai mult spatiu pentru oale, tigai, tavi etc, iar cosul superior poate fi reglat pe inaltime pentru a adauga si vase mai inalte. De asemenea, este prezent si suportul special pentru tacamuri unde li se va oferi acestora o ingrijire atenta.

Totodata, masina presupune un mod de functionare silentios, inregistrand la spalare numai 47 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 82 cm inaltime, 45 cm latime si 59 cm inaltime, avand o greutate de 39.5 kg.

 

Programe si Functii speciale

Whirlpool WSFC 3M17 X are la baza 6 programe de spalare despre care vom discuta mai multe in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program, fiind potrivit pentru spalarile zilnice, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Are o durata de 4 ore, timp in care consuma 9 litri de apa si 0.83 kWh energie electrica.
 2. 6th Sense – este un program destul de flexibil, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, temperatura apei variind intre 50-60 de grade Celsius, iar durata intre 1 ora si 20 de minute si 3 ore. Inregistreaza un consum de 7-14 litri de apa si 0.7-1 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius. Dureaza 2 ore si 40 de minute, timp in care consuma 17 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 4. Cristale – este potrivit pentru articole delicate, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Dureaza 1 ora si 40 de minute si consuma 12 litri de apa si 1 kWh energie electrica.
 5. Rapid 30′ – asigura o spalare rapida vaselor recent murdarite, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius, iar durata de numai 30 de minute. Consuma 9 litri de apa si 0.5 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, folosind 4.5 litri de apa la temperatura de admisie pret de 10 minute.

De asemenea, ca si functii speciale, masina este prevazuta cu:

 • Incarcare la jumatate – presupune posibilitatea incarcarii unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Igienizare – presupune igienizarea vaselor spalate, prin cresterea temperaturii apei in cadrul clatirii finale si adaugarea unui ciclu de spalare cu actiune antibacteriana.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.
 • Tablete – optimizeaza performantele programului selectat in cazul in care este folosit detergent de acest tip.
 • Blocare taste – dezactiveaza panoul de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile deja realizate.

Concluzii si Pareri

Whirlpool WSFC 3M17 X poate fi o varianta in materie de masini de spalat vase fiind prevazuta cu o serie de programe si functii utile. La randul lor, clientii sustin ca se descurca eficient, fiind incantati si de partea estetica, masina avand un design placut. Acestia au mai declarat ca este usor de setat, silentioasa si sunt multumiti de rezultate oferite. O recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret a fi unul bun.

Review pe scurt: Whirlpool WSFC 3M17 X

9.4

Pret

9.8/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Functii diversificate
 • Reglare cos superior
 • Design elegant

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *