Masina de spalat vase Whirlpool WKFO 3O32 P X – Review complet si Sfaturi utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Review Whirlpool WKFO 3O32 P X

Whirlpool WKFO 3O32 P X este un model de masina de spalat vase foarte performant, ce vine la pachet cu o serie de functii si tehnologii foarte interesante. Toate acestea au ca scop obtinerea celor mai bune rezultate la spalare si, mai ales, obtinerea unui consum energetic cat mai mic. In prezent, acest model reprezinta unul dintre cele mai performante modele de masini de vase ale producatorului, iar mai multe detalii vom discuta in continuare.

Masina Whirlpool WKFO 3O32 P X ne surprinde inca de la inceput prin capacitatea sa ultra-generoasa, de 14 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii mai numeroase. De asemenea, atinge performante ridicate si atunci cand vine vorba de consum, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, ceea ce inseamna un consum energetic foarte mic. Ba mai mult decat atat, producatorii estimeaza consumul energetic anual la 237 kW, iar cel de apa la 2520 litri.

Fiindca este un model independent, marele avantaj se refera la faptul ca panoul de control, inclusiv display-ul vor fi vizibile astfel ca poti monitoriza intregul procedeu de spalare a vaselor. Poti verifica in mod constant timpul ramas, dar poti face si ajustarile dorite. In plus, tot pe dsiplay vor aparea indicatori precum cel de clatire sau cel de sare, care te vor anunta ca este necesara adaugarea unui cantitati suplimentare. Este esential ca de fiecare data sa existe cantitatea optima in interiorul sau, astfel incat rezultatele la spalare sa fie impecabile, dar si masina protejata pentru o periaoda de utilizare cat mai mare. In plus, poti bloca panoul de control apasand timp de 3 secunde butonul Turbo, pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior de tine.

Masina dispune de doua cosuri ce pot fi reglate pe inaltime. Totodate, detine si un cos special pentru tacamuri pentru a aseza lungurile, furculitele si cutitele cat mai bine, pentru o spalare eficienta si fara a fi zgariate.

Este un model silentios, astfel ca nivelul de zgomot produs la spalare nu va depasi 42 dB.

Dimensiunile acestei masini sunt de 85 x 60 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 47 kg.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 10 programe foarte diversificate, pe care le vom detalia mai jos:

 1. Eco – ca in cazul tuturor modelelor de masini de spalat vase, acest program este cel mai eficient din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad normal de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si are o durata de 190 de minute. In acest timp, inregistreaza un consum energetic de doar 0.83 kWh, alaturi de 9 litri de apa.
 2. Al 6-lea simt – sunt activi senzorii speciali ce detecteaza nivelul de murdarie, ajustand temperatura si presiunea apei, dar si consumul de resurse si durata spalarii. Temperatura de spalare variaza foarte mult si anume intre 40 si 70 de grade Celsius, avand o durata cuprinsa intre 85 si 180 de minute. In acelasi timp, consumul de apa este aproximat undeva la 7-14 litri, iar cel energetic la 0.9-1.4 kWh. Este potrivit pentru atat pentru vase cu grad normal de murdarie, cat si pentru vase foarte murdare.
 3. Intensiv – este programul special gandit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente, pentru ca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius , iar presiunea apei este si ea destul de ridicata. Duraeza 170 de minute, timp in care consuma 14 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica.
 4. Zilnic – este potrivit pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad mediu de murdarie, insa nu murdarie uscata. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 90 de minute. Consuma 12 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 5. Silentios – este cel mai silentios program din dotare, putand fi folosit chiar si pe timpul noptii. Acest lucru se datoreaza presiunii foarte scazute, insa este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 210 minute.
 6. Scurt – este un program cu o durata de doar 30 de minute, insa nu dispune si de ciclu de uscare. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 9 litri de apa si 0.5 kWh energie electrica.
 7. Pahare – este special gandit pentru vase foarte sensibile, chiar si pahare, pentru ca temperatura de spalare este de doar 45 de grade Celsius, iar presiunea este foarte scazuta. Dureaza 100 de minute si consuma 11 litri de apa.
 8. Prespalare – dureaza 12 minute si consuma 4.5 litri de apa, la temperatura de admisie, drept pentru care consumul energetic va fi infim. In principiu, acest mic program este recomandat doar pentru inmuierea murdariei de pe vase, fiind necesara urmarea unui program complet.
 9. Igienizare – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie sau chiar ridicat, fiindca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, avand o durata de 100 de minute. Totodata, consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 10. Autocuratare – este special pentru igienizarea interiorului masinii de spalat, iar pentru a activa acest program este nevoie de adaugarea unui detergent special in acest sens.

Iar surprizele nu se incheie aici, astfel ca masina detine si o serie de functii speciale, precum:

 •  Multizone – mai este numit si incarcare la jumatate, si presupune incarcarea partiala a masinii si adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata. Este necesara selectarea cosului incarcat din panoul de control.
 • Power Clean – sub cosul inferior se afla o zona speciala unde poti fi asezate vasele si oalele foarte murdare, pentru ca spalarea se realzieaza cu 32 de jeturi de apa la o presiune foarte ridicata, timp in care celelalte articole sunt spalate cu o presiune normala.
 • Turbo – permite scurtarea programelor, fara a fi afectat rezultatele de spalare sau uscare.
 • Tablete – poate fi activat doar daca sunt folosite tablete multifunctionale de spalare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

As putea spune ca masina de spalat vase Whirlpool WKFO 3O32 P X este varf de gama in portofoliul celor de la Whirpool, iar performantele sale sunt intr-adevar remarcabile. Clientii confirma acest lucru si sustin ca este o masina poate chiar neasteptat de buna, iar multora dintre ei a reusit chiar sa le depaseasca asteptarile. Sunt foarte incantati de achizitia facuta si declara ca spala excelent vasele, cosurile pot fi reglate foarte usor pe inaltime pentru a le adapta in functie de vasele pe care doresc sa le spele. Totodata, sustin a este foarte spatioasa, silentioasa si economica. Sunt de parere ca este una dintre cele mai bune alegeri si considera raportul calitate/pret excelent. Si noi suntem de parere ca acest model merita achizitionat, iar aici puteti gasi o oferta de pret foarte buna.

Review pe scurt: Whirlpool WKFO 3O32 P X

9.9

Pret

9.8/10

Calitate

9.9/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate generoasa
 • Eficienta energetica
 • Programe si functii diversificate
 • Nivel de zgomot redus

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *