Masina de spalat vase semi-incorporabila Whirlpool WBC 3C26 PF X cu 8 programe si 14 seturi – Review si Detalii importante

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Whirlpool WBC 3C26 PF X

Whirlpool WBC 3C26 PF X este un model de masina de spalat vase incapatoare si economica, pe care o recomand chiar si familiilor numeroase. Ar putea fi o alternativa de luat in calcul, insa nu inainte de a afla cele mai utile informatii despre modelul in cauza!

Masina de vase Whirlpool WBC 3C26 PF X este prevazuta cu o capacitate impresionanta de 14 seturi ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii numeroase. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus.

Fiindca este un model semi-incorporabil, inseamna ca partea cu display-ul va ramane vizibila chiar si dupa ce vei incorpora masina in mobila. Aici poti monitoriza timpul de spalare ramas pana la finalul programului, iar tot aici vor aparea indicatori precum cel de sare sau agentul de clatire. Este important ca de fiecare data sa existe eun nivel optim de sare, pentru o spalare eficienta fara depuneri de calcar pe suprafata vaselor, dar si pentru a proteja masina si pentru a ii asigura o durata de utilizare cat mai mare.

Mai mult decat atat, pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior sau sa opreasca masina, ai posibilitatea de a bloca panoul de control cu ajutorul functiei Child Lock.

Este un model silentios, al carui nivel de zgomot in timpul spalarii nu depaseste 46 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 82 x 59.5 x 57 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu o gama foarte variata de programe de spalare, acestea fiind prezente in numar de 8, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentrui spalarile  zilnice, adica pentru vase cu grad normal de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, iar durata de 3 ore si 40 de minute.
 2. 6th Sense – este un  program controlat in totalitate de senzorul de incarcare si de turbiditate. Practic, in functie de cantitatea de vase si gradul de murdarie, parametrii vor fi ajustati corespunzator. In acest context, temperatura poate varia intre 50 si 60 de grade Celsius, iar durata intre 85 si 190 de minute. Totodata, consumul este de 7-14 litri de apa si 0.9-1.4 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este special gandit pentru vase foarte murdare sau cu murdarie uscata, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Totusi, vasele  ar trebui sa fie si destul de rezistente pentru ca presiunea apei este destul de ridicata. Dureaza 170 de minute, timp in care consuma 16 litri de apa si 1.6 kWh energie electrica.
 4. Zilnic – este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie, a carui durata este de 90 de minute si temperatura de spalare de 50 de grade Celsius. Consuma 13 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 5. Silentios – este cel mai silentios program din grila, drept pentru care poate fi folosit si pe timpul noptii, iar acest lucru se datoreaza nivelului scazut de presiune. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si dureaza 3 ore si 30 de minute.
 6. Scurt – dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Ca in cadrul oricarui program scurt, nu dispune de ciclu de uscare.
 7. Pahare – asigura o spalare delicata a vaselor, fiind potrivit inclusiv pentru pahare. Temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius si foloseste o presiune a apei destul de scazuta pentru a proteja vasele.
 8. Prespalare – dureaza 12 minute si consuma 4.5 litri de apa la temperatura de admisie, deci consumul energetic este infim, 0.01 kWh. Este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase sau daca nu speli in aceeasi zi vasele, poti apela la acest mini program pentru a inlatura mirosurile neplacute.

In plus, masina este prevazuta si cu o serie de functii speciale, deopotriva, foarte utile:

 • Multizone – sau numita de alti producatori  incarcare la jumatate, ce adapteaza resursele in functie de incarcatura, adica la jumatate, fie la nivelul cosului inferior, fie la nivelul cosului superior.
 • Power Clean – spala vasele la o presiune ridicata in zona Power Clean, fiind potrivita pentru vasele si oalele foarte murdare.
 • Tablete – optimieaza procesul de spalare in momentul in care sunt folositi detergenti de acest tip.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Whirlpool WBC 3C26 PF X este o masina foarte buna, prevazuta cu o capacitate generoasa si numar mare de functii ce vor acoperi cam toate tipurile de nevoi. In acelasi timp, clientii sunt si ei foarte incantati de alegerea facuta si declara ca spala, dar si usuca vasele foarte bine. De asemenea, sunt incantati de diversitatea programelor, dar si de faptul ca este un model economic. In ansamblu, sunt de parere ca este o masina foarte buna si considera raportul calitate/pret excelent. Aici poti beneficia de o oferta de pret avantajoasa.

Review pe scurt: Whirlpool WBC 3C26 PF X

9.6

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate generoasa
 • Numar mare de programe si functii
 • Child Lock
 • Nivel zgomot redus

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *