Masina de spalat vase Miele G 4203 SC Activ cu 14 seturi – Review si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Miele G 4203 SC Activ este o masina de spalat vase foarte buna, ca de altfel ca toate produsele Miele ce nu fac rabat de la calitate, chiar daca, de multe ori, pretul nu este tocmai la indemana oricui. Aceasta este si premisa de la care cei de la Miele pleaca, de a oferi produse bune clientilor pretentiosi. In continuare am analizat si discutat despre acest model de masina de spalat vase.

Masina Miele G 4203 SC Activ ofera o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face o alegere potrivita chiar si pentru cei cu familii mai mari. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta enegetica A+, insa, aici recunosc ca mi-ar fi placut sa se mai lucreze putin, dar chiar si asa, consumul obtinut este unul rezonabil. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 295 kWh, iar cel de apa la 3780 litri.

In partea superioara se afla panoul de control ce beneficiaza de o interfata foarte intuitiva, iar prin intermediul display-ului vei putea verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului in curs. De asemenea, tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si de pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este dotat cu trei cosuri foarte incapatoare, unde poti adauga vase de diferite dimensiuni, de la farfurii mici, pana la tavi, oale, tigai si asa mai departe. Acest lucru este posibil datorita suportilor mobili din plastic ce se pot rabata. In aceslasi timp, sunt prezente si cosul pentru tacamuri, precum si suportul pentru pahare.

Presupune un mod de functionare destul de silentios, inregistrand numai 46 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 59.8 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 56 kg.

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 5 programe de spalare, despre care vom discuta in detaliu in cele ce urmeaza:

 1. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, fiind potrivit in mai multe situatii. Temperatura de spalare variaza intre 47-55 de grade Celsius, iar durata intre 90-170 de minute. Consuma 13.5-15 litri de apa si 0.85-1.35 kWh energie electrica.
 2. Delicat – ofera o spalare delicata la temperatura de 44 de grade Celsius,fiind potrivit pentru articole sensibile, inclusiv pahare si portelanuri pretioase. Dureaza 110 minute, timp in care consuma 19 litri de apa si 1.25 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului, afiind potrivit pentru spalarile zlnice. Dureaza 171 minute, timp in care consuma 1.06 kWh energie electrica si 13.5 litri de apa.
 4. Zilnic – poate fi utilizat pentru spalarile zilnice, la temperatura de 50 de grade Celsius, avand o durata de 124 minute. Consuma 19 litri de apa si 1.45 kWh energie electrica.
 5. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor, la temperatura ridicata de 75 de grade Celsius. Consuma 23.5 litir de apa si 1.8 kWh energie electrica.

Atentie, insa, daca masina este conectata la o sursa de apa calda de 55 de grade Celsius, fiecare program se scurteaza cu 10 minute, iar consumul energetic scade la jumatate. Totodata, detine si cateva functii speciale:

 • Trubo – permite reducerea duratei anumitor programe de spalare.
 • Programare intarziata – face psoibila amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos, adaptand ulterior resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.

Concluzii si Pareri

Miele G 4203 SC Activ este o masina de spalat vase care isi face treaba eficient, insa din punctul meu de vedere, pretul este usor cam piperat. La randul lor, clientii sustin ca este un produs foarte fiabil, spala bine vasele si este foarte silentioasa. Din punctul lor de vedere, raportul calitate/pret este unul corect.

Review pe scurt: Miele G 4203 SC Activ

9.1

Pret

8.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

8.0/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Capacitate mare
 • Functionare silentioasa
 • Programare intarziata
 • Reducere durata programe
 • Siguranta copii

Argumente CONTRA

 • Pret cam piperat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *