Masina de spalat vase Bosch SPS 45II05E – Review si Sfaturi Utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPS 45II05E este o masina de spalat vase independenta, ce face parte din seria a 4-a a electrocasnicelor Bosch, oferind cele mai importante programe si functii pentru o eficienta ridicata. Pentru a verifica daca este produsul in concordanta cu asteptarile voastre, va invitam sa aflati mai multe detalii in cele ce urmeaza!

Masina de spalat vase Bosch SPS 45II05E ofera o capacitate medie de 9 seturi, in acelasi timp, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum enegetic redus.

Display Bosch SPS 45II05E

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, display-ul ramanand vizibil pe toata durata functionarii. Astfel, vei putea monitoriza in permanenta timpul ramas pana la finalizarea programului. In plus, interfata acestuia este una foarte intuitiva, tot aici, aflandu-se si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea detine un rol important in activitatea masinii fiindca previne depunerile de calcar pe suprafata vaselor, dar si pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri flexibile, unde pot fi adaugate vase de diverse dimensiuni. De asemenea, poti rabata suportii mobili din plastic pentru a obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea vaselor mai voluminoase cum ar fi oale, tigai, tavi etc. Nu lipseste nici cosul pentru tacamuri unde acestea vor fi spalate si igienizate corespunzator.

Cosuri Bosch SPS 45II05E

Totodata, presupune si un mod de functionare foarte sigur datorita sistemului Aqua Stop ce previne inundatiile, iar masina va putea spala chiar si in absenta ta de la domiciliu. In plus, este si silentioasa inregistrand 46 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 84.5 x 45 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina de spalat vase Bosch SPS 45II05E este dotata cu 5 programe de spalare dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor, fiind potrivit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente, la temperatura de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, consumul variaza usor intre 1.2-1.3 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa. Totodata, are o durata de aproximativ 140 de minute.
 2. Auto – este potrivit in orice situatie, fiind controlat in totalitate de senzorul de incarcare si cele de turbiditate. Temperatura variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 90-150 de minute.  Consuma 7-16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 195 de minute, timp in care consuma 8.5 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 4. De noapte – este foarte silentios, insa similar cu cel eco. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata ceva mai mare, de 4 ore. Inregistreaza un consum de 9 litri de apa si 0.78-0.8 kWh energie electrica.
 5. 1h – este un program scurt, de doar o ora, avand si ciclu de uscare. Temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

Este prezent si programul Igienizare masina care prevede curatarea interiorului masinii folosind detergent special in acest sens. In acelasi timp, dispune si de cateva functii speciale:

 • Extra uscare – permite obtinerea celor mai bune rezultate la uscare datorita cresterii temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Hygiene Plus – ofera o igienizare optima vaselor, folsind apa la temperatura de 70 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 1 ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS 45II05E este o masina de spalat vase care isi face treaba eficient, suficient de incapatoare cel putin pentru un cuplu si silentioasa. Clientii actuali confirma acest lucru si sustin ca programele si functiile din dotare sunt suficient de flexibile, iar aparatul spala bine vasele indiferent de tipul murdariei. Sunt de parere ca este o achizitie reusita si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Pareri pe scurt: Bosch SPS 45II05E

9.5

Pret

9.4/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Sistem Aqua Stop
 • Igienizare masina
 • Programare intarziata
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *