Masina de spalat vase semi-incorporabila Electrolux ESI5550LOX – Review detaliat

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESI5550LOX este o masina de spalat vase semi-incorporabila, ce promite a fi principalul ajutor de nadejde cand vine vorba despre vasele murdare. Aceasta ne-a atras atentia prin cateva aspecte interesante, despre care vom discuta pe larg in acest review.

In primul rand, masina de spalat vase Electrolux ESI5550LOX vine la pachet cu o capacitate suficient de mare de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu 1-2 copii. Ne impresioneaza in mod placut la capitolul eficienta energetica, fiind incadrata in una dintre cele mai bune clase – A+++. Prin urmare, producatorii estimeaza consumul energetic anual la 234 kW, iar cel de apa la 2775 litri.

Dupa cum am precizat, find un model semi-incorporabil, inseamna ca display-ul si intreg panoul de control va ramane la vedere, chiar si pe timpul spalarii. In consecinta, va fi mult mai usor sa monitorizeze stadiul de spalare al masinii fara sa deschizi usa. Bineinteles, pe display va fi indicat timpul ramas pana la terminarea programului, dar tot aici vei fi avertizat atunci cand in dozatoare nu va exista o cantitate suficienta de agent de clatire sau sare. Sarurile sunt foarte importante pentru masina de spalat, in primul rand, prin prisma calitatii spalarile si, foarte important, acestea protejeaza componentele interne de calcar, impotriva coroziunii.

Gratie noii tehnologii AirDry, vasele vor fi uscate in mod natural. Practic, la finalul programului usa se va deschide in mod automat cu 10 cm, obtinand rezultate eficiente la uscare.

Cu ajutorul sistemului Aqua Control System, cantitatea de apa necesara va fi controlata si optimizata, in raport cu cantitatea de vase adaugata.

De asemenea, cosurile si rafturile sunt ajustabil, incluziand suporturi speciale pentru pahare de bere si o tava pentru cutitele mai lungi. Astfel, poti adauga cam toate tipurile de vase, oferind o flexibilitate foarte mare.

Totodata, masina Electrolux ESI5550LOX presupune un mod de functionare foarte silentios, astfel ca nivelul maxim nu va depasi 44 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 81.8 x 60 x 57.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare foarte eficiente, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie si presupune cel mai mic consum de resurse. Spalarea se realizeaza la temperatura de 50 de grade Celsius, inregistrand un consum de 9.9 litri de apa si 0.832 kWh energie electrica, pe durata a 240 de minute.
 2. Auto – este recomandat atat pentru vase cu grad normal de murdarie, cat si pentru vase foarte murdare, pentru ca gratie senzorilor din dotare, acesta va detecta in mod automat gradul de murdarie si va realiza ajustarile necesare. Temperatura de spalare poate varia intre 45 si 70 de grade Celsius, inregistrand un consum de 7-12 litri apa si 0.7-1.5 kWh energie electrca. Durata variaza si ea, intre 45-160 de minute.
 3. Intensiv – este ideal pentru vase foarte murdare sau cu murdarie uscata, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius, iar apa are si o presiune foarte ridicata, drept pentru care recomandam adaugarea vaselor rezistente. Inregistreaza un cosnum de 13-15 litri de apa si 1.4-1.6 kWh energie electrica, avand o durata de 140-160 de minute. Parametrii sunt usor variabili, fiindca si in acest caz senzorii sunt activi.
 4. Rapid – are o durata de doar 30 de minute, drept pentru care este potrivit mai degraba pentru vase recent murdarite sau cu un nivel de murdarie reuds. Spala la temperatura de 60 sau 65 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 9 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 5. Pahare – este recomandat pentru vase foarte sensibile precum pahare sau portelanuri, temperatura de spalare fiind de doar 45 de grade Celsius, folosind o presiune a apei mai redusa. Inregistreaza un consum de 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kWh energie electrica. Are o durata de 70-85 de minute.
 6. Prespalare – este un mini program recomandat pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor, folosind 4 litri de apa la temperatura de admisie, deci consumul energetic va fi infim, de 0.1 kWh. Are o durata de numai 14 minute.

Pe langa aceste programe, masina mai este dotata si cu o serie de functii, la fel de eficiente, dupa cum urmeaza:

 • XtraDry – vizeaza imbunatatirea performantelor la uscare. Aceasta presupune cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire. Totodata, aceasta poate influenta durata programelor si consumul de apa.
 • Time Manager – permite reducerea duratei anumitor programe, prin cresterea presiunii si a temperaturii apei. Poate reduce durata unui program cu pana la 50%.
 • My favourite – iti permit salvarea celui mai utilizat program pentru a o accesa mai rapid.
 • Incarcare la jumatate – presupune ajutarea consumului de resurse in functie de cantitatea de vase adaugata, chiar si atunci cand masina este umpluta doar jumatate.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de ora care te avanajeaza cel mai bine.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Electrolux ESI5550LOX este un model interesant cu care iti poti face treaba intr-adevar si chiar te va scuti de problema vaselor murdare. Clientii confirma acest lucru si declara ca in opinia lor este o masina foarte buna. Sunt incantati de faptul ca este foarte economica, silentioasa, iar programele din dotare se muleaza nevoilor pe care le au. De asemenea, este suficient de spatioasa si sustin ca spalarea este eficienta, indiferent de nivelul de murdarie de pe vase. In consecinta, recomanda produsul cu toata increderea si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Aici poti beneficia de o oferta de pret rezonabila.

 

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 13
Clasa de eficienta energetica A+++
Numar de programe 6
Tip afisaj LCD
Cos reglabil pe inaltime Da

PROGRAME SI FUNCTII SPECIALE

Programe Eco

Auto

Intensiv

Rapid

Pahare

Prespalare

Functii speciale Xtra Dry

Time Manager

My Favourite

Incarcare la jumatate

Programare intarziata

Nivele de temperatura 4

PANOU DE CONTROL

Afisare timp spalare ramas Da
Indicator sare Da
Indicator terminare program Da

CONSUM

Consum anual de energie 234 kW
Consum anual de apa 2775 l

ACCESORII

Cos tacamuri Da
Suport pahare Da

DATE TEHNICE

Latime (cm) 60
Nivel de zgomot dB(A) 44
Dimensiuni (IxLxA) cm 81.8 x 60 x 57.5

Masina de spalat vase semi-incorporabila Electrolux ESI5550LOX, 13 seturi, 6 programe, Clasa A+++, Motor inverter, Afisaj digital, 60 cm, Inox

9.7

Pret

9.5/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

9.8/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Eficienta energetica
 • Functii diversificate
 • Functionare silentioasa
 • Tehnologie AirDry

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *