Masina de spalat vase Miele G 4263 SCVi – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Miele G 4263 SCVi este o masina de spalat vase semi-incorporabila, despre care am ales sa discutam pe larg de aceasta data. Va invitam sa ne urmariti in continuare pentru a afla cele mai importante detalii astfel incat sa va formati o parere cat mai obiectiva despre produsul in cauza.

Masina Miele G 4263 SCVi pune la dispozitie o capacitate de 13 seturi, care din punctul meu de vedere este ideala pentru aproximativ 4 persoane. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic rezonabil. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 295 kWh, iar cel de apa la 3780 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, interfata acestuia fiind una foarte intuitiva. Este prevazut cu un numar redus de programe, tot aici aflandu-se si indicatorul pentru sare. Sarea prezinta un rol foarte important in activitatea masinii fiindca datorita ei calcarul nu se va putea pune pe suprafata vaselor si nici pe componentele interne ale masinii.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile si incapatoare ce permite adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Poti rabata suportii mobili din plastic pentru a obtine spatiu suplimentar astfel incat sa poti adauga si vase ceva mai voluminoase cum ar fi oalele, tigaile, tavile etc. Tacamurile vor fi asezate in cosul special unde le este asigurata o ingrijire optima.

Dimensiunile masinii sunt de 59.8 cm latime, 80.5 cm inaltime si 57 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 46 kg. In plus, presupune si un mod de functionare silentioasa, inregistrand 46 dB.

Programe si functii speciale

Masina are la baza 5 programe de spalare, despre care vom discuta pe larg in continuare:

 1. Auto – este un program controlat de senzori, detectand nivelul de murdarie, astfel ca temperatura de spalare va varia intre 47 si 55 de grade Celsius. Are o durata de 170-190 de minute, timp in care consuma 13.5-15 litri de apa si 0.85-1.35 kWh energie electrica.
 2. Delicat – asigura o ingrijire optima articolelor foarte sensibile, temperatura de spalare fiind de doar 44 de grade Celsius, iar cea de clatire 65 de grade Celsius. Dureaza aproximativ 100 de minute, timp in care consuma 19 litri de apa si 1.25 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al cosnumului de resurse, isna este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie. Temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius, iar cea de clatire de 58 de grade Celsius. Consuma 1.06 kWh energie electrica si 13.5 litri de apa, avand o durata de 171 minute.
 4. Normal – este potrivit pentru spalarile zilnice, avand o durata de 124 de minute, timp in care consuma 19 litri de apa si 1.45 kWh energie electrica.
 5. Intensiv – asigura o spalare intensiva a vaselor, temperatura de spalare fiind de 75 de grade Celsius. Pot fi adaugate vase foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, insa si rezistente. Are o durata de 167 de minute, timp in care consuma 1.8 kWh energie electrica si 23.5 litri de apa.

Totodata, ca si functii speciale, aceasta dispune de :

 • Programare intarziata – ce permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.
 • Turbo – permite reducerea duratei programelor.
 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos, adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.

Concluzii si Pareri

Miele G 4263 SCVi este o masina care isi face treaba eficient, fiind prevazuta cu cele mai importante programe si functii. Clientii confirma acest lucru si sustin ca se descurca foarte bine indiferent de gradul de murdarie. Deopotriva, apreciaza modul silentios de functionare, dar si faptul ca este incapatoare.

 

Review pe scurt: Miele G 4263 SCVi

9

Pret

8.0/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.4/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Incapatoare
 • Functionare silentioasa
 • Programe bine gandite
 • Programare intarziata
 • Functie Turbo

Argumente CONTRA

 • Pret cam piperat

One thought on “Masina de spalat vase Miele G 4263 SCVi – Review complet si Recomandari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *