Masina de spalat vase semi-incorporabila Whirlpool ADG 522 IX, 6th Sense, 8 programe, 10 seturi, 45 cm, Clasa A++

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Whirlpool ADG 522 IX

O masina de spalat vase este foarte utila in orice bucatarie, pentru ca te scuteste de grija vaselor murdare, iar in acest interval orar vei putea face altceva. Si pentru ca pe piata exista o multitudine de modele si poate ca nu stii ce sa alegi, iti propunem sa cunosti foarte bine fiecare produs care te-ar putea interesa. De aceasta data, vom discuta despre masina de spalat vase semi-incorporabila Whirlpool ADG 522 IX careia ii vom realiza o analiza atenta.

Whirlpool ADG 522 IX ofera o capacitate rezonabila de 10 seturi, fiind potrivita si pentru familiii cu copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, consumul energetic fiind unul destul de mic. Producatorii estimeaza acest consum anual undeva la 211 kW.

Dimensiunile masinii sunt de 82 x 45 x 57 cm (l x L x A) si cantareste 30 kg.

Pentru ca nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 43 dB, pot spune ca este o masina silentioasa ce nu va provoca disconfort acustic.

Programe si functii speciale

La capitolul programe, nu sta deloc rau. Aceasta este prevazuta cu 8 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 180 de mintue. In principiu este cel mai economic program inreigstrand un consum de doar 9 litri de apa si 0.74 kWh energie electrica.
 2. Al 6lea simt – dupa cum sugereaza si numele sau, este programul controlat in totalitate de senzori, motiv pentru care parametri vor fi destul de variabili. Temperatura de spalare poate fi curprinsa intre 40 si 70 de grade Celsius.
 3. 1 ora – dureaza, desigur, 60 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Este potrivit pentru spalarile zilnice, in care vasele prezinta un nivel moderat de murdarie.
 4. Pahare – pentru ca temperatura apei este de 45 de grade Celsius si nici presiunea nu este mare, recomandam acest program pentru vasele foarte sensibile.
 5. Rapid – dureaza doar 25 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Nu prezinta ciclu de uscare.
 6. De noapte – asa cum ne indica si denumirea programului, este recomandat a fi activat pe timpul noptii pentru ca este foarte silentios. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius, iar presiunea este destul de scazuta, drept pentru care durata va fi ceva mai mare.
 7. Prespalare – dureaza 10 minute si consuma 4 litri de apa. Poate fi folosit pentru a inmuia murdaria intarita de pe suprafata vaselor.
 8. Intensiv – este adecvat pentru vasele foarte murdare, dar si foarte rezistente, pentru ca presiunea apei este destul de ridicata, iar temperatura ajunge la 65 de grade Celsius.

Ca o completare a acestor programe de baza, se afla o serie de functii speciale ce sunt detaliate mai jos:

 • Multizone – permite selectarea cosului unde doresti sa se realizeze spalarea. Poate fi asociat cu functia de incarcare la jumatate prezenta la alte modele de masini. In acest fel, va fi redus consumul energetic si cel de apa.
 • Extra-Dry – vizeaza uscarea eficienta a vaselor, folsoind apa la temperatura ridicata inc adrul ultimului ciclu de clatire. Desigur, in acest caz, consumul energetic va fi mai mare.
 • Tablete multifunctionale – in cazul in care folosesti detergenti 3 in 1, atunci masina va regla consumul de sare si agent de clatire, vizand obtinerea celor mai bune rezultate.
 • Rapid – ofera posibilitatea scurtarii programelor cu pana la 30-40%, fiindca va creste temperatura si presiunea apei.
 • Chid lock – blocheaza panoul de control, pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior.
 • Programare intarziata – permite amanrea orei de incepere a spalarii cu pana la 24 de ore.

Concluzii si pareri

Din punctul meu de vedere, Whirlpool ADG 522 IX este un model de masina de spalat vase rezonabila, bine dotata, care acopera cam toate tipurile de nevoi.

Clientii pot confirma acest lucru si declara ca spala eficienta vasele, iar programele sunt suficient de diversificate. Isi fac treaba foarte bine cu ea si apreciaza raportul calitate/pret foarte bun. In plus, aici pot vizualiza o oferta de pret destul de buna pentru acest produs.

9.2

Pret

9.0/10

Calitate

9.2/10

Fiabilitate

9.5/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • economica
 • silentioasa
 • numar mare de programe
 • multizone
 • programare intarziata

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *