Masina de spalat vase Bosch SPS53E18EU, 9 seturi, 5 programe, 45 cm, Clasa A+, Argintiu/Inox

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPS53E18EU

Ce-ar fi daca ai spune adio vaselor murdare si ai gasi solutia pentru problema ta? O masina de spalat vase poate fi mai eficienta decat te-ai fi gandit, insa marea provocare este sa gasesti modelul care s-ar adapta cel mai bine nevoilor tale. De aceea, cel mai important este sa cunosti produsul in prealabil, iar in acest context, vom analiza un alt model de masina de spalat vase – Bosch SPS53E18EU.

Bosch SPS53E18EU dispune de o capacitate de 9 seturi si este incadrat in clasa de eficienta energetica A+, garantand un consum redus de energie electrica. Producatori estimeaza consumul anual de energie la 220 kW, iar cel de apa la 2660 litri.

Va fi foarte discreta si in timpul spalarii, astfel ca nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 46 dB.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 5 programe de spalare principale:

 1. Intensiv – temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase cu grad ridicat de murdarie. Dat fiind ca este activ senzorul de incarcare, consumul si timpul de spalare pot varia. Consumul de apa inregistrat poate varia intre 11 si 14 litri de apa, de energie intre 1.2 si 1.3 kWh, in timp ce timpul de spalare alterneaza intre 125 si 135 de minute.
 2. Auto – are la baza senzorul de turbiditate si senzorul de incarcare, astfel ca parametrii vor fi variabili. Dureaza intre 90 si 150 de minute, iar temperatura de spalare poate fi cuprinsa intre 45 si 65 de grade Celsius, in timp ce consumul de poate variaza intre 7 si 16 litri.
 3. Eco – cel mai eficient din perspectiva consumului de energie, dar si cel mai lung. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, consumul de apa de 9.5 litri, iar cel energetic de 0.78 kWh. Dureaza 195 de minute.
 4. Rapid – dureaza 29 de minute si spala la temperatura de 45 de grade Celsius. Utilizeaza 9 litri de apa si nu prezinta ciclu de uscare.
 5. Prespalare – dureaza doar 15 minute si consuma 4 litri de apa.

Dar pe langa aceste programe de baza, se mai adauga alte cateva extraoptiuni:

 • Incarcare la jumatate – chiar daca nu este o masina cu o capacitate mare, consider ca aceasta functie este mai mult decat bine venita. Cantitatea de apa si consumul energetic vor fi adaptate in functie de volumul vaselor pe care l-ai adaugat.
 • Variopeed – scurteaza durata programelor, pentru a termina mai rapid, insa nu va afecta in vreun fel rezultatele.
 • Programare – poti programa masina pentru a isi incepe activitatea, intre 1 si 24 de ore.
 • Afisarea timpului ramas – reprezinta un alt aspect de apreciat la acest moment.
 • Bratele DuoPower – cosul inferior pentru cesti si pahare va fi spalat cu ajutorul celor doua brate de pulverizare.

Concluzii si pareri

Suntem de parere ca Bosch SPS53E18EU este un model de masina de spalat vase eficienta, care se descurca foarte bine. Nici nu ne aspteptam la mai putin din partea producatorului Bosch, care ofera pe piata o gama variata de modele, toate dovedind o eficienta ridicata.

Ei bine, si clientii, la randul lor, au o parere foarte buna despre produs si sustin ca este exact ceea ce au nevoie. Totodata, apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Nu ezita si consulta o oferta de pret interesanta aici, fiindca modelul de fata iti ofera rezultate garantate. Este tot ceea ce ai nevoie, scutindu-te de problema vaselor murdare care se aduna inevitabil dupa fiecare masa.

8.9

Pret

8.4/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

8.6/10

Argumente PRO

 • programe bine gandite
 • programare intarziata
 • incarcare la jumatate

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *