Masina de spalat vase incorporabila Hansa ZIM 608EH cu 14 seturi si 8 programe – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZIM 608EH este o masina de spalat vase foarte incapatoare si bine dotata, iar ceea ce ne-a atras atentia in mod deosebit este ca vina la pachet cu un pret foarte mic in raport cu performantele sale. Insa, inainte de a trage vreo concluzie, iti propunem sa afli mai multe detalii despre acest model.

Masina de spalat vase incorporabila Hansa ZIM 608EH pune la dispozitie o capacitate ultra-generoasa de 14 seturi, ceea ce o face ideala chiar si pentru familii mai mari. In plus, sta bine si la capitolul eficienta energetica, fiind incadrata in clasa A++, ceea ce inseamna un consum energetic destul de mic. Producatorii estimeaza consumul energetic undeva la 266 kWh, iar cel de apa la 3080 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, in interior, si dispune de o interfata foarte intuitiva de unde poti alege programele si functiile dorite. Tot aici, se regasesc semnalizarile LED ce indica programul care este in desfasurare, lipsa sarii sau a solutiei pentru lustruire, timpul ramas pana la terminarea programului si etapa de spalare. Este important ca de fiecare data sa existe in compartimentul special o cantitatte optima de sare ce va fi distribuita in mod automat in functie de gradul de duritate al apei. In cazul in care nu exista sare suficienta, atunci indicatorii electronici te vor avertiza. Sarea este eficienta atat pentru functionarea optima a masinii de vase, cat si pentru calitatea spalarii in sine, pentru a nu ramane urme de calcar pe vase.

Dozatorul pentru detergenti este amplasat in interiorul usii, fiind prevazut cu indicator de nivel. Interiorul este organizat cu ajutorul a trei cosuri foarte spatioase realizate din sarma si sunt prevavzute cu rafturi pliabile, dintre care cosul de tacamuri este glisant pentru a putea obtine mai mult spatiu chiar si pentru vasele foarte voluminoase.

Cel de-al doilea cos a fost special proiectat pentru a aseza paharele, cani, farfurii si asa mai departe, insa respectivele vase ar trebui sa aiba un grad de murdarie redus. Pe raftul superior ce poate fi amplasat in 5 pozitii, poti aseza in pozitie orizontala tacamurile mai mari, pentru a nu bloca rotirea bratului de irigare de sus. In plus, poti ajusta si inaltimea celui de-al doilea gratie sistemului Up&Down, pentru a oferi spatiu suplimentar vaselor mai mari. In cosul inferior, poti adauga vase mari si cele mai dificil de spalat, cum ar fi oale tigai, platouri, tavi si asa mai departe.

Datorita sistemului electronic de control al balansului, masina va functiona intr-un mod foarte silentios, astfel ca nivelul maxim nu va depasi 47 dB. In plus, fiind prevazuta cu Water Detector ce va recunoaste nivelul de apa, va fi utilizata cantiatea optima de apa in functie de cantitatea de vase adaugata.

Cu ajutorul sistemului de pulverizare 3D, poti obtine rezultate foarte bune la spalare. Jeturile de apa pot patrunde eficient chiar si in cele mai dificile zone. Cele 5 niveluri de pulverizare ale bratului stropitor, vor acoperi foarte bine intreaga incarcatura. Bratul stropitor ampalsat in partea superioara dispune de sistem de pulverizare din plafon, in timpc e bratul stropitor de jos de tip elice executa o miscare de rotatie dubla, schimband continuu unghiul de pulverizare, pentru a putea patrunde in toate zonele masinii. Suportul special pentru tacamuri asigura o pozitie corecta a acestora pentru a putea fi spalate si igienizate corespunzator. Poti ajusta inaltimea gratarului superior fara sa fie necesara scoaterea grilajelor. Suportii din raftul inferior pot fi rabatati pentru a obtine spatiu suplimentar unde poti adauga vase mai mari.

Esti intotdeauna protejat impotriva inundatiilor cu ajutorul sistemului Water Stop ce bloccheaza imediat intrarea apei in masina.

Dimensiunile acestui model sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 37 kg.

Programe si functii speciale

Din perspectiva programelor din dotare, masina este foarte bine echipata, inregistrand nu mai putin de 8 programe:

 1. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, detectand nivelul de murdarie si ajustand astfel temperatura de spalare si consumul de apa. Temperatura de spalare este cuprinsa intre 45 si 55 de grade Celsius, avand o durata de 150 de minute. Inreigstreaza un consum de 11-15 litri de apa si 0.9-1.3 kWh energie electrica.
 2. Intensiv – este programul ideal pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente pentru ca presiunea apei este foarte mare. Prespalarea se realizeaza la temperatura de 50 de grade Celsius, spalarea la 60 de grade Celsius, iar clatirea finala la temperatura de 70 de grade Celsius. Dureaza 170 de minute, timp in care  consuma 18.5 litri de apa si 1.6 kWh energie electrica.
 3. Normal – este potrivit pentru spalarile zilnice, fiindca temperatura de spalare este 55 de grade Celsius, fiind precedat de o prespalare la temperatura de 45 de grade Celsius. Dureaza 180 de minute, timp in care consuma 15 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 4. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, pentru ca temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius. Consuma 0.93 kWh energie electrica si 11 litri de apa, avand o durata de 3 ore si 10 minute.
 5. Delicat – este special gandit pentru vase foarte sensibile cum ar fi chiar paharele. Spalarea se realizeaza la temperatura de doar 40 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 14.5 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica. Dureaza 130 de minute.
 6. 90′ – dupa cum sugereaza si numele, acest program dureaza 90 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Totodata, inregistreaza un consum de 12.5 litri de apa si 1.35 kWh energie electrica.
 7. Scurt – are o durata de doar 30 de minute, spalarea efectuandu-se la temperatura de 40 de grade Celsius, urmata de doua clatiri, una la 50 de grade Celsius, iar cealalta la 55 de grade Celsius. Consuma 12.5 litri de apa si 1.35 kWh energie electrica.
 8. Inmuiere – sau prespalare, are o durata de 15 minute si consuma 4 litri de apa la temperatura de admisie. Este adecvat pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor.

In plus, masina detine si cateva functii speciale foarte utile:

 • Incarcare la jumatate – adapteaza resursele in functie de cantitatea de vase adaugata in masina.
 • Uscare suplimentara – asigura o uscare eficienta la finalul programului.
 • Pornire intarziata – permite amanarea orei de incepere a programului de spalare in functie de programul tau.

Concluzii si Pareri

Hansa ZIM 608EH este un model accesibil si celor care doresc o masina incapatoare cu programe diversificate, dar nu dispun de un buget foarte mare. Ceea ce pot spune cu certitudine este ca isi face treaba eficient, iar programele din dotare acopera cam toate tipurile de nevoi. Clientii confirma si ei acest lucru recomandand-o chiar si familiilor cu mai multi copii fiindca este foarte incapatoare. De asemenea, apreciaza modul silentios de functionare si sustin, pe de alta parte, ca este foarte usor de utilizat. Sunt de parere ca este o achizitie reusinta si considera raportul calitate/pret avantajos.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 14
Clasa de eficienta energetica A++
Numar de programe 8
Tip afisaj LED
Tip incorporare Complet incorporabila
Clasa de eficienta la spalare A
Clasa de eficienta la uscare A
Control Mecanic
Numar de cosuri 3
Cos reglabil pe inaltime Da

PROGRAME SI FUNCTII

Programe Auto

Intensiv

Normal

Eco

Delicat

90′

Scurt

Inmuiere

Functii Incarcare la jumatate

Uscare suplimentara

Pornire intarziata

CONSUM

Consum anual de energie 266 kW/an
Consum de energie (kW/ciclu de spalare) 0.93
Consum de apa (l/ciclu) 11
Consum anual de apa 3080 l

ACCESORII

Compartiment sare Da

DATE TEHNICE

Latime (cm) 60
Nivel de zgomot dB(A) 47
Dimensiuni (IxLxA) cm 81.5 x 59.8 x 55
Greutate (Kg) 37
Culoare Alb

Masina de spalat vase incorporabila Hansa ZIM 608EH, 14 seturi, 8 programe, Clasa A++, Display LED, 60 cm, Alb

9.3

Pret

9.2/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Programe diversificate
 • Capacitate mare
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *