Masina de spalat vase Hansa ZIM 415WB cu 9 seturi si 5 programe – Review si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Hansa ZIM 415WB este un model independent de masina de spalat vase, destul de simplu, dar care isi face treaba exact asa cum promite. In plus, ar putea fi o alternativa foarte accesibila din perspectiva pretului, insa pana atunci, te invitam sa afli mai multe detalii utile despre produsul in cauza.

Masina de spalat vase Hansa ZIM 415WB ofera o capacitate de 9 seturi, care din punctul meu de vedere, este potrivita pentru 1-2 persoane.Totodata, aceasta este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic de doar 197 kWh/an. Totodata, producatorii estimeaza consumul energetic anual de apa undeva la 2520 litri.

Panoul de control este amplasat frontal, iar pentru ca este un model de masina independent, acesta va ramane vizibil chiar si in timpul spalarii. De aici, poti alege programul sau functia dorita, interfata acestuia fiind cat se poate de intuitiva.

Vreau sa va atrag atentia asupra faptului ca periodic este necesar sa adaugati o cantitate optima de saruri si agent de clatire. Daca agentul de clatire vizeaza lustruirea vaselor, sarurile nu sunt eficiente doar in lustruire alor pentru ca nu permite calcarului sa se depuna pe suprafata sa, ci protejeaza si elementele interne ale masinii impotriva coroziunii, ceea ce ii va asigura o durata de utilizare cat mai mare.

Vei fi intotdeauna protejat impotriva eventualelor inundatii sau probleme in acest sens, cu ajutorul sistemului Aqua Stop.

Totodata, aceasta inregistreaza in timpul spalarii un nivel al zgomotului de doar 49 dB, ceea ce inseamna ca nu te va deranja absolut deloc pe timpul functionarii.

Dimensiunile acestui model sunt de 84.5 x 44.8 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 35 kg.

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu 5 programe foarte utile, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor, oalelor, tigailor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie. Temperatura de spalare este de 60 de grade Celsius, iar presiunea apei este foarte ridicata, drept pentru care face fata cu brio murdariei ridicate, dar pe de alta parte, este recomandata adaugarea vaselor mai rezistente. Prespalarea in cadrul acestui program se desfasoara la temperatura de 50 de grade Celsius, iar clatireafinala la temperatura de 70 de grade Celsius. Durata totala a acestui program este de 165 de minute, timp in care inregistreaza 1.4 kWh energie electrica si 16.5 litri de apa.
 2. Normal – dupa cum sugereaza si numele, este programul potrivit vaselor cu grad normal de murdarie, fara murdarie uscata. Prespalarea in cadrul acestui program foloseste apa la temperatura de 45 de grade Celsius, urmata de spalarea la temperatura de 55 de grade Celsius, dupa care clatirea la temperatura de 65 de grade Celsius. Consumul este de 13 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa pentru ca spalarea se realizeaza la temperatura de 45 de grade Celsius, este potrivit pentru spalarile zilnice. Inreigstreaza un consum energetic de doar 0.69 kWg.
 4. 90′ – este un program cu durata de 90 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Chiar daca este un program destul de scurt, gratie temperaturii ridicate de spalare, se vor obtine rezultate foarte bune. Inregistreaza un consum de 11.5 litri d eapa si 1.15 kWh energie electrica.
 5. Scurt – dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 45 de grade Celsius, in timp ce in cadrul primei clatiri se foloseste apa la temperatura de 50 de grade Celsius, iar in cadrul celei de-a doua 55 de grade Celsius.

Sigur ca nu uitam sa mentionam nici functiile speciale din dotare, deopotriva, eficiente si utile:

 • Incarcare la jumatate – permite spalarea vaselor chiar si atunci cand masina nu este incarcata in totalitate, consumul de resurse adaptandu-se in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – presupune posibilitatea amanarii orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.
 • Child Lock – blocheaza panoul de control al masinii, pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior de parinti.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Hansa ZIM 415WB este o masina simpla si eficienta cu ajutorul careia iti poti face treaba fara probleme. Clientii sunt de acord cu aceasta afirmatie si declara ca personal, este tot ceea ce au nevoie. Reuseste sa le spele vasele foarte bine si sa ii scape de stresul vaselor murdare acumulate dupa fiecare masa. Sunt de parere ca este un produs rezonabil, al carui raport calitate/pret este bun. Aici poti beneficia de o oferta de pret foarte avantajoasa.

 

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 9
Clasa de eficienta energetica A++
Numar de programe 5
Clasa de eficienta la spalare A
Clasa de eficienta la uscare A
Control Mecanic
Numar de cosuri 2

PROGRAME SI FUNCTII

Programe Intesiv

Normal

Eco

90′

Scurt

Functii Incarcare la jumatate

Programare intarziata

Siguranta Copii Da
Aqua Stop Da

ACCESORII

Cos tacamuri Da
Compartiment sare Da

CONSUM

Consum anual de apa 2520 l
Consum de apa (l/ciclu) 9
Consum de energie (kW/ciclu de spalare) 0.69
Consum anual de energie 197

DATE TEHNICE

Parte superioara detasabila Nu
Latime (cm) 45
Nivel de zgomot dB(A) 49
Dimensiuni (IxLxA) cm 84.5 x 44.8 x 60
Greutate 35 kg
Culoare Alb

Masina de spalat vase Hansa ZIM 415WB, 9 seturi, 5 programe, Clasa A++, 45 cm, Alb

9.2

Pret

9.2/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.7/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Silentioasa
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Child Lock si Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • Numar programe relativ redus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *