Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV45IX05E – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPV45IX05E este o masina de spalat vase potrivita si pentru bucatarii mai mici, datorita latimii reduse, ce ofera cele mai importante programe pentru o spalare optima a vaselor. Va propunem sa descoperiti mai multe informatii utile despre acest produs in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de spalat vase Bosch SPV45IX05E este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 9 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este aproximat undeva la 197 kWh, iar cel de apa la 2380 litri.

Pentru ca este un model incorporabil, panoul de control este localizat in partea superioara a usii pe interior. Pentru ca odata inchisa usa, acesta nu va mai ramane vizibil, a fost implementat sistemul Info Light ce presupune proiectarea unui fascicul de lumina pe podea, care ne va informa referitor la stadiul masinii – daca spala sau a terminat de spalat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar, in timp ce agentul de clatire se ocupa cu lustruirea vaselor.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri flexibile unde pot fi introduse vase de diverse dimensiuni. Putem rabata suportii mobili pentru a obtine mai mult spatiu pentru adaugarea oalelor, tigailor, tavilor etc. In plus, este prezent si cosul special pentru tacamuri.

Masina ofera o functionare sigura chiar si in abesenta de la domiciliu, beneficiind de sistemul Aqua Stop. Acesta consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de sigurnata si un colector de pardoseala, impiedicand alimentarea cu apa in cazul detectarii vreunei probleme.

In ceea ce priveste zgomotul produs, masina inregistreaza numai 46 dB, o valoare insuficienta pentru a crea un real disconfort acustic.

Dimensiunile acesteia sunt de 81.5 cm inaltime, 44.8 cm latime si 55 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 31 de kg.

Programe si Functii speciale

Bosch SPV45IX05E are la baza 5 programe de spalare despre care vom discuta pe larg:

 1. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius, fiind ideal pentru vase cu grad ridicat de murdarie. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, timp in care consuma 1.2-1.3 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura de spalare variaza intre 45-70 de grade Celsius, iar durata intre 90-150 de minute. Consuma 7-16 litri de apa, respectiv 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, fiind potrivit pentru spalari zilnice. Temperatura apei este de 50 de grade Celius, iar durata de 195 de minute, timp in care consuma 8.5 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 4. Silence – este un program foarte silentios, ce poate fi folosit pe parcursul noptii, datorita presiunii reduse a apei. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, iar durata de 240 de minute.
 5. Spalare rapida – este un program ce dureaza doar o ora si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

De asemenea, este prezent si programul de autocuratare ce presupune igienizarea interiorului masinii fiind folosit detergent special in acest sens. Totodata, prezinta si alte functii utile, precum:

 • Hygiene plus – presupune igienizarea vaselor pret de 10 minute la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Extra uscare – permite cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire pentru o uscare optima.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii.

Concluzii si Pareri

Bosch SPV45IX05E este o masina de spalat vase care se descurca eficient, ideala pentru bucatarii mai mici. Clientii actuali confirma ca isi face treaba foarte bine, indepartand excelent murdaria indiferent de gradul de murdarie. In plus, apreciaza faptul ca este economica si silentioasa, recomandand-o si altor utilizatori. In opinia lor, raportul calitate/pret este unul avantajos.

Review pe scurt: Bosch SPV45IX05E

9.5

Pret

9.3/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.3/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Sistem Info Light
 • Functii utile
 • Sistem Aqua Stop
 • Eficienta energetica

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *