Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV44IX00E – Review si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPV44IX00E este o masina de spalat vase slim, potrivita chiar si pentru bucatarii mai mici, ce dispune de programele de baza, indepartand eficient murdaria. Totodata, vine la pachet cu un sistem inovator – Info Light, insa mai multe detalii vom discuta in continuare.

Masina de spalat vase Bosch SPV44IX00E ofera o capacitate mica-medie, de 9 seturi, ceea ce o face potrivita pentru un cuplu sau chiar pentru o familie cu un copil. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce inseamna un consum energetic decent.

Este un model incorporabil, drept pentru care panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Prezinta o interfata foarte prietenoasa, avand un numar redus de butoane. Insa, indata ce ai inchis usa, panoul de control nu va ramane vizibil in timpul functionarii. Pentru a fi la curent cu stadiul masinii, daca mai spala sau a terminat de spalat, a fost implementat sistemul Info Light, care se refera la proiectarea unui fascicul luminos pe podea. In plus, tot aici se afla indicatorul de sare care te va atentiona cand va fi necesara adaugarea unei cantitati suplimentare. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii, fiindca datorita ei, nu se va depune calcar pe suprafata vaselor sau pe componentele interne ale masinii.

Display Bosch SPV44IX00E

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, unde poti adauga vase de diverse dimensiuni. Poti plia suportii din plastic pentru a obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea articolelor ceva mai voluminoase. In plus, este prevazuta si cu un cos special pentru tacamuri, la nivelul caruia este asigurata o spalare optima.

Cos vario Bosch SPV44IX00E

Motorul Eco Silence Drive asigura o functionare silentioasa fiindca functioneaza fara perii, dar si o buna durabilitate in timp. In plus, pentru a preveni inundatiile, masina a fost dotata cu sistem Aqua Stop ce se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta si o tava colectoare amplasata la baza masinii ce dispune de intrerupator cu flotor.

Presupune un mod de functionare silentios al carui nivel de zgomot nu depaseste 48 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 44.8 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina dispune de 4 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este un program potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius, folsind o presiune destul de ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, parametrii vor varia usor. Are o durata de 125-135 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica.
 2. Auto – sunt activi ambii senzori – cel de incarcare si cel de turbiditate, fiind potrivit pentru orice tip de murdarie. Temperatura de spalare variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar durata 90-150 de minute. Inregistreaza un consum de 7-16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este un program eficient din punct de vedere al consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, motiv pentru care este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie. Are o durata de 195 de minute, timp in care consuma 8.5 litri de apa si 0.78 kWh energie electrica.
 4. De noapte – asigura o spalare silentioasa, datorita presiunii scazute. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, iar duarata de 235-240 de minute. In acest timp, este inregistrat un consum de 9 litri de apa.

 

Totodata, dispune si de program de Autocuratare ce presupune igienizarea cavitatii interioare, fiind necesara adaugarea detergentului special in acest sens. Nu lipsesc nici functiile speciale precum:

 • Extra uscare – asigura o uscare optima a vaselor, folosind apa la temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor de spalare.
 • Programare intarziata – vizeaza posibilitatea amanarii orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SPV44IX00E este o masina de spalat vase simpla, dar eficienta prevazuta cu cele mai importante programe si functii. Clientii sustin ca isi face treaba foarte bine, indeparteaza eficient murdaria indiferent de tipul ei si este foarte silentioasa. Apreciaza foarte mult sistemul Info Light care ii tine mereu la curent cu stadiul masinii. In plus, apreciaza raportul calitate/pret rezonabil.

Pareri pe scurt: Bosch SPV44IX00E

9.1

Pret

9.0/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.2/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret rezonabil
 • Sistem Info Light
 • Sistem Aqua Stop
 • Cos tacamuri Vario

Argumente CONTRA

 • Numar redus de programe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *