Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV44CX00E – Review detaliat si Pareri diverse

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPV44CX00E este un model de masina de spalat vase incorporabila pe care producatorul Bosch ne-o propune si pe care am analizat-o astazi. Din punctul meu de vedere, este o masina destul de simpla, prevazuta cu functii si programe de baza, insa mai multe detalii vom discuta in acest material, pe larg.

Masina de spalat vase Bosch SPV44CX00E este prevazuta cu o capacitate mica spre medie, de 9 seturi, dar care totusi este suficienta pentru un cuplu sau chiar si pentru o familie cu un copil. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic decent.

Fiind un model incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, fiind prevazut cu un numar redus de programe. Insa, odata inchisa usa, panoul de control nu va mai ramane vizibil. Pentru a fi la curent cu stadiul masinii, daca spala sau a terminat de rulat programul de spalare, a fost dotata cu sistem Info Light, adica un fascicul de lumina proiectat pe podea.

Display Bosch SPV44CX00E

Interiorul acesteia este prevazut cu doua cosuri foarte flexibile unde poti adauga vase de diverse dimensiuni. Atunci cand ai nevoie de spatiu suplimentar pentru adaugarea articolelor ceva mai voluminoase, poti plia suportii rabatabili din plastic. In plus, detine si cos special pentru tacamuri – Vario, unde acestea vor fi spalate si igienizate corespunzator.

Interior Bosch SPV44CX00E

Totodata, cu ajutorul sistemului Aqua Stop vei fi intotdeauna protejat impotriva inundatiilor. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dubli, o valva de siguranta si o tava de colectare cu intrerupator cu flotor ce previne eventualele pagube pe care le-ar putea provoca apa.

Modul de functionare este unul destul de silentios, inregistrand 48 dB, iar dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 44.8 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina are la baza numai 4 programe de spalare, insa destul de flexibile, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – asigura o spalare intensiva, fiind potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, cai temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, la o presiune foarte ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, astfel ca parametrii vor varia destul de mult. Temperatura de spalare este de 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 90-150 de minute. Inregistreaza un consum de 7-16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 195 de minute, timp in care consuma 8.5 litri de apa si 0.78 kWh energie electrica.
 4. De noapte – este un program foarte silentios, datorita presiunii reduse a apei, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Are o durata ceva mai mare, de 4 ore.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de programul pentru igienizare interioara – Machine care, iar in acest scop va trebui adaugat detergent special si scoase toate vasele din masina. Sunt prezente, totodata, si cateva functii speciale, precum:

 • Extra uscare – asigura o uscare mai buna vaselor prin cresterea temperaturii in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor de spalare.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii incepand cu o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Bosch SPV44CX00E este o masina rezonabila, ce asigura strictul necesar, pentru ca vasele sa fie spalate si igienizate corespunzator. Cumparatorii confirma acest lucru si sustin ca spala eficient vasele indiferent de gradul de murdarie, este silentioasa si foarte usor de folosit. In acelasi timp, apreciaza si existenta sistemului InfoLight si considera raportul calitate/pret rezonabil.

Pareri pe scurt: Bosch SPV44CX00E

9.1

Pret

9.0/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.2/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret rezonabil
 • Sistem Info Light
 • Cos Vario
 • Sistem Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • Numar redus de programe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *