Masina de spalat vase Bosch SPS46IW07E – Review detaliat si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPS46IW07E este o masina de vase independenta, ce vine la pachet cu cele mai importante functii si programe, fiind potrivita chiar si pentru bucatarii mai mici. Asigura rezultate optime la spalare si reuseste sa te scuteasca de grija vaselor murdare de fiecare data.

Masina de spalat vase Bosch SPS46IW07E pune la dispozitie o capacitate de 9 seturi, astfel ca va fi potrivita fie pentru un cuplu, fie pentru o familie cu un copil. De asemenea, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 197 kW, iar cel de apa la 2380 litri.

Pentru ca este un model independent, panoul de control va ramane intotdeauna vizbil, chiar si atunci cand masina functioneaza. Interfata acestuia este foarte simpla si intuitiva, fiind prevazuta cu cateva butoane prin intermediul carora vei realiza toate setarile necesare. In plus, tot aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume cel pentru cantitatea de sare si cel pentru agentul de clatire. Este important ca de fiecare data sa existe o cantitate optima de sare in vederea obtinerii unor rezultate foarte bune la spalare, dar si pentru a proteja componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.

Interiorul acesteia este organizat cu ajutorul a doua cosuri ce ofera o buna flexibilitate, permitand adaugarea oricaror dimensiuni de vase. In plus, suportii mobili se pot plia pentru a adauga si articole mai voluminoase cum ar fi oalele, tigaile, tavile si asa mai departe. Cosul de sus poate fi ajustat pe inaltime, pana la 5 cm, pentru mai mult spatiu chiar si vaselor mai inalte.

Tehnologia Active Water maximizeaza rezultatele la spalare, protejand si, totodata, si mediul reducand consumul de apa si energie. In plus, sistemul AquaStop prezent si la acest model se refera la existenta unui furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta si o tava colectoare cu intrerupator cu flotor, oferind protectie 100% impotriva pagubelor pe care le-ar putea produce apa.

De asemenea, masina Bosch SPS46IW07E beneficiaza de schimbator de caldura ce trateaza cu atentie paharele si vasele din portelan, apa fiind incalzita in prealabil in rezervorul de clatire, pentru a evita socurile de temperatura. In plus, sistemul de protectie al paharelor are capacitatea de a deduriza apa pentru a preveni coroziunea sticlei, ajustand in mod constant nivelul de duritate al apei.

Motorul EcoSilence Drive eficientizeaza procesul de spalare, asigurand o functionare silentioasa, astfel ca nivelul de zgomot produs nu depaseste 44 dB, dar si o buna fiabilitate.

Dimensiunile acestui model sunt de 84.5 x 45 x 60 cm (l x L x A) si are o greutate de 42 de kg.

Programe si functii speciale

Masina are la baza 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare, dar si rezistente, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, folosind chiar si o presiune ridicata. Fiindca este activ senzorul de incarcare, atunci parametrii vor varia usor. In acest context, durata alterneaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori – cel de incarcare si cel de turbiditate. Este potrivit pentru orice tip de murdarie, temperatura de spalare fiind de 45-65 de grade Celsius. Totodata, durata acestuia este cuprinsa intre 90-150 de minute, timp in care consuma 7-16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, fiind potrivit pentru spalari zilnice, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Consuma 0.7 kWh energie electrica si 8.5 litri de apa, avand o durata de 195 de minute.
 4. Silence – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie si poate fi folosit pe timpul noptii pentru ca presupune o functionare foarte silentioasa. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 9 litri de apa si 0.78-0.8 kWh energie electrica, avand o durata de 235-240 de minute.
 5. Glass – presupune o spalare foarte delicata, fiind potrivit atat pentru pahare, cat si pentru alte articole din sticla. Spala la temperatura de 40 de grade Celsius si consuma 11-13 litri de apa si 0.75-0.8 kWh energie electrica. Are o durata cuprinsa intre 85-90 de minute si este activ senzorul de incarcare.
 6. Rapid – are o durata de doar 60 de minute si foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius. Este potrivit pentru spalari zilnice si consuma 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

Consulta oferta de pret actuala!

Totodata, masina beneficiaza si de alte functii speciale foarte utile, cum ar fi:

 • Extra uscare – asigura o uscare excelenta, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Vario Speed Plus – mareste temperatura si presiunea apei, reusind sa scurteze durata de spalare.
 • Hygiene Plus – asigura o igienizare optima la finalul programului.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS46IW07E este o masina de spalat vase utila si foarte eficienta, ce reuseste sa te scape de grija de vaselor murdare de fiecare data. Clientii sunt foarte multumiti de rezultatele obtinute cu ajutorul sau si sustin ca face fata cu brio oricarui nivel de murdarie. Progarmele sunt destul de diversificate, iar modul de functionare silentios. Recomanda masina cu toata increderea si apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt: Bosch SPS46IW07E

9.4

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.9/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Programe flexibile
 • Functii speciale diversificate
 • Functionare silentioasa
 • Sistem de siguranta AquaStop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *