Masina de spalat vase incorporabila Beko DSS05011X cu 10 seturi si 5 programe – Review detaliat si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Beko DSS05011X este o masina de spalat vase avantajoasa din perspectiva pretului ce asigura o spalare optima si o uscare eficienta. Te invitam sa urmaresti acest review in continuare pentru a afla toate detaliile necesare!

Masina de spalat vase Beko DSS05011X este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 10 seturi, ceea ce o face potrivita, din punctul meu de vedere, pentru un cuplu sau pentru o familie cu un copil. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic rezonabil. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 237 kWh, in timp ce consumul anual de apa ar fi aproximativ 2940 litri.

Este un model de masina partial incorporabila, drept pentru care panoul de control ramane vizibil chiar si odata integrata in mobila. Acest lucru constituie un avantaj, pentru ca astfel vei putea verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata panoului de control este foarte intuitiva si prietenoasa fiind prevazuta cu un numar redus de butoane. In plus, tot la acest nivel se afla doi indicatori foarte importanti si anume: cel pentru detectarea agentului de clatire si cel pentru nivelul de saruri. Dupa cum bine stim, sarea detine un rol esential in activitatea masinii, de ea depinzand atat calitatea spalarii, pentru a nu ramane urme de calcar pe vase, la final, dar pe de alta parte, este principala responsabila pentru protejarea componentelor interne ale masinii impotriva coroziunii.

Interiorul masinii este prevazut cu doua cosuri ce ofera o flexibilitate ridicata, permitand adaugarea oricarei dimensiuni de vase. Suportii mobili de plastic se pot rabata, in asa fel incat sa obtii spatiu suplimentar pentru a adauga si vase mai mari precum oale, tigai, tavi si asa mai departe. In acelasi timp, tacamurile vor fi adaugate in cosul special unde vor beneficia de o igienizare corespunzatoare, dar si protectie.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, aceasta inregistreaza 49 dB, o valoare insuficienta pentru a crea un real disconfort acustic in timpul functionarii.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 x 44.8 x 57 cm (l x L x A) si are o greutate de 31 de kg.

Programe si functii speciale

Acest model are la baza 5 programe de spalare pe care le vom analiza in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din grila de programe prin prisma consumului foarte mic pe care il inregistreaza. Pe de alta parte, este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca totusi temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 205 minute, timp in care inregistreaza un consum de 0.83 kWh enregie electrica si 10.5 litri de apa.
 2. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare, dar si rezistente precum oale, tigai si alte vase de acest tip. Temperatura de spalare este una destul de ridicata, de 70 de grade Celsius, la fel ca si presiunea apei. Dureaza 115 minute, timp in care consuma 1.28 kWh energie electrica si 14.8 litri de apa.
 3. Clean&Shine – poate fi folosit zilnic, pentru vase recent murdarite. Nu dispune de ciclu de prespalare, iar spalarea propriu-zisa se realzieaza la temperatura de 65 de grade Celsius. Dureza 2 ore, timp i care va consuma 15 litri de apa si 1.18 kWh energie electrica.
 4. Quick&Shine – este un program scurt, ce are o durata de doar 58 de minute, timp in care spala la temperatura de 60 de grade Celsius si consuma 10.6 litri de apa si 1.12 kWh energie electrica. Este potrivit pentru farfurii cu grad normal de murdarie si dispune de ciclu de uscare.
 5. Mini – este un mini program, cu o durata de 35 de minute, ce foloseste apa la temperatura de 35 de garde Celsius. Consuma 10.4 litri de apa si 0.77 kWh energie electrica, fiind potrivit pentru vase foarte putin murdare.

In acelasi timp, masina este prevazuta si cu doua functii speciale foarte utile, precum:

 • Incarcare la jumatate – poti incarca masina cu doar 5 seturi de vase, iar aceasta va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata. In acest fel, vei reusi sa obtii economii cu apa si energia electrica, iar rezultatele la spalare vor ramane la fel de bune.
 • Programare intarziata – exista posibilitatea amanarii orei de incepere a spalarii cu trei valori prestabilite: 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Beko DSS05011X este un model de masina de spalat vase destul de simplu, dar care isi face treaba in parametrii optimi. Clientii actuali sustin ca reuseste sa spele si sa igienizeze eficient vasele, este foarte usor de setat si extrem de silentioasa in timpul functionarii. Sunt incantati de faptul ca display-ul ramane vizibil odata integrata, fiindca in acest fel le este mai usor sa verifice cat timp a mai ramas pana la finalizarea programului pentru a scoate apoi, imediat vasele. In ansamblu, sustin ca este un produs ce merita achizitionat si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Pareri pe scurt: Beko DSS05011X

9.1

Pret

9.3/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

8.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Panou de control vizibil

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *