Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV68IX00E 13 seturi, 8 programe, Clasa A+++, 60 cm

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMV68IX00E

Bosch SMV68IX00E este una dintre cele mai performante masini de spalat vase Bosch, ce face parte din seria a 6-a, oferind functii si tehnologii de ultima generatie. Este un model foarte bine pus la punct din toate perspectivele, fiind potrivita chiar si pentru familii mai mari.

Masina Bosch SMV68IX00E ofera o capacitate de 13 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 234 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Aceasta este dotata cu sistem AquaStop ce se refera la existenta unui furtun de alimentare cu dublu perete, o supapa de siguranta si un colector de peardoseala cu intrerupator cu flotor. In acest fel, ai garantia ca este protejat 100% impotriva unor eventuale pagube produse de apa.

Nu lipseste nici schimbator de caldura care are un rol important mai ales atunci cand vine vorba despre pahare si portelanuri pretioase pentru ca le va proteja.

De asemenea, aceasta are capacitatea de a detecta in mod automat cu ajutorul unui senozor de viteza de rotatie greutatea vaselor adaugate si, implicit, nivelul apei. Astfel, pentru incarcaturi mai mari este, desigur, nevoie de o cantitatea mai mare pentru inmuierea vaselor, iar nivelul de apa va scadea. In acelasi timp, pentru incarcaturi mai mici, este nevoie de mai putina apa pentru clatire.

Mai mult decat atat, Bosch SMV68IX00E dispune de tehnologie speciala pentru protectia sticlei care are rolul de a regla continuu gradul de duritate al apei.

Fiind prevazuta cu motor actionat electronic si numar mare de masuri, va fi asigurata o functionare siletnioasa, astfel incat nivelul maxim de zgomot produs nu va depasi 44 dB.

Totodata, AquaSensor are capacitatea de a regla in mod automat apa in functie de gradul de murdarie, folosind fascicule de lumina pentru gestionarea clatirii.

Un element cu totul interesant si pe care nu il vei gasi la orice model de masina de spalat vase este InfoLight ce se refera la proiectarea unei lumini pe podele, pentru a sti daca masina spala sau programul a luat sfarsit.

Dimensiunile masinii de spalat sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina dispune de o serie de programe foarte diversificate, deloc putine la numar – 8:

 1. Intensiv – presupune spalarea intensiva a vaselor foarte murdare, dar si rezistente, pentru ca temperatura de spalare ajunge la 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, anumiti parametrii vor varia usor. Durata este de 125-135 de minute, consumul de apa 12-15 litri si cel energetic 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului, find potrivit pentru spalarile de zi cu zi. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, inregistrand un consum energetic de 0.82 kWh si 9.5 litri de apa. Dureaza ceva mai mult, 230 de minute.
 3. Auto – este controlat in totalitate de senzori, fiind activ atat cel de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura de spalare este de 45-65 de grade Celsius, iar consumul poate varia intre 7-18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh energie electrica. Durata variaza intre 90 si 160 de minute.
 4. De noapte – este cel mai silentios si poate fi folosit pe timpul noptii. Presiunea apei este foarte mica, iar temperatura de doar 50 de grade Celsius. Dureaza intre 235 si 240 minute, consumand 10 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 5. Pahare – poti adauga articole foarte sensibile pentru ca le va proteja. Temperatura de spalare este de 40 de grade Celsius, iar presiunea foarte scazuta. Dureaza 85-90 de minute, consumand 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 6. 1h – dureaza 60 de minute, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Este potrivit pentru vase recent murdarite. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 7. Rapid – spalarea se realizeaza la temperatura de 45 de grade Celsius si nu dispune de uscare.
 8. Prespalare – este potrivit pentru a inmuia murdaria uscata pe vase, folosind o cantitatea foarte mcia de apa la temperatura de admisie.

Mai mult decat atat, masina prezinta si o serie de functii speciale foarte utile:

 • Intensive Zone – se refera la existenta unor brate speciale amplasate sub cosul inferior, spaland cu o presiune foarte mare in zona lor de acoperire. Astfel, recomandam adaugarea in aceasta zona doar a vaselor foarte murdare, dar si rezistente. In acelasi timp, celelelate articole asezate in cosul inferior si cele din cosul superior vor fi protejate.
 • Hygiene Plus – vizeaza o igienizare cat mai buna a vaselor, dar si consumul energetic va creste.
 • Extra uscare – in cadrul ultimului ciclu de clatire, va fi folosita apa la o temperatura foarte mare, pentru o uscare cat mai eficienta.
 • Vario speed plus – permite scurtarea duratei programelor, fara a altera rezultatele la spalare.
 • Programare intarziata – permite programarea orei de incepere a spalarii in intervalul 1-24 de ore.

Concluzii si pareri

Bosch SMV68IX00E este o masina de spalat vase foarte buna, care isi face treaba in parametrii optimi. Clientii confirma acest lucru si declara ca este suficient de incapatoare, foarte economica, iar programele sunt arhisuficiente. Considera a fi o achzitie foarte buna si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Pentru a vizualiza si oferta de pret propusa, poti intra aici.

Review pe scurt: Bosch SMV68IX00E

9.9

Pret

9.6/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • functii si programe diversificate
 • foarte economica si silentioasa
 • programare intarziata
 • InfoLight
 • sistem Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *