Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMI88TS36E, 13 seturi, 8 programe, Clasa A+++, 60 cm

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMI88TS36E

Bosch SMI88TS36E este un model performant prevazut cu o serie de functii si tehnologii care ii vor spori eficienta. Este o masina incorporabila, astfel ca odata integrata in mobilier va ramane vizibila partea frontala, adica cea cu display-ul. Astfel, vei putea sa urmaresti indeaproape procesul de spalare, indeosebi, timpul ramas.

Masina Bosch SMI88TS36E ofera o capacitate de 13 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, inregistrand un consum energetic anual de doar 211 kWh. Totodata, consumul anual de apa este de aproximativ 2100 litri.

Dispune de sistemul AquaStop care se refera la existenta unui furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor, care garanteaza protectie de pana la 100% impotriva pagubelor pe care le-ar putea produce apa.

Totodata, gratie schimbatorului de caldura, paharele si alte articole foarte sensibile vor fi tratate cu deosebita atentie. Astfel, apa va fi preincalzita in rezervorul de clatire pentru evitarea diferentelor mari de temperatura.

Mai mult decat atat, masina este dotata cu LoadSensor care detecteaza greutatea incarcaturii, adaptand astfel cantitatea de apa optima.

Paharele vor fi asezate pe raftul special lor, ce asigura o depozitare sigura. Sunt prezente, de asemenea, si suporturile pliabile mobile ce ofera o mai buna flexibilitate. In cadrul osului inferior, se afla noua suporturi pliabile mobile, iar fiecare al doilea suport din partea de fata poate fi pliat cu foarte mare usurinta in jos.

Este o masina cat se poate de siguranta, fiind dotata si cu protectie impotriva accesului copiilor. Astfel, cei mici nu vor putea deschide usa sau modifica programul in timpul spalarii.

Display-ul TFT multicoloror ofera informatii in timp real, astfel vei putea monitoriza in permanenta timpul ramas pana la terminarea programului de spalare.

Motorul EcoSilence DriveTM asigura o curatare eficienta, cu un zgomot cat se poate de mic, dar si un consum redus de energie electrica. Acest lucru se datoreaza faptului ca motorul functioneaza fara perii. Astfel, nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 42 dB.

In plus, AquaSensor are rolul de a regla in mod automat utilizarea apei in functie de gradul de murdarie, folosind fascicule de lumina pentru o clatire optima.

Dimensiunile masinii de spalat sunt de 81.5 x 59.8 x 57.3 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

In ceea ce priveste programele de spalare, sta foarte bine si la acest capitol, avand la dispozitie, nu mai putin, de 8 programe:

 1. Intensiv – presupune o spalare intesiva la temperatura de 70 de grade Celsius cu o presiune foarte mare, motiv pentru care recomandam adaugarea vaselor rezistente, dar si foarte murdare. Este activ senzorul de incarcare, astfel ca parametrii vor varia usor. Durata este de 150-155 minute, inregistrand un consum de 11-14 litri de apa si 0.95-1.2 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, controlat in totalitate de senzori. Temperatura de spalare variaza intre 45 si 65 de grade Celsius, in timp ce durata poate fi de 90-160 minute. Consuma 6-17 litri de apa si 0.65 – 1.25 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, inregistrand doar 7.5 litri de apa si 0.73 kWh energie electrica. Este potrivit pentru spalarile zilnice, pentru ca temperatura de spalare nu depaseste 50 de grade Celsius. Are o durata mai mare, de 225 minute.
 4. De noapte – este cel mai silentios program, pe care il poti folosi pe timpul noptii. Foloseste apa la o presiune foarte scazuta, avand, insa o durata mai  mare, de 235 minute. Consuma 8 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 5. Super 60 – spala la temperatura de 60 de grade Celsius, avand o durata de 89 de minute. Consuma 10 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica. In principiu, este potrivit pentru spalarile zilnice, fara resturi de mancare uscata.
 6. Pahare – este potrivit pentru articolele foarte sensibile precum pahare si portelanuri, pentru ca temperatura de spalare nu depaseste 40 de grade Celsius. Consuma 11-14 litri de apa si 0.8-0.85 kWh energie electrica.
 7. Scurt – dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 45 de grade Celsius. Nu usuca vasele.
 8. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei, nu incalzeste apa, deci consumul energetic va fi infim.

In plus, masina este dotata si cu o serie de functii speciale ce ii sporesc eficienta:

 • Intensive zone – se refera la zona speciala pentru vase sau oale, localizata la nivelul cosului inferior, unde articolele vor fi spalate la o presiune ridicata.
 • Vario speed plus – permite scurtarea programelor de spalare cu pana la 60%, prin marirea presiunii si temperaturii apei.
 • Hygienne Plus – presupune utilizarea unei temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire, pentru o iginizare corespunzatoare.
 • Extra Uscare – permite o uscare mai buna, dar acest lucru atrage si un consum mai mare de energie.
 • Home Connect – permite controlarea masinii prin intermediul smartphone-ului, insa pana in prezent, acest lucru nu este inca functional in Romania.
 • Autocuratare – face referire la curatarea cavitatii interioare a masinii de spalat, folosind detergent special in acest sens.
 • Programare intarziata – permite setarea orei de incepere a spalarii in intervalul 1-24 de ore.

Concluzii si pareri

Bosch SMI88TS36E este un model de masina de spalat vase foarte performant si foarte bine pus la punct. Dispune de o gama foarte ampla de programe si functii si chiar daca investitia este una mai mare, din punctul meu de vedere, se merita. Obtine performante bune si in ceea ce priveste consumul energetic, ceea ce ar putea sa te ajute la amortizarea investitiei.

Clientii, pe de alta parte, sunt incantati de alegerea facuta si sustin ca este o masina de spalat foarte interesanta care ofera rezultatele asteptate la spalare. O considera o achizitie foarte buna si apreciaza raportul calitate/pret avantajos. Aici poti gasi mai multe detalii si o oferta de pret actuala.

Review pe scurt: Bosch SMI88TS36E

9.9

Pret

9.5/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • numar mare de functii si programe
 • eficienta energetica
 • silentioasa
 • suporuri flexibile

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *