Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV46AX00E – Review si Sfaturi utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMV46AX00E este o masina de spalat vase incorporabila, ce vine la pachet cu un pret destul de accesibil, fiind prevazuta cu cele mai importante programe si functii. In continuare, ne vom concentra pe acest model si va vom oferi cele mai utile si relevante informatii!

Masina de spalat vase Bosch SMV46AX00E este prevazuta cu o capacitate medie de 12 seturi, fiind suficienta pentru o familie cu 1-2 copii. Aceasta este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic decent. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 290 kWh, iar cel de apa la 3300 litri. Din punctul meu de vedere, ar fi fost minunat sa se mai lucreze putin la acest capitol, dar sa trecem mai departe.

Fiind un model incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una cat se poate de simpla, insa odata inchisa usa, acesta nu va mai fi vizibil, astfel incat nu vei putea verifica timpul ramas pana la finalizarea programului. Aceasta este o problema a tuturor masinilor complet incorporabile, insa producatorii s-au gandit sa minimizeze acest dezavantaj, motiv pentru care au implementat sistemul Info Light. Acesta se refera la proiectarea unei lumini pe podea, pentru a sti daca masina inca spala sau a terminat  de spalat. In plus, tot la nivelul panoului de control, se afla si doi indicatori foarte importanti precum cel pentru agentul de clatire si cel pentru sare. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii, fiindca ea previne coroziunea componentelor interne ale masinii, precum si depunerile de calcar pe suprafata vaselor.

InfoLight Bosch SMV46AX00E

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile ce permite incarcarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar pentru tigai, oale, cratite si asa mai departe. In plus, beneficiaza si de cos vario unde poti adauga tacamurile, unde vor fi spalate si igienizate corespunzator.

Motorul Eco silence drive asigura o spalare silentioasa, inregistrand numai 48 dB, fiindca functioneaza fara perii. Totodata, tehnologia pentru protectia sticlei va ajusta in mod automat gradul de duritate al apei, prevenind astfel coroziunea sticlei.

In plus, esti protejat impotriva inundatiilor gratie sistemului Aqua Stop care consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 59.6 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu 6 programe de spalare, despre care vom discuta in continuare:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare, dar si rezistente, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, fiind potrivit in orice situatie. Temperatura de spalare este cuprinsa intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 95-160 de minute. Inregistreaza un consum cuprins intre 9-19 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat spalarilor zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 11.7 litri de apa si 1.02 kWh energie electrica, avand o durata de 210 minute.
 4. Pahare – este programul adecvat articolelor foarte sesibile, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius. Pentru ca este, din nou, activ senzorul de incarcare, consumul de apa variaza intre 11-14 litri, iar cel energetic intre 0.9-0.95 kWh. Dureaza intre 85 si 90 de minute.
 5. 1 ora – dureaza doar 60 de minute si este potrivit pentru vasele recent murdarite. Temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, inregistrand un consum de 1.3 kWh energie electrica si 10 litri de apa.
 6. Scurt – este un program cu durata de doar 29 de minute, timp in care spala la temperatura de 45 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare. Inregistreaza un consum de 0.8 kWh energie electrica si 10 litri de apa.

Totodata, ca si functii speciale, Bosch SMV46AX00E beneficiaza de:

 • Variospeed – permite scurtarea duratei programelor de spalare, crescand temperatura si presiunea apei.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV46AX00E este o masina de spalat vase care isi face treaba eficient, prevazuta cu cele mai importante programe, reusind sa indeparteze foarte bine orice tip de murdarie. Clientii actuali sunt multumiti de alegerea facuta si sustin ca, in momentul de fata, reprezinta un real ajutor. In plus, apreciaza faptul ca este silentioasa, iar sistemul Info Light a fost mai mult decat bine venit. O recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret bun.

Review pe scurt: Bosch SMV46AX00E

9.4

Pret

9.5/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.5/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Programare intarziata
 • VarioSpeed
 • Sistem InfoLight
 • Sistem Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *