Masina de spalat vase Bosch SMS46LI04E – Review si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMS46LI04E este o masina de spalat vase independenta interesanta, ce ofera o gama foarte bine gandita de programe si functii pentru o curatare eficienta a vaselor. Va propunem sa urmariti in continuare acest material pentru a afla mai multe detalii utile despre produs in vederea formarii unei pareri cat mai corecte.

Masina de spalat vase Bosch SMS46LI04E este prevazuta cu o capacitate de incarcare destul de mare de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu mai multi copii. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In plus, producatorii ne ofera si niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 262 kWh, iar cel de apa de 2100 litri.

Pentru ca discutam despre un model standard, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii pe exterior, permitand monitorizarea constanta a duratei programelor de spalare. Interfata acestuia este una foarte simpla si intuitiva, toate setarile dorite fiind usor de realizat. Tot aici intalnim si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea paharelor.

Interiorul masinii este organizat foarte bine fiind prevazut cu niste cosuri spatioase si flexibile. Aici putem introduce vase de diverse dimensiuni, iar daca rabatam si suportii mobili, putem obtine si mai mult spatiu pentru introducerea tigailor, tavilor etc. Nu lipseste nici cosul special pentru tacamuri.

Modelul in discutie asigura o functionare sigur, fiind dotat cu sistemul Aqua Stop care consta itnr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un flotor la baza masinii, intrerupand alimentarea cu apa in cazul in care este identificata vreo problema de ordin functional.

De asemenea, presupune si un mod silentios de functionare inregistrand cel mult 46 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 51 kg.

Programe si Functii speciale

Bosch SMS46LI04E dispune de 6 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare, intrucat temperatura apei este de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Avand in vedere ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 130-140 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa, respectiv 1.25-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, potrivit in aproape orice situatie, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Dureaza 105-165 de minute, temperatura de spalare fiind de 45-65 de grade Celsius. Consuma 5-16 litri de apa si 9-1.35 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, ceea ce il face potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie. Dureaza 250 de minute, timp in care consuma 7.5 litri de apa si 0.937 kWh energie electrica.
 4. Sticla – este recomandat pentru articole foarte sensibile, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius. Dureaza 85-95 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa, respectiv 0.8-0.85 kWh energie electrica.
 5. Spalare rapida – este un program ce dureaza doar 60 de minute, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Inregistreaza un consum de 1.3 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, folosind 4 litri de apa la temperatura de admisie pret de 15 minute.

Consulta oferta de pret!

Este prezent si programul de autocuratare ce presupune igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest sens. In plus, dispune si de cateva functii utile cum ar fi:

 • Hygiene Plus – asigura o igienizare optima vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius, pret de 10 minute dupa ultima faza de clatire.
 • Vario speed plus – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 60% fara a afecta calitatea spalarii.
 • Extra uscare – se concetreaza pe uscare optima a vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS46LI04E este o masina de spalat vase care se descurca foarte bine reusind sa ofere o spalare optima si o igienizare pe masura. Cumparatorii sunt foarte multumiti de eficienta acesteia, declarand ca dispune de cele mai utile programe si functii. De asemenea, apreciaza faptul ca este incapatoare si economica, declarand ca, din punctul lor de vedere, au facut cea mai buna alegere. O recomanda si altor utilizatori si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul excelent.

Review pe scurt: Bosch SMS46LI04E

9.7

Pret

9.7/10

Calitate

9.9/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate generoasa
 • Economica si silentioasa
 • Gama variata de programe si functii
 • Autocuratare, sistem Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *