Review: Masina de spalat vase incorporabila Bosch SME68TX26E

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SME68TX26E este o masina de spalat vase ultra-performanta prevazuta cu functii si tehnologii avansate pentru o eficienta pe masura. Poate fi o varianta foarte interesanta pentru cei ce doresc sa investeasca intr-un produs performant, de inalta calitate, insa inainte de a lua vreo decizie, va propunem sa descoperiti mai multe informatii utile in continuare.

Masina de spalat vase Bosch SME68TX26E este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu mai multe persoane. In acelasi timp, este incadrata in cea mai performanta clasa de eficienta energetica si anume A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este de aproximativ 237 kWh, iar cel de apa de 2660 litri.

Fiind un model complet incorporabil, panoul de control este localizat in partea superioara a usii pe interior. Interfata acestuia este una foarte simpla si intuitiva, insa odata inchisa usa, acesta nu mai ramane vizibil. De aceea, a fost implementat sistemul Info Light care presupune proiectarea unui spot de lumina rosie care ne informeaza referitor la stadiul masinii – daca spala sau daca a terminat spalat. Mai mult decat atat, putem conecta foarte usor telefonul la masina de spalat cu ajutorul aplicatiei Home Connect, astfel ca puteti controla si monitoriza aparatul oriunde v-ati afla. Tot la nivelul panoului de control se afla si indicatorul pentru sare, precum si agentul de clatire. Sarea are rolul de a impiedica depunerile de calcar, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Bosch SME68TX26E InfoLight

Interiorul masinii este foarte bine organizat, fiind prevazut cu niste cosuri foarte flexibile si incapatoare. Putem plia suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu in vederea adaugarii oalelor, tigailor, tavilor si asa mai departe. In plus, este prezent si cosul special pentru tacamuri la nivelul carora li se va oferi o ingrijire atenta.

Masina presupune un mod de functionare sigur, iar acest lucru se datoreaza si sistemului Aqua Stop care consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector la baza masinii, intrerupand alimentarea cu apa in cazul in care este detectata vreo problema.

In acelasi timp, este si extrem de silentioasa, inregistrand in timpul functionarii cel mult 42 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 cm inaltime, 59.8 cm latime si 55 cm adancime, avand o greutate de aproximativ 42 de kg.

Programe si Functii speciale

Bosch SME68TX26E are la baza nu mai putin de 8 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Intenisv – este recomandat pentru spalarea intensiva a vaselor foarte murdare sau chiar cu resturi uscate de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, consumul variaza intre 1.25-1.3 kWh energie electrica si 12-15 litri de apa.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, temperatura variind de la 45 pana la 65 de grade Celsius. Dureaza 90-150 de minute si consuma 7-18 litri de apa, respectiv 0.8-1.3 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai economic program, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, iar durata de 195 de minute. Este potrivit pentru spalari zilnice, inregistrand un consum de doar 0.83 kWh energie electrica.
 4. Silentios – folosind o presiune scazuta a apei, acest program poate fi pornit si noaptea, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 235 minute, timp in care consuma 0.8 kWh energie electrica si 12 litri de apa.
 5. 60 – este un program recomandat pentru vase recent murdarite, temperatura apei fiind de 60 de grade Celsius, iar durata de 90 de minute.
 6. Sticla – este ideal pentru articolele delicate, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa.
 7. Quick wash – este recomandat pentru vase cu grad redus de murdarie, fiind un program foarte scurt ce nu dispune nici de ciclu de uscare.
 8. Prespalare – poate fi folosit pentru inmuierea resturilor uscate de mudarie.

Consulta oferta de pret!

In acelasi timp, este prezent si programul de autocuratare ce presupune igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest sens. In plus, regasim si cateva functii speciale foarte interesante, precum:

 • Hygiene Plus – asigura o igienizare optima vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius, pret de 10 minute.
 • Vario speed plus – presupune reducerea duratei programelor de spalare, fara a afecta calitatea spalarii.
 • Extra uscare – permite uscarea optima a vaselor folosind apa la temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – presupune posibilitatea amanarii orei de incepere a spalarii cu pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SME68TX26E este o masina de spalat ultra-performanta, pe care o recomand cu toata increderea celor pasionati de tehnologie. Chiar daca pretul este ceva mai piperat, dotarile si performantele acesteia merita fiecare banut. Cumparatorii confirma acest lucru si sustin ca masina functioneaza ireprosabil. Sunt incantati de faptul ca pot controla aparatul de pe telefon, declarand in acelasi timp ca este si foarte incapatoare, economica si silentioasa. O recomanda cu incredere si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul cat se poate de corect.

Review pe scurt: Bosch SME68TX26E

9.9

Pret

9.6/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Capacitate generoasa si eficienta energetica ridicata
 • Sistem Info Light si sistem Aqua Stop
 • Numar mare de programe si functii
 • Posibilitatea conectarii smartphone-ului pentru un control de la distanta

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *