Masina de spalat vase Bosch SMS45EW01E – Review si Pareri personale

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMS45EW01E este o masina de spalat vase ce face parte din seria a patra a electrocasnicelor Bosch prevazuta cu o serie de programe bine gandite si functii utile, asigurand o spalare eficienta vaselor. In continuare, vom analiza acest model si va vom oferi cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de o eventuala achizitie.

Masina de spalat vase Bosch SMS45EW01E este prevazuta cu o capacitate destul de mare de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu aproximativ 4 membri. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este aproximat undeva la 262 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Fiindca discutam despre un model independent, panoul de control este amplasat in exteriorul usii, astfel ca va ramane vizibil in timpul functionarii. In acest fel, putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. In plus, beneficiaza de o interfata foarte intuitiva astfel toate setarile dorite vor fi realizate usor. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea eficienta a vaselor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri flexibile si incapatoare unde pot fi introduse vase de toate tipurile. Rabatand suportii mobili putem obtine si mai mult spatiu pentru adaugarea oalelor, tigailor, tavilor si asa mai departe. In plus, este prezent si cosul special pentru tacamuri la nivelul carora se va asigura o curatare optima.

In ceea ce priveste zgomotul produs, cu siguranta nu isi va face prea mult simtita prezenta in timpul functionarii, caci inregistreaza numai 46 dB.

Dimensiunile modelului in discutie sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Bosch SMS45EW01E prezinta 5 programe de spalare care se vor ocupa eficient de vasele noastre. Printre acestea se numara:

 1. Intensiv – asigura o spalare eficienta vaselor foarte murdare sau chiar cu rest de murdarie uscata, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Astfel, temperatura apei variaza de la 45 de grade Celsius pana la 65 de grade Celsius.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura apei este de 50 de grade Celsius.
 4. Delicate – este recomandat articolelor sensibile, inclusiv pahare, temperatura apei fiind de doar 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa.
 5. 1h – este un program ce dureaza 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind recomandat pentru spalari zilnice.

Totodata, masina prezinta si o serie de functii speciale la fel de utile, cum ar fi:

 • Hygiene – asigura o igienizare optima vaselor, fiind potrivit pentru vasele celor cu alergii sau a bebelusilor.
 • Extra Dry – vizeaza uscarea eficienta a vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii in functie de programul vostru.
 • Machine care – implica igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest sens.

Consulta oferta de pret actuala!


Concluzii si Pareri

In general, Bosch SMS45EW01E se descurca foarte bine, programele din dotare fiind gandite foarte bine, in functie de nevoi. Cumparatorii actuali confirma acest lucru si sunt de parere ca au facut o alegere inteleapta. Le place modul in care masina isi face treaba, totodata, fiind si foarte silentioasa si economica. De asemenea, vasele sunt uscate foarte bine la finalul programului, astfel ca aparatul reuseste sa acopere integral toate nevoile acestora. O recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret a fi unul avantajos.

Review pe scurt: Bosch SMS45EW01E

9.5

Pret

9.4/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Eficienta energetica
 • Capacitate generoasa
 • Functii utile
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *