Masina de spalat vase BOSCH SMS25KI00E cu 13 seturi si 5 programe – Review detaliat

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

BOSCH SMS25KI00E este un model de masina de spalat vase ce face parte din seria a 2-a a electrocasnicelor Bosch, ce vine la pachet cu o serie de programe foarte eficiente si un consum energetic redus. In plus, pretul de achizitie este unul rezonabil, insa va invitam in continuare sa aflati mai multe detalii utile despre produs.

Masina de spalat vase BOSCH SMS25KI00E este prevazuta cu o capacitate de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu 2 copii. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus.

Este un model independent, prin urmare, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, iar prin intermediul sau vei putea alege programele si functii din dotare. Acest lucru se realizeaza foarte usor datorita interfatei intuitive, precum vei putea monitoriza si timpul  ramas pana la finalizarea programului in derulare. De asemenea, aici se mai afla si un indicator foarte important – cel pentru nivelul sarurilor, care joaca un rol important in activitatea masinii. Aceasta previne depunerea de calcar pe suprafata vaselor, dar si pe componentele interne ale masinii de spalat.

Display BOSCH SMS25KI00E

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul celor doua cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile, ce iti vor permite adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Astfel, rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar pentru a adauga chiar si oale, tigai, tavi si asa mai departe. In plus, tacamurile vor fi asezat in suportul special unde li ve oferi o ingrijire speciala si igienizare pe masura.

Greutatea vaselor aduagate va fi detectata de un senzor de viteza de rotatie, ce este capabil sa recunoasca nivelul apei. Astfel, pentru incarcaturi mai mari va fi nevoie de mai multa apa pentru inmuierea vaselor, nivelul apei micsorandu-se. In cazul in care avem o incarcatura mai mica, automat, este necesara si mai putina apa pentru clatire. Prin urmare, senzorul de incarcare are rolul de a asigura o distributie optima a apei, chiar si atunci cand masina este incarcata doar jumatate, economisind apa si energie electrica.

O alta tehnologie importanta este cea pentru protectia sticlei, ce va reusi sa dedurizeze in mod constant apa, pentru a proteja sticla impotriva coroziunii. In plus, tehnologia Active Water va maximiza eficienta la clatire si va asigura un consum mai mic de apa, fara sa afecteze rezultatele la spalare sau uscare.

Aqua Sensor este cel care ajusteaza cantitatea de apa in functie de gradul de murdarie, avand la baza fascicule de lumina ce vor gestiona clatirea eficienta. Procesul de clatire va fi optimizat in raport cu reziduurile de grasime, resturile de alimente sau de deteregent ramase.

Cu sistemul Aqua Stop te vei simti intotdeauna protejat impotriva inundatiilor, acesta constand intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor.

In plus, masina presupune si un mod de functionare silentios, inregistrand maxim 46 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 84.5 x 60 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina BOSCH SMS25KI00E are la baza 5 programe de spalare foarte bine gandite, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare sau chiar cu resturi uscate de murdarie, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius, folosind o presiune ridicata a apei. Fiind activ senzorul de incarcare, dureaza 125-135 de minute, timp in care va consuma 12-15 litri de apa si 1..4-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori – cel de turbiditate si cel de incarcare. In acest context, temperatura apei va varia intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 95-160 de minute. De aemenea, consumul variaza si el intre 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de doar 0.92 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa.
 4. De noapte – este cel mai silentios program, ce poate fi folosit cu incredere pe timpul noptii. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de aproximativ 4 ore. Consuma 10 litri de apa si 1.05-1.1 kWh energie electrica.
 5. Rapid – este un program cu o durata de doar 60 de minute, detine ciclu de uscare si utilizeaza apa la temperatura de 65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 1.3 kWh energie electrica.

In acelasi timp, masina dispune si de o serie de functii speciale foarte utile, precum:

 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Extra-uscare – asigura o uscare optima a vaselor, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Vario speed plus – permite reducerea duratei programelor de spalare.

Concluzii si Pareri

BOSCH SMS25KI00E este o masina de spalat vase foarte buna, suficient de incapatoare si economica, ce te va scapa simplu si rapid de grija vaselor murdare. Actualii cumparatori sunt multumiti de alegerea facuta si sustin ca se descurca eficient indiferent de gradul de murdarie, iar programele si functii din dotare fiind suficient de diversificate si foarte bine gandite pentru a acoperi o gama variata de nevoi. O recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: BOSCH SMS25KI00E

9.6

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.2/10

Functii

9.5/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Gama variata de functii speciale
 • Incapatoare
 • Sistem Aqua Stop
 • Display vizibil

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *