Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV46CX03E – Review detaliat si Sfaturi utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMV46CX03E este o masina de spalat vase spatioasa si economica, ce vine la pachet cu o serie de programe si functii foarte interesante si flexibile. Este un model ce face fata oricarei provocari, insa va invitam sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai multe detlaii utile!

Masina Bosch SMV46CX03E ofera o capacitate destul de mare, de 13 seturi, fiind potrivita chiar si pentru o familie cu  2 copii. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus.

Info Light Bosch SMV46CX03E

Fiind un model incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una destul de intuitiva, insa odata inchisa usa acesta nu va mai ramane vizibil. Pentru a elimina acest inconvenient, producatorii au implementat sistemul Info Light. Acesta se refera la un spot led cu lumina rosie ce va fi proiectat pe podea, in momentul in care masina functioneaza. Tot la nivelul panoului de control se afla si alti doi indicatori foarte importanti si anume: cel pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol esential in activitatea masinii fiindca previne depunerea de calcar pe suprafata articolelor, precum impiedica si coroziunea componentelor interne ale masinii.

Display Bosch SMV46CX03E

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul celor doua cosuri foarte flexibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. In momentul in care vei dori sa aduagi vase ceva mai mari, precum oale, tigai, tavi si asa mai departe, trebuie sa stii ca suportii din plastic mobili se pot rabata. In plus, tacamurile vor fi asezate pe suportul special.

Cosuri Bosch SMV46CX03E

Cu ajutorul sistemului AquaStop vei fi intotdeauna protejat impotriva inundatiilor. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor.

Poti spala cu ajutorul masinii Bosch SMV46CX03E chiar si cele mai sensibile vase caci dispune de schimbator de caldura. Ce inseamna acest lucru? Ca apa este preincalzita intr-un rezervor, iar in acest fel se vor evita socurile de temperatura. In plus, tehnologia pentru protectie a sticlei va deduriza in mod constant apa, prevenind astfel coroziunea sticlei.

In acelasi timp, beneficiaza de un mod de functionare silentios, inregistrand numai 46 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare, pe care le vom detalia mai jos:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, dar si rezistente fiindca temperautra de spalare este de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune mare a apei. Fiind activ senzorul de incarcare, durata va varia intre 125 – 135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Auto – este programul controlat in totalitate de senzori, detectand atat cantitatea de vase adaugata, cat si nivelul de murdarie. Temperatura variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 90-160 de minute. Consuma 7-18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh, fiind potrivit in orice situatie.
 3. Eco – este programul cel mai eficient din punct de vedere al consumului, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 120 de minute, timp in care consuma numai 9.5 litri de apa si 0.92 kWh energie electrica.
 4. Silentios – este un program extrem de silentios, ce poate fi folosit pe timpul noptii, caci foloseste apa la o presiune foarte scazuta. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 235-240 de minute. Si de aceasta data este ativ senzorul de incarcare.
 5. Delicat – este programul potrivit articolelor foarte sensibile, fiindca temperatura de spalare este de doar 40 de grade Celsius, folosind o presiune scazuta a apei. Dureaza 90-100 de minute, timp in care consuma 0.85-0.9 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa.
 6. 1h – este un program scurt, cu o durata de doar 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind potrivit pentru spalarile de zi cu zi. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.

In acelasi timp, Bosch SMV46CX03E beneficiaza si de o serie de functii speciale, foarte utile, precum:

 • Zona intensiva – se refera la spalarea in mod diferentiat la nivelul celor doua cosuri. Astfel, la nivelul cosului inferior va fi folosita o presiune mai ridicata a apei putand curata chiar si murdaria uscata, in timp ce la nivelul celuilalt cos presiunea apei va fi una normala.
 • Extra-uscare – asigura o uscare optima vaselor, crescand temperatura apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Igienizare – ofera o igienizare optima pret de cel putin 10 minute la temperatura de 70 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vasele celor mici sau persoanelor alergice.
 • Inner Clean – mai este numit si autocuratare, asigura o igienizare corespunzatoare a interiorului masinii, folosind detergent special in acest sens.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Incarcare la jumatate – adapteaza resursele in functie de cantitatea de vase adaugata, fara sa modifice timpul sau temperatura de spalare.

Concluzii si Pareri 

Bosch SMV46CX03E este o masina de spalat vase foarte buna, prevazuta cu o gama variata de functii si programe pentru a acoperi orice tip de nevoi. Clientii sunt foarte multumiti de modul in care spala si usuca vasele, fiind eficienta in orice program, insa cu conditia sa respecte tipul vaselor si nivelul de murdarie. In plus, este silentioasa si sunt foarte incantati de faptul ca pot verifica oricand daca masina mai spala sau vasele pot fi scoase. Considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Bosch SMV46CX03E

9.8

Pret

9.7/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.2/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Numar mare de programe si functii
 • Sistem Info Light
 • Sistem Aqua Stop
 • Incapatoare

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *