Masina de spalat vase incorporabila Bosch SKE52M65EU – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SKE52M65EU este o masina de spalat vase mica si practica, ce reuseste sa asigure o spalare optima si o uscare eficienta vaselor, indiferent de gradul de murdarie. Ar putea fi o alternativa excelenta chiar si pentru cei cu bucatarii mai mici, fiindca dimensiunile acesteia sunt de doar 45.4 x 595 x 50 cm (l x L x A), alaturi de o greutate de 22 kg.

Masina de spalat vase Bosch SKE52M65EU pune la dispozitie o capacitate mica, de 6 seturi, insa este alegerea ideala pentru un cuplu sau chiar si pentru o familie cu copii, cu conditia, insa, de a spala vasele dupa fiecare masa. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic rezonabil. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 174 kWh, iar cel de apa la 2240 litri.

Producatorii sustin ca este un model incorporabil, insa personal, l-as numi semi incorporabil fiindca odata integrat in mobila, partea din fata ramane vizibila. Astfel, poti verifica intotdeauna timpul ramas pana la finalizarea programului fiindca display-ul ramane vizibil. Panoul de control prezinta o interfata foarte intuitiva, fiind prevazut cu un numar redus de programe.

Interiorul este prevazut cu doua cosuri ce iti permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Trebuie sa ai in vedere si faptul ca suportii mobili din plastic se pot plia si poti obtine spatiu suplimentar pentru a adauga si vase mai extinse. De asemenea, beneficiaza de suport pentru pahare si cos pentru tacamuri.

Datorita sistemului de protectie a paharelor, apa va fi dedurizata in mod permanent pentru a preveni coroziunea sticlei. In plus, atunci cand va fi necesara realimentarea masinii cu sare, responsabila pentru dedurizarea apei, se va aprinde un indicator special.

Cu ajutorul functiei de siguranta copii, poti bloca panoul de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior de tine.

Ramane, totodata, un electrocasnic silentios, caci nivelul de zgomot produs nu depaseste 47 dB.

Programe si functii speciale

Masina are la baza 5 programe de spalare despre care vom discuta pe larg in cele ce urmeaza:

 1. Intensiv – este un program potrivit vaselor foarte murdare ori chiar cu rest uscat de murdarie, fiindca foloseste apa la temperatura de 70 de grade Celsius, dar si la o presiune ofarte ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 115-120 de minute, iar consumul intre 0.85-0.9 kWh energie electrica si 7.5-9 litri de apa.
 2. Auto – este un program contrlat in totalitate de senzori – de incarcare si de turbiditate, deci parametri vor varia destul de mult. In acest context, temperatura alterneaza intre 45-65 de grade Celsius, iar consumul 0.55-1 kWh energie electrica si 6-10.5 litri de apa. Durata este cuprinsa intre 90-170 de minute.
 3. Eco – este un program eficient din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad mediu de murdarie caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata ceva mai mare, de 200 de minute, timp in care cosnuma doar 8 litri de apa si 0.61 kWh energie electrica.
 4. Delicat – este potrivit vaselor foarte sensibile, precum paharele, fiindca temperaura de spalare este de 40 de grade Celsius, folosind apa la o presiune scazuta. Duraza 75-80 de minute, timp in care consuma 6-7 litri de apa.
 5. Scurt – dureaza numai 29 de minute, timp in care spala la temperatura de 45 de grade Celsus, insa nu dispune de ciclu de uscare.

Ca si functii speciale, Bosch SKE52M65EU este prevazuta cu:

 • Hygiene+ – asigura o igienizare optima a vaselor, ceea ce inseamna ca la final, va clati pret de 10 minute vasele cu apa la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Vario speed plus – permite scurtarea duratei programelor de spalare cu pana la 60%.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de ora cea mai convenabila pentru voi.

Concluzii si Pareri

Bosch SKE52M65EU este o masina de spalat vase mica si practica, ce te va ajuta foarte mult in bucatarie si te va scapa indata de grija vaselor murdare. Clientii sunt foarte multumiti de modul in care isi face treaba si sustin ca este foarte practica pentru bucatariile lor foarte mici. Spala impecabil vasele si, mai mult decat atat, presupune un mod de functionare economic. Prin urmare, o recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt; Bosch SKE52M65EU

9.3

Pret

9.0/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.4/10

Functii

9.5/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Dimensiuni reduse
 • Functii diversificate
 • Usor de instalat
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *