Masina de spalat vase Bosch SMS25AI05E – Review si Pareri

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMS25AI05E este o masina de spalat vase care, in general, isi face treaba bine si despre care am ales sa discutam in acest material. Ar putea fi o alternativa de incredere, insa este important sa aflati toate informatiile necesare despre aceasta.

Masina Bosch SMS25AI05E pune la dispozitie o capacitate pe care am aprecia-o drept una medie, de 12 seturi, fiind potrivita pentru o familie cu copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic destul de mic, pe care producatorii il estimeaza undeva la 258 kWh. De asemenea, acestia sustin ca ar inregistra si un consum de apa undeva la 2660 litri.

Fiindca este un model independent, panoul de control il regasim pe partea exterioara a usii, beneficiind de o interfata prietenoasa. Acesta ramane vizibil si in timpul functionarii masinii, ceea ce ne ajuta sa monitorizam timpul ramas. Aici putem verifica si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Daca sarea previne depunerile de calcar, agentul de clatire ofera o lustruire potrivita articolelor voastre.

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, unde putem introduce vase de toate dimensiunile. De asemenea, putem rabata suportii mobili, astfel obtinand mai mult spatiu pentru introducerea tigailor, tavilor etc.

In plus, ofera un mod de functionare sigur, fiind dotata cu sistemul AquaStop ce presupune un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector cu flotor ce au rolul de a intrerupe alimentarea masinii cu apa in situatia in care ar aparea vreo problema. In acelasi timp, tehnologia pentru protectia sticlei are rolul de a deduriza in mod constant apa pentru a preveni coroziunea paharelor si a altor articole din sticla.

Este un model silentios ce inregistreaza numai 48 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adnacime, alaturi de o greutate de 47 kg.

Programe si functii speciale

Bosch SMS25AI05E beneficiaza de 5 programe de spalare dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este recomadnat exclusiv vaselor foarte murdare, dar si rezistente, fiindca temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, iar presiunea apei este una ridicata.
 2. Auto – este programul controlat in totalitate de senzorul de incarcare si cel de turbiditate, astfel ca temperatura variaza intre 45 si 65 de grade Celsius, putand fi utilizata in mai multe situatii.
 3. Eco – este cel mai convenabil program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura apei este de 50 de grade Celsius.
 4. 1h – poate fi folosit pentru vase mixte si resturi normale de murdarie, avand o durata de 60 de minute si o temperatura a apei de 65 de grade Celsius.
 5. Prespalare – poate fi utilizat pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor.

Consulta oferta de pret actuala!

Printre functiile speciale din dotare se numara:

 • Incarcare la jumatate – presupune incarecarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor in raport cu cantitatea de vase adaugata.
 • Vario Speed – face posibila scurtarea duratei programelor chiar si cu 50%.
 • Igiena – presupune o igienizarea corespunzatoare vaselor celor mici sau a persoanelor cu alergii.
 • Intensive zone – implica spalarea diferentiata in functie de cos, astfel ca articolele foarte murdare vor fi asezate in cosul superior, iar articolele mai putin murdare in cosul inferior.
 • Uscare speciala – efiicentizeaza uscarea vaselor, prin cresterea temperaturii apei la ultimul ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii vaselor.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS25AI05E este o alternativa interesanta in materie de masini de vase, ce isi face treaba eficient si economic. Clientii sustin ca ii ajuta foarte mult sa scape rapid de grija vaselor murdare, fiind suficient de incapatoare pentru nevoile lor si foarte silentioasa. Din perspectiva lor, merita achizitionata si considera raporutl calitate/pret foarte bun.

Pareri pe scurt: Bosch SMS25AI05E

9.7

Pret

9.7/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.4/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Multe functii speciale
 • Sistem AquaStop
 • Display vizibil
 • Eficienta energetica

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *