Masina de spalat vase Bosch SMS68TI02E – Review si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMS68TI02E este o masina de spalat vase dotata cu o serie de programe si functii foarte bine gandite ce reusesc sa acopere integral toate tipurile de nevoi pe care un utilizator le-ar putea avea. Din punctul meu de vedere, ar putea fi o varianta foarte buna in materie de masini de spalat vase, insa este esential sa cunoasteti mai multe detalii despre produsului in cauza.

Masina de vase Bosch SMS68TI02E ofera o capacitate de 13 seturi, fiind potrivita chiar si pentru o familie cu 2 copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic destul de mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la doar 262 kWh, iar cel de apa la 1820 litri.

Fiind un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior. Interfata acestuia este foarte intuitiva si, cel mai important, putem monitoriza oricand timpul ramas pana la finalizarea spalarii. Aici se afla si cei doi indicatori foarte importanti ce asigura o functionare optima: indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient vasele.

Cavitatea interioara este prevazuta cu niste cosuri flexibile si destul de incapatoare, unde pot fi adaugate vase de diverse dimensiuni. In plus, putem rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu in vederea adaugarii oalelor, tigailor, tavilor etc.

Bosch SMS68TI02E presupune un mod de functionare cat se poate de sigur, putand spala si atunci cand nu sunteti prezenti la domiciliu. Acest lucru se datoreaza sistmeului Aqua Stop care se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor. De asemenea, este prevazuta si cu tehnologia de protectia sticlei care dedurizeaza apa, prevenind coroziunea articolelor din sticla.

Se poate lauda si la capitolul nivel de zgomot produs, fiind un model deosebit de silentios, ce inregistreaza numai 42 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Masina Bosch SMS68TI02E beneficiaza de o gama foarte variata de programe ce reusesc sa acopere integral orice tip de nevoi am avea. Printre acestea se numara:

 1. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte murdare, dar si rezistente, fiindca temperautra de spalare este de 70 de grade Celsius, impreuna cu o presiune foarte mare a apei.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, ce se poate adapta unei multitudini de situatii. Este activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, astfel ca temperatura apei va varia de la 45 de grade Celsius pana la 65 de grade Celsius.
 3. Eco – este cel mai economic program, insa poate fi folosit doar pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura apei este de 50 de grade Celsius.
 4. Silence – ofera o spalare silentioasa, putand fi folosit fara probleme pe parcursul noptii. Este foarte asemanator cu programul eco, temperatura d espalare fiind de 50 de grade Celsius.
 5. Delicate – este ideal pentru articole delicate, cum ar fi paharele si portelanurile, temperatura apei fiind de 40 de grade Celsius.
 6. Rapid 65 – este recomandat pentur vase cu un nivel mediu de murdarie, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius.
 7. 1h – dureaza numai 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, putand fi o alternativa pentru vasele recent murdarite.
 8. Rapid 45 – este potrivit pentru articolele sensibile, cu un nivel redus de murdarie, temperatura apei fiind de 45 de grade Celsius.
 9. Prespalare – este ideal pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor.
 10. Autocuratare – presupune igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest sens.

In acelasi timp, masina dispune si de cateva functii speciale utile, ce completeaza foarte bine programele din dotare:

 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos cu vase murdare, ulterior adaptand resursele in raport cu cantitatea de vase adaugata.
 • Vario Speed Plus – face posibila scurtarea duratei programelor de spalare de la 20% pana la 66%.
 • Intensive zone – permite spalarea intensiva la nivelul unui cos, iar la nivelul celuilalt cos, presiunea si temperatura apei vor fi normale.
 • Hygiene Plus – asigura o igienizare corespunzatoare articolelor celor mici si a persoanelor cu alergii.
 • Shine and Dry – ofera o lustruire potrivita vaselor si o uscare optima, crescand cantitatea de apa in cadrul ciclului de clatire si extinderea fazei de uscare.
 • Extra Dry – permite uscarea potrivita a vaselor, crescand temperatura apei.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a programului de spalare.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS68TI02E este o masina de spalat vase foarte buna, dotata cu toate functiile si programele necesare pentru a isi face treaba impecabil. Cumparatorii confirma acest lucru si sustin ca isi face treaba exemplar. Indeparteaza orice urma de murdarie, este destul de incapatoare, economica si foarte silentioasa. Sunt multumiti in totalitate de ea si sunt de parere ca raportl calitate/pret este unul avantajos.

Pareri pe scurt: Bosch SMS68TI02E

9.8

Pret

9.7/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.4/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Economica
 • Incapatoare
 • Numar mare de programe si functii
 • Display vizibil

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *