Masina de spalat vase BOSCH SMS 50D48EU – Review si Pareri generale

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

BOSCH SMS 50D48EU este o masina de spalat vase destul de simpla, dar eficienta, ce ofera cele mai importate programe si functii pentru o spalare optima. In continuare, as vrea sa va prezint cele mai importante detalii despre produs astfel incat sa puteti verifica daca este in concordanta cu asteptarile si nevoile voastre sau nu.

Masina de vase BOSCH SMS 50D48EU ofera o capacitate de incarcare de 12 seturi, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic redus. In plus, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 290 kWh, iar cel de apa 3360 litri.

Desi este un model independent al carui panou de control se afla pe exteriorul usii, nu putem verifica durata programelor, intrucat nu destine display. Gasim totusi indicatorii pentru sare si pentru agentul de clatire. Va reamintesc ca sarea are rolul de a proteja masina si vasele de calcar, iar agentul de clatire asigura o lustruire optima a vaselor.

Cavitatea interioara este prevazuta cu niste cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile, unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili pentru obtine si mai mult spatiu pentru a adauga oale, tigai, tavi etc. Bineinteles ca nu lipseste nici cosul special unde vor fi adaugate tacamurile.

Masina poate functiona fara probleme si atunci cand nu sunteti prezenti la domiciliu datorita sistemul de siguranta Aqua Stop. Acesta se refera la doua ventile electromagnetice pe furtun de alimentare cu apa si un element de siguranta, astfel ca, in situatia in care vor aparea scurgeri de apa in interiorul masinii, aceasta se va aduna in partea de jos.

In ceea ce priveste zgomotul produs, nivelul este unul rezonabil, nedepasind 48 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de 45 de kg.

Programe si Functii speciale

BOSCH SMS 50D48EU prezinta 5 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte mrudare, la tmeperatura de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata.
 2. Normal – este recomandat pentru spalarile zilnice, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului, insa este potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius.
 4. Delicate – este recomandat pentru articole sensibile, temperatura apei fiind de 45 de grade Celsius, presiunea acesteia fiind mai mica.
 5. Prespalare – este potrivit pentru inmuierea resturilor de murdarie uscata, fiind necesara activarea unui program complet, ulterior.

Totodata, aceasta dispune si de cateva functii utile, precum:

 • Vario speed – permite reducerea duratei de spalare a programelor.
 • Incarcare la jumatate – putem incarca un singur cos cu vase murdare, masina adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Masina de spalat vase BOSCH SMS 50D48EU este un model care se descurca eficient, desi nu dispune de cele mai avansate tehnologii. Clientii sustin ca spala eficent vasele, este destul de incapatoare pentru nevoile lor si silentioasa. Nu au intampinat probleme cu ea, ceea ce ii determina sa o recomande mai departe si sa aprecieze raportul calitate/pret drept unul corect.

Recenzii pe scurt: BOSCH SMS 50D48EU

9.1

Pret

9.0/10

Calitate

9.2/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Vario Speed
 • Programare intarziata
 • Usor de folosit
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *