Masina de spalat vase Beko DFS28131X – Review si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Beko DFS28131X este o masina de spalat vase foarte economica fiind potrivita si pentru o bucatarie de dimensiuni mai mici, fiindca este un model slim. Dispune de o gama foarte variata de programe despre care vom discuta pe larg in acest material.

Masina de spalat vase Beko DFS28131X prezinta o capacitate medie de 11 seturi si este incadrata in cea mai performanta clasa de eficenta energetica si anume A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual ar fi de doar 201 kWh.

Pentru ca discutam despre un model independent, panoul de control este amplasat in zona superioara a usii pe exterior, ceea ce ne permite sa verificam oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. De asemenea, beneficiaza de o interfata foarte intuitiva, fiind o masina usor de setat. In plus, tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient vasele.

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul unor cosuri destul de incapatoare si foarte flexibile. Pentru a obtine mai mult spatiu in vederea adaugarii articolelor mai voluminoase, putem rabata suportii mobili de plastic. In plus, cosul superior este ajustabil in functie de inaltimea vaselor. Este prezent, in acelasi timp, si cosul pentru tacamuri, la nivelul caruia acestora li se asigura o ingrijire corespunzatoare.

In plus, este un model foarte silentios, ce inregistreaza la spalare numai 44 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 85 cm inaltime, 44.8 cm latime si 60 cm inaltime, cantarind 40.5 kg.

Programe si functii speciale

Beko DFS28131X prezinta 8 +1 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Inner Clean – presupune igienizarea interiorului masinii folosind detergent special in acest sens. Dureaza 75 de minute si consuma 14.4 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 2. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, caci temperatura apei este de 50 de grade Celsius. Dureaza 184 minute si consuma 8.7 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 3. Automat – este cel mai flexibil program, fiind controlat in totalitate de senzori, temperatura apei variind in intervalul 45-65 de grade Celsius. Dureaza 117-195 de minute, timp in care consuma 12.6-17 litri de apa si 0.8-1 kWh energie electrica.
 4. AquaFlex – presupune spalarea diferentiata in functie de cos, astfel ca in cosul superior vor fi adaugate articolele sensibile si prevazute cu un nivel scazut de murdarie, iar in cosul inferior vor fi amplasate articolele rezistente cu un nivel mai mare de murdarie. Dureaza 217 minute si consuma 16.4 litri de apa si 1.2 kWh energie electrica.
 5. Intensiv – este recomandat vaselor foarte murdare, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius. Dureaza 191 minute si consuma 15.2 litri de apa, respectiv 0.9 kWh energie electrica.
 6. Quick & Shine – este recomandat pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad mediu de murdarie, temperatura apei fiind de 60 de grade Celsius. Dureaza 84 de minute, timp in care consuma 10.6 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 7. Glass care – ofera o ingrijire delicata vaselor foarte sensibile, temperatura apei fiind de doar 40 de grade Celsius. Dureaza 131 minute si consuma 12.6 litri de apa si 0.87 kWh energie electrica.
 8. Mini – este potrivit pentru vasele cu grad scazut de murdarie, temperatura de spalare fiind de 35 de grade Celsius. Prezinta o durata de 76 de minute si consuma 10 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 9. Prespalare – permite inmuierea resturilor uscate de murdarie, folosind 3.4 litri de apa la temperatura de admisie, pret de 15 minute.

De asemenea, sunt prezente si cateva functii speciale foarte utile. Printre acestea se numara:

 • Time delay – presupune amanarea orei de incepere a spalarii cu pana la 24 de ore.
 • Extra Drying – asigura performante ridicate la uscare.
 • Fast+ – presupune scurtarea duratei de spalare a programelor prin cresterea presiunii apei.
 • Blocare acces copii – permite dezactivarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior.
 • Incarcare la jumatate – presupune incarcarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor.

Concluzii si Pareri

Beko DFS28131X este o masina de spalat vase foarte buna ce ofera o gama variata de programe si functii ce acopera integral orice nevoi am avea. Clientii sunt foarte multumiti de aceasta masina declarand ca isi face impecabil treaba vasele fiind spalate foarte bine. Este suficient de incapatoare pentru nevoile lor, dar si foarte economica si silentioasa. O recomanda cu incredere mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: Beko DFS28131X

9.9

Pret

9.7/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.9/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte economica
 • Multe programe si functii
 • Foarte silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *