Masina de spalat vase Beko DFN28422W cu 14 seturi si 8 programe – Review complet si Pareri

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Beko DFN28422W este o masina de spalat vase independenta ce se remarca prin prisma raportului calitate/pret foarte avantajos. Ar putea fi una dintre cele mai rentabile alternativa, insa nu inainte de afla toate detalii despre acest model.

Masina de spalat vase Beko DFN28422W este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi, fiind potrivita chiar si pentru familii mai mare. Totodata, aceasta este incadrata in clasa de eficienta A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus. In plus, producatorii vin si cu niste estimari in acest sens, conform carora consumul anual de energie ar fi undeva la 266 kWh.

Panoul de control este amplasat frontal, iar pentru ca este un model independent, acesta va ramane vizibil pe toata durata spalarii. Aici vei putea verifica timpul ramas pana la finalizarea programului, poti realiza setarile necesare, precum se regasesc si doi indicatori foarte importanti: cel pentru cantitatea de saruri si cel pentru agentul de clatire. Este esential de fiecare data sa existe o cantitate optima de sare, intrucat datorita acesteia nu va ramane calcar pe vase, precum va proteja si componentele interne ale masinii impotriva coroziunii. Sarea se adauga in compartimentul special de sub cosul inferior, iar agentul de clatire in compartimentul amplasat pe usa masinii, pe interior.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri ce asigura o flexibilitate excelenta, astfel incat poti adauga vase de diverse dimensiuni. Gratie sistemului acrobat poti adauga vase de orice dimensiuni, fiindca acesta permite reglarea cosului superior pe trei niveluri. In plus, bratul pulverizator robtus asigura un jet puternic pentru a indeparta si cele mai persistente urme de murdarie de pe suprafata vaselor. Tehnologia Steam Gloss vizeaza lustruirea paharelor si a vaselor din portelan, in cele 10 minute in plus, pana la finalizarea programului, totodata, asigurand si rezultate superioare la uscare.

Child Lock permite blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa se poata juca linistiti langa maisna fara sa existe riscul de a o deregla.

Dimensiunile masinii de spalat sunt de 85 x 59.8 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 47.5 kg. In acelasi timp, presupune si un mod de functionare foarte silentios, astfel ca nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 43 dB.

Programe si functii speciale

Masina Beko DFN28422W are la baza 8 programe de spalare pe care le vom detalia mai jos:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este recomandat pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Este ceva mai lung, avand o durata de 220 de minute, timp in care consuma 9.5 litri de apa si 0.93 kWh energie electrica.
 2. Automat – este controlat de senzorul de incarcare si cel de durbititate, motiv pentru care va ajusta toti parametrii. In acest sens, durata poate varia intre 110-178 de minute si temperatura de spalare intre 40 si 65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 0.9-1.45 kWh energie electrica si 9.4-12.4 litri de apa.
 3. AquaFlex – este deopotriva un program flexiibl, insa diferenta este ca la nivelul celor doua cosuri vor exista conditii de spalare diferite. Inregistreaza un consum de 19 litri de apa si 1.53 kWh energie electrica, avand o durata de 203 minute.
 4. Intensiv – spalarea se realizeaza la temperatura de 70 de grade Celsius, motiv pentru care este potrivit pentru vase foart emurdare sau chiar cu rest de murdarie uscata, insa acestea trebuie sa fie si suficient de rezistente la temperaturi si presiuni ridicate. Dureaza 170 de minute, timp in care consuma 16.8 litri de apa si 1.51 kWh energie electrica.
 5. Quick&Shine – este un program scurt, caci are o durata de doar 58 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius, insa nu detine ciclu de prespalare. Este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, inregistrand un consum de 10.6 litri de apa si 1.18 kWh energie electrica.
 6. Pahare – este potrivit pentru articolele foarte sensibile, fiindca temperatura de spalare este scazuta de 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa. Dureaza 120 de minute si inregistreaza un consum de 13.6 litri de apa.
 7. Mini 30 – este un program cu o durata de doar 30 de minute, ce spala la temperatura de 35 de grade Celsius si nu dispune de ciclu de prespalare, clatire sau uscare. Consuma 10.8 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor. Foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie, pret de 15 minute.

De asemenea, masina dispune si de programul Innerclean care vizeaza igienizarea cavitatii, fara ca in interior sa existe articole murdare. Totodata, beneficiaza si de o serie de functii speciale:

 • Fast+ – reuseste sa scurteze durata programelor de spalare, scazand si consumul de apa, insa va utiliza o presiune mai ridicata a apei.
 • Steam gloss – mai este numit si extra-uscare, si vizeaza cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire, pentru rezultate mai bune la uscare.
 • Incarcare la jumatate – chiar daca masina este incarcata doar jumatate, aceasta poate fi pornita. In plus, va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata. Durata si temperatura de spalare vor ramane neschimbate.
 • TimeDelay – sau programare intaeziata, permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Trebuie sa recunosc ca Beko DFN28422W este o masina interesanta care, personal, m-a surprins mod placut prin dotarile cu care vine la pachet. Clientii sunt foarte incantati de ea si sustin ca spala impecabil vasele, rezultatele la uscare sunt foarte bune, iar modul de functionare este extrem de silentios. De asemenea, acestia au mai remarcat ca spala impecabil chiar si cu cel mai ieftin detergent. Este incapatoare si prezinta setare foarte flexibile, motiv pentru care nu au ce sa ii reproseze. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: Beko DFN28422W

9.7

Pret

10.0/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Incapatoare
 • Programe si functii foarte diversificate
 • Flexibila
 • Sistem Child Lock

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *