Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV25AX00E – Review si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SMV25AX00E face parte din seria a 2-a a electrocasnicelor Bosch ce vine la pachet cu o serie de programe interesante. In plus, aceasta este prevazuta si cu senzor de turbiditate, precum si cu senzor de incarcare, ceea ce este de apreciat, caci in general in cadrul celei de-a doua serii, acesti senzori nu sunt prezenti.

Masina de spalat vase Bosch SMV25AX00E este prevazuta cu o capacitate rezonabila de 12 seturi, ceea ce o face potrivita pentru un cuplu sau chiar pentru o familie cu un copil. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce inseamna un consum energetic decent. In plus, producatorii vin si cu niste estimari, conform carora, consumul energetic anual ar fi undeva la 290 kWh, iar cel de apa la 3300 litri.

Fiind un model complet incorporabil, desigur, panoul de control este amplasat pe usa pe partea interioara. Acesta dispune o interfata foarte simpla, iar la acest nivel, exista doi indicatori foarte importanti: cel pentru cantitatea de sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol extrem de important in activitatea masinii fiindca datorita acesteia nu vor ramane depuneri de calcar pe vase, in timp ce va reusi sa si protejeze eficient componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.

Pentru ca panoul nu ramane vizibil in timpul spalarii, producatorii s-au gandit la toate si au implementat sistemul InfoLight ce se refera la proiectarea unui fascicul de lumina pe podea, ce va indica daca masina spala sau a terminat de spalat.

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, ce iti vor permite adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii pliabili vei reusi sa obtii suficient spatiu chiar si pentru adaugarea oalelor, tavilor, tigailor si asa mai departe.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de sistemul Aqua Stop care va impiedica aparitia inundatiilor si a eventualelor pagube pe care le-ar putea produce apa.

Aceasta are o latime de 59.8 cm si o greutate de 31 de kg. Presupune o functionare destul de silentioasa, astfel ca nivelul de zgomot produs nu depaseste 48 dB.

Programe si functii speciale

Masina de vase Bosch SMV25AX00E are la baza 5 programe de spalare, pe care le vom analiza in continuare:

 1. Intensiv – este programul potrivit pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente precum tigai, oale, tavi etc, pentru ca temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, in timp ce si presiunea apei este una foarte ridicata. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, parametrii vor fi usor variabili. Durata poate sa alterneze intre 125 si 135 de minute, timp in care va consuma 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de cei doi senzori din dotare, astfel ca temperatura variaza intre 45 si 65 de grade Celsius, consumand 9-19 litri de apa si 1-1.6 kWh energie electrica. Durata acestuia este curprinsa intre 95-160 de minute.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa totusi potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute, timp in care consuma 11.7 litri de apa si 1.02 kWh enerige electrica.
 4. Scurt – dureaza 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind recomandat pentru spalarile zilnice, adica pentru vase cu grad normal de murdarie. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 5. Prespalare – are o durata de doar 15 minute si este recomandat pentr inmuierea murdariei uscate de pe vase. Foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de cateva functii speciale, deopotriva, foarte utile, precum:

 • Vario Speed – permite scurtarea duratei programelor de spalare, prin cresterea temperaturii si a presiunii apei.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.
 • Incarcare la jumatate – presupune adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata, chiar si atunci cand masina este incarcata cu vase doar jumatate. Durata si temperatura vor ramane neschimbate.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV25AX00E este o masina de spalat vase interesanta, prevazuta cu cele mai importante programe si functii cu ajutorul carora vei reusi foarte rapid sa scapi de grija vaselor murdare. Persoanele care au achizitionat produsul se declara foarte multumite de modul in care acest produs isi face treaba si sustin ca vasele sunt foarte bine lustruite, iar indiferent de gradul de murdarie, se descurca excelent. De asemenea, apreciaza modul silentios de operare si prezenta sistemul InfoLight, motiv pentru care sunt de parere ca, in ansamblu, raportul calitate/pret este excelent.

Pareri pe scurt: Bosch SMV25AX00E

9.3

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • InfoLight
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Sistem AquaStop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *