Masina de spalat vase partial incoporabila Bosch SMI46AW04E, 12 seturi, 6 programe, 60 cm, Clasa A++

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMI46AW04E

Bosch SMI46AW04E este o masina de spalat vase partial incorporabila, care odata integrata in mobilier, va ramane vizibil doar panoul de control. Este un model destul de bine dotat despre care vom discuta in cadrul acestui review.

Masina de spalat vase Bosch SMI46AW04E ofera o capacitate rezonabila de 12 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii cu copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce presupune un consum energetic destul de mic.

Este dotata cu sistemul Aqua Stop ce face referire la un furtun de alimentare cu perete dublu, supapa de siguranta si colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor, care asigura protectie intr-o proportie de pana la 100% impotriva pagubelor pe care le-ar putea provoca apa.

De fiecare data masina va putea detecta incarcatura gratie senzorului de viteza de rotatie, care va recunoaste in mod automat nivelul apei. Evident, pentru incarcaturi mai mari, va fi nevoie de o cantitatea mai mare de apa, iar pentru incarcaturi mai mici, este necesara o cantitate mai redusa. Acest senzor – Load Sensor, are rolul de a asigura consumul optim al apei, chiar si atunci cand discutam despre incarcarea masinii la jumatate sau alte incarcaturi partiale. Este in interesul utilizatorului sa economiseasca atat apa, cat si energie electrica.

Este important si modul in care masina trateaza vasele, pentru ca atunci cand discutam despre vase sensibile, datele problemei se schimba. Pentru ca apa dedurizata reprezinta o cauza importanta in coroziunea sticlei, aceasta masina a fost dotata cu tehnologia pentru protectia sticlei, regland in mod regulat gradul de duritate al apei. Astfel, vom fi siguri ca paharele preferate si chiar portelanurile delicate nu vor avea de suferit, ci dimpotriva vor fi spalate in cele mai bune conditii.

Masina este dotata si cu cos vario care poate fi amplasat foarte interior la nivelul cosului inferior, astfel asigurand spatiu suplimentar unde poti aseza cu incredere tacamuri.

Si pentru ca este important si confortul utilizatorului chiar si atunci cand masina spala, trebuie sa stii ca aceasta este dotata cu motor EcoSilence DriveTM. Asigura un nivel optim al zgomotului, de doar 44 dB, timp in care garanteaza si un consum energetic redus, despre care am discutat anterior.

Pe de alta parte, Aqua sensor are capacitatea de a regla cantitatea de apa in functie de gradul de murdarie, folosind fasciule de lumina, pentru a gestiona intr-un mod cat se poate de eficient clatirea. Astfel, in functie de resturile de mancare, de grasime ori de detergent ramase la clatire, procesul de clatire va fi monitorizat si se va stabili daca este necesar sa se continue.

Referitor la dimensiunile masinii de spalat, aceasta masoara 81.5 x 59.8 x 57.3 cm (l x l x A).

Programe si functii speciale

Masina incorporabila Bosch SMI46AW04E beneficiaza de 6 programe de baza care, din punctul meu de vedere, ar acoperi cele mai importante nevoie, daca nu chiar pe toate. Printre acestea se numara:

 1. Intensiv – este recomandat pentru vase cu grad ridicat de murdarie sau chiar cu resturi de murdarie uscata, dar in acelasi timp, ar fi preferat sa fie si rezistente, pentru ca temperatura si presiunea apei utilizate vor fi destul de ridicate. Se recomanda evitarea adaugarii vaselor foarte sensibile pentru ca s-ar putea sparge.
 2. Auto – reprezinta cel mai flexibil program din toate perspectivele, pentru ca sunt activi atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. In acest context, durata, temperatura de spalare si consumul de resurse vor fi reglate in mod automat in functie de cantitatea de vase adaugata, dar si de nivelul de murdarie existent pe suprafata vaselor.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, inregistrand cel mai mic consum de apa si energie electrica. Totusi, il recomandam pentru spalarile zilnice fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, deci nu ar fi suficient de mare pentru vase cu murdarie uscata.
 4. Delicate – este programul potrivit paharelor, articolelor foarte sensibile, precum portelanurile, pentru ca temperatura de spalare si presiunea apei vor fi destul de joase. Temperatura nu depaseste 40 de grade Celsius, astfel ca vasele vor fi tratate cu foarte mare atentie.
 5. Rapid – are o durata de doar 60 de minute si este potrivit pentru spalarile zilnice, adica pentru vase care au fost recent murdarie, iar resturile de mancare nu au inceput sa se intareasca.
 6. Prespalare – este recomandat sa activezi acest mini program inainte de a incepe spalarea propriu zisa, fiind potrivit doar pentru inmuierea resturilor de murdarie. Foloseste apa la temperatura de admisie.

Ca si functie speciala, amintim de Programare intarziata care permite setarea orei de incepere a spalarii de la o ora la 24 de ore, in functie de ora care te avantajeaza cel mai mult si de programul pe care il ai. Totodata, functia Hygiene Plus asigura o igienizare corespunzatoare a vaselor, in sensul ca in cadrul ultimului ciclu de clatire va utiliza apa la temperaturi foarte ridicate. Poti activa acaesta functie atat pentru vasele bebelusilor, cat si pentru vasele persoanelor alergice. Nu uitam nici de functia Vario Speed Plus, foarte importanta deopotriva, pentru ca aceasta permite scurtarea duratei programelor, fara a alterna insa rezultatele spalarii.


Concluzii si pareri

Din punctul meu de vedere, masina de spalat vase Bosch SMI46AW04E este un model cu care iti poti face treaba fara probleme, fiind destul de bine dotata si incapatoare.

Clientii confirma aceste aspecte si sustin ca spala ireprosabil si de fiecare data au reusit sa gaseasca programul potrivit. Nu consuma mult si este foarte silentioasa in timpul spalarii, iar in ansamblu, considera raportul calitate/pret bun. Pentru a verifica si oferta de pret actuala, te invitam sa intri aici.

Review pe scurt: Bosch SMI46AW04E

9.6

Pret

9.3/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • programare intarziata
 • silentioasa
 • cos vario
 • Vario Speed

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *