Masina de spalat vase incorporabila Beko DIS28120 cu 8 programe – Review si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Beko DIS28120 este o masina de spalat vase foarte interesanta si, mai presus de toate, extrem de utila in orice bucatarie, ce reuseste sa faca fata cu brio oricarui tip de murdarie, oferind o ingrijire atenta tuturor tipurilor de vase. Este dotata cu o gama extrem de variata de programe si functii despre care vom discuta mai multe detalii in continuare.

Masina de spalat vase Beko DIS28120 este prevazuta cu o capacitate medie, de 11 seturi, si este incadrata in una dintre cele mai performante clase de eficienta energetica si anume A++, asigurand un consum energetic foarte mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la doar 225 kWh.

Pentru ca discutam despre un model complet incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una extrem de intuitiva fiind usor de setat. Aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si de pe componentele interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea eficienta a vaselor.

Beko DIS28120 display

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile, unde pot fi adaugate toate tipurile de vase. Pentru a obtine mai mult spatiu pentru adaugarea oalelor, cratitelor, tigailor si asa mai departe, puteti rabata foarte usor suportii mobili din plastic din cosul inferior. Gratie bratului rotativ ce executa rotiri pana la 180 de grade, presiunea apei creste, iar rezultatele la spalare devin uniforme.

De asemenea, este important de stiut faptul ca masina este dotata cu motor Pro Smart Inverter ce ofera avantaje importante cum ar fi consumul energetic redus, nivel de zgomot redus ce nu depaseste 46 dB, dar si o buna rezistenta in timp.

Dimensiunile aparatului sunt de 81.8 x 44.8 x 55 cm (l x L x A) alaturi de o greutate de 30.1 kg.

Programe si functii speciale

Masina are la baza, nu mai putin, de 8+1 programe de spalare, pe care le vom detalia in continuare:

 1. Inner Clean – preuspune igienizarea interiorului masinii, operatiune ce trebuie realizata o data la 1-2 luni, fara sa existe vase in interior. Dureaza 75 de minute si consuma 14.4 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 2. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumul de resurse, insa este potrivit pentru spalari zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 239 minute si consuma 8.7 litri de apa si 0.78 kWh energie electrica.
 3. Automat – este cel mai flexibil program, fiind potrivit in orice situatie. Temperatura variaza intre 45 si 65 de grade Celsius, iar durata intre 92-173 de minute. Consuma 9.8-13.2 litri de apa si 0.9-1.2 kWh energie electrica.
 4. AquaFlex – presupune spalarea diferentiata in functie de cos. Astfel, articolele delicate vor fi amplasate in cosul superior, acolo unde temperatura si presiunea apei sunt mai scazute, in timp ce articolele mai rezistente si mai murdare vor fi amplasate in cosul superior, unde temperatura si presiunea vor fi mai mari. Dureaza 206 minute si consuma 16.4 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 5. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor, la temperatura de 70 de grade Celsius. Dureaza 164 de minute si inregistreaza un consum de 15.2 litri de apa si 1.25 kWh energie electrica.
 6. Quick&Shine – este un program potrivit pentru spalarile zilnice, avand o durata de doar 58 de minute si o temperatura de spalare de 60 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 10.6 litri de apa si 1.12 kWh energie elctrica.
 7. Glass care – ofera o ingrijire delicata vaselor, la temperatura de doar 40 de grade Celsius. Dureaza 120 de minute si consuma 12.6 litri de apa si 0.93 kWh energie electrica.
 8. Mini – este portivit pentru vasele recent murdarite, cu un nivel scazut de murdarie, fiindca dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 35 de grade Celsius. Consuma 10 litri de apa si 0.74 kWh energie electrica, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 9. Prespalare – este potrivit pentru indepartarea murdariei uscate de pe vase, avand o durata de 15 minute, timp in care foloseste 3.4 litri de apa la temperatura de admisie.

Totodata, sunt prezente si o serie de functii utile si anume:

 • Incarcare la jumatate – putem incarca un singur cos, iar masina va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata, fara modificarea duratei sau a temperaturii de spalare.
 • Fast+ – permite scurtarea duratei programelor de spalare, prin cresterea presiunii apei.
 • Super Rinse – in functie de detergentul utilizat, in cazul in care identifica o problema de dizolvare a detergentului, va elimina petele de pe vase si va optimiza rezultatele la clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii chiar si cu 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Beko DIS28120 este o masina de spalat vase foarte buna care ofera rezultate excelenta la spalare si o uscare optima a vaselor. Cumparatorii sunt foarte incantati de ea si sustin ca isi face treaba impecabil. Este suficient de incapatoare pentru nevoile lor si reuseste sa indeparteze murdaria foarte bine, chiar si murdaria uscata. De asemenea, apreciaza deopotriva modul silentios, dar si economic de functionare, iar din punctul lor de vedere, raportul calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: Beko DIS28120

9.7

Pret

9.5/10

Calitate

9.9/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Numar mare de programe si functii
 • Economica
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *