Masina de spalat vase Beko DFS05013W – Review si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Beko DFS05013W este genul de masina de spalat vase care asigura strictul necesar, dar care te poate ajuta sa scapi fara probleme de grija vaselor murdare. Va invit sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai multe informatii despre dotarile acestei masini si modul in care isi face treaba.

Masina de spalat vase Beko DFS05013W este preavazuta cu o capacitate medie de 10 seturi, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual ar fi undeva la 237 kWh, iar cel de apa la 2490 litri.

Fiindca discutam de un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior. Interfata acestuia este foarte prietenoasa, insa nu dispune de display pentru monitorizarea timpului ramas pana la finalizarea programului. Totusi, sunt prezenti cei doi indicatori – pentru sare si pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor internea ale masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri flexibile ce permit introducerea vaselor de diverse dimensiuni. Putem rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu in vederea adaugariri tavilor, tigailor, oalelor etc. Este prezent si cosul pentru tacamuri ce ofera o incarcare rapida si o buna flexibilitate.

De asemenea, masina presupune un mod de functionare silentios inregistrand numai 49 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 85 cm inaltime, 44.8 cm latime si 60 cm adancime, avand o greutate de 37.4 kg.

Programe, Functii si Tehnologii

Beko DFS05013W detine 5 programe de spalare pe care le vom  detalia in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program fiind potrivit pentru spalarile zilnice, caci temperatura apei este de 50 de grade Celsius. Presupune o durata de 205 minute, timp in care consuma 0.83 kWh energie electrica si 10.5 litri de apa.
 2. Intensiv – este ideal pentru vasele foarte murdare, caci temperatura apei ajunge pana la 70 de grade Celsius. Dureaza 115 mintue si consuma 14.8 litri de apa si 1.28 kWh energie electrica.
 3. Clean&Shine – este potrivit pentru vase cu grad moderal de murdarie, temperatura apei fiind de 65 de grade Celsius.. Dureaza 90 de minute, timp in care inregistreaza un cosnum de 15 litri de apa.
 4. Quick&Shine – este un program mai scurt, cu o durata de 58 de minute, ce face fata vaselor recent murdarite, fiind spalate la temperatura de 60 de grade Celsius. Consuma 10.6 litri de apa si 1.12 kWh energie electrica.
 5. Mini – este un program scurt, de doar 30 de minute, ce spala la temperatura de 35 de grade Celsius si consuma 0.77 kWh energie electrica, respectiv 10.4 litri de apa. Nu dispune de ciclu de uscare.

Ca si functii speciale, masina prezinta:

 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos cu vase murdare si adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Beko DFS05013W este, intr-adevar, o masina destul de simpla, dar care ofera strictul necesar pentru o spalare eficienta a vaselor. Cumparatorii sustin ca nu au avut probleme cu ea, iar programele din dotare isi fac treaba foarte bine. De asemenea, confirma ca este silentioasa si usor de folosit, iar pentru nevoile lor a fost o alegere inspirata. O recomanda mai departe si apreciaza raportul calitate/pret avantajos.

Review pe scurt: Beko DFS05013W

9.1

Pret

9.4/10

Calitate

9.2/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Programare intarziata
 • Incarcare la jumatate
 • Programe bine gandite

Argumente CONTRA

 • Lipsa display

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *