Masina de spalat vase Beko DFN28422X, 14 seturi, 8 programe, Clasa A++, 60 cm, Inox

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Beko DFN28422X

Masina de spalat vase Beko DFN28422X reprezinta un model generos, din mai multe perspective, ce asigura o spalare eficienta a vaselor, fara batai de cap pentru utilizator. Iti propunem sa faci cunostinta cu ea pentru a afla mai multe detalii pe care trebuie sa le cunosti in mod obligatoriu!

Beko DFN28422X ofera o capacitate ultra-generoasa, de 14 seturi, ideala chiar si pentru familii foarte mari. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum redus de energie electrica.

Consumul energetic anual a fost estimat la 266 kW, iar cel de apa la 2660 litri.

Masina este prevazuta cu doua cosuri, ce sunt reglabile pe inaltime.

Nivelul de zgomot produs nu depaseste 47.5 dB, ceea ce inseamna ca maisna nu va fi deranjanta din punct de vedere acustic.

Programe si functii speciale

Cand am spus ca este o masina generoasa, nu ne-am referit doar la capacitate mare de incarcare. Se pare ca aceasta dispune si de un numar destul de mare de programe, foarte utile – 8+1:

 1. Eco – este potrivit chiar si pentru spalari zilnice, fiind recomandat pentru vase cu grad mediu de mrurdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, avand o durata de 220 minute. In tot acest timp, consuma 9.5 litri de apa si 0.93 kWh energie electrica.
 2. Automat – este activat senzorul de turbiditate care va detecta gradul de mrudarie al vaselor, prin urmare adaptand temperatura de spalare, cantiattea de apa, dar si durata programului. Durata poate varia intre 110 si 178 de minute, inregistrand un consum de 9.4 – 12.4 litri de apa si 0/9 0 1.45 kWh energie electrica. In plus, temperatura de spalare variaza intre 40 si 65 de grade Celsius.
 3. Aquaflex – reprezinta un program foarte flexibil, care va spala in mod diferentiat vasele la nivelul celor doua cosuri. Astfel, in cosul superior presiunea va fi mai mica, iar in cosul inferior, poti adauga vase rezistente pentru ca presiunea va fi ceva mai mare. Consumul energetic este de 1.53 kWh, iar cel de apa de 19 litri. Dureaza 203 minute.
 4. Intensiv – spalarea se realizeaza la temperatura de 70 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vasele si oalele cu grad ridicat de murdarie. Dureaza 170 de mimnute si inregistreaza un consum energetic de 1.51 kWh, iar cel de apa de 16.8 litri.
 5. Quick&Shine – dureaza 58 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius. Este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie. Consuma 10.6 litri de apa si 1.18 kWh energie electrica.
 6. Pahare – spala la temperatura de 40 de grade, iar pentru ca foloseste si o presiune destul de joasa a apei, este recomandata adaugarea vaselor sensibile cum ar fi articolele din sticla si portelan. Dureaza 120 de minute si consuma 13.6 litri de apa.
 7. Mini 30 – spala la temperatura 35 de grade Celsius, pret de 30 de minute. Nu prezinta prespalare, clatire sau uscare. Inregistraeaza un consum de 10.8 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – dureaza 15 minute si inregistreaza unconsum de 4 litri de apa. Este recomandat pentru inmuierea murdariei intarite.
 9. Innerclean – nu se refera la curatarea vaselor, ci la curatarea cavitatii interioare a masinii cu detergent special.

Pe langa aceste programe de baza, se adauga si cateva functii speciale:

 • Fast+ – scurteaza durata programelor si, implicit consumul de apa.
 • Steam Gloss – mareste temperatura apei in ultimul ciclu de clatire, pentru o uscare mai eficienta.
 • AquaIntense – sub elicea inferioara se afla o inca o elice, care este eficienta pentru spalarea vaselor cu grad ridicat de murdarie. Singura conditie este ca vasele respective sa fie amplasate in acea zona.
 • Incarcare la jumatate – chiar daca masina nu este plina, activand aceasta optiune, vei putea spala vasele adaugate, totodata, adaptand resursele in functie de cantitatea de vase.
 • TimeDelay – permite programarea aspalarii masinii, in intervalul 30 de minute si 24 de ore.
 • Child Lock – blocheaza tastele masinii, pentru ca cei mici sa nu deregleze prgoramul care ruleaza.

Concluzii si pareri

In opinia mea, Beko DFN28422X este un model de masina de spalat vase foarte bine dotat, ce vine la pachet cu o capacitate extrem de mare si numar mare de functii. Isi face treaba foarte bine, iar in acelasi timp, clientii sunt foarte incantati de rezultatele obtinute. Vine la pachet cu un raport calitate/pret excelent, iar aici poti beneficia de o oferta de pret foarte buna.

9.6

Pret

9.3/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.1/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • capacitate foarte mare
 • eficienta energetica
 • numar mare de programe
 • programare intarziata
 • pret avantajos

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *