Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV45CX01E – Review complet si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPV45CX01E este un model de masina de spalat vase incorporabila ce asigura o spalare eficienta a vaselor, iar acest lucru se datoreaza senzorilor din dotare, dar si functiilor foarte flexibile. In continuare, vei afla tot ceea ce te intereseaza despre acest model pentru a iti putea forma o parere cat mai obiectiva.

Masina de spalat vase Bosch SPV45CX01E este prevazuta cu o capacitate de 9 seturi, ceea ce o face potrivita, din punctul meu de vedere, pentru un cuplu. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta enegetica A+, ceea ce inseamna un consum energetic rezonabil.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, iar interfata acestuia este cat se poate te intuitiva. Tot aici vor aparea indicatorul pentru agentul de clatire si indicatorul pentru sare. Acestia se vor aprinde doar in momentul in care in rezervor nu exista o cantitate suficienta de agent de clatire, respectiv sare. Sarea este esentiala pentru masina de spalat vase, pentru ca in primul rand de ea depinde calitatea spalarii, pentru ca vasele sa nu ramana cu urme de calcar la final, dar tine la distanta si depunerile de calcar de pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri ce asigura o flexibilitate foarte buna, fiind prevazute cu suporturi speciale pentru pahar si tacamuri, pentru o curatare eficienta si sigura. In plus, suportii din plastic se pliaza pentru a putea adauga si vase mai voluminoase. Cosul Vario a fost special proiectat pentru adaugarea tacamurilor, iar la final, acesta poate fi extras cu totul din masina si depozitat in dulap.

Gratie senzorului Aqua Sensor, cantitatea de apa va fi ajustata in mod automat, alaturi de temperatura si durata ciclului de spalare in raport cu tipul vaselor adaugate, dar si cu gradul de murdarie.

Alaturi de bratul de pulverizare din partae inferioara, Duo Power, bratul dublu de pulverizare ampalsat in cosul superior asigura o distribuire optima a apei. Rolul celor doua brate de pulverizare este de a se asigura daca apa ajunge in fiecare colt al masinii de spalat.

In plus, gratie tehnologiei de protectie a sticlei, gradul de duritate al apei este ajustat in mod constant astfel incat paharele sa fie protejate si curatate delicat.

Un alt aspect ingenios la acest model de masina se refera la existenta sistemului InfoLight ce proiecteaza o lumina de culoare rosie pe podea pentru a sti atunci cand masina spala sau a terminat de spalat.

Dimensiunile acestui model sunt de 81.5 x 44.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 29 de kg.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, nivelul maxim nu depaseste 48 dB, ceea ce inseamna ca modul de functionare este silentios.

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu 5 programe de spalare foarte bine gandite, dupa cum urmeaza:

 1. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, stabilind temperatura optima de spalare, consumul de resurse si durata totala. Temperatura apei poate varia intre 45-65 grade Celsius, iar durata intre 90-150 de minute. Inregistreaza un consum de 7-16 litri de apa si 0.7-1.3 kWh energie electrica.
 2. Eco – este cel mai eficient din perspectiva consumului de resurse, fiind potrivit pentru spalarile zilnice caci foloseste apa la temperatura de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de doar 0.78 kWh energie electrica si 8.5 litri de apa si are o durata de 195 de minute.
 3. Silence – este cel mai silentios program, putand fi folosit pe timpul noptii. Foloseste apa la temperatura de 50 de grade Celsius, la o presiune foarte scazuta. Are o durata de 235-240 de minute si inregistreaza un consum de 0.78-0.9 kWh energie electrica.
 4. Spalare rapida – are o durata de doar 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Este potrivit pentru vase cu grad scazut de murdarie, inregistrand un consum de 1 kWh energie electrica si 10 litri de apa.
 5. Prespalare – este un program potrivit pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie. Dureaza doar 15 minute si inregistreaza un consum energetic de doar 0.1 kWh.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de cateva functii speciale, deopotriva, foarte utile:

 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor de spalare, chiar si pana la jumatate. Nu va afecta rezultatele la spalare sau uscare.
 • Extra Uscare – asigura o uscare eficienta a vaselor, gratie temperaturii ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Incarcare la jumatate – adapteaza resursele in functie de cantitatea de vase adaugata in masina.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Bosch SPV45CX01E este o masina de spalat vase foarte buna, ce asigura rezultate eficiente  la spalare. Clientii confirma acest lucru si sutin ca programele sunt atat de bine gandite, incat sa acopere toate tipurile de nevoi, chiar daca nu sunt multe ca numar. In plus, este foarte silentioasa si usor de programat, iar ceea ce i-a incantat foarte mult a fost prezenta fasciculului de lumina care indica stadiul masinii. In ansamblu, recomanda masina mai departe si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Aici poti consulta si tu oferta de pret actualizata.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

 

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 9
Clasa de eficienta energetica Clasa energetica A+ dintr-o gama de la A+++ la D
Numar de programe 5
Tip incorporare Complet incorporabila
Clasa de eficienta la spalare A
Clasa de eficienta la uscare A
Control Electronic

PROGRAME SI FUNCTII

Siguranta copii Da
Protectie inundatie Da
Programe Auto

Eco

Silence

Spalare rapida

Prespalare

Functii Vario Speed Plus

Extra Uscare

Incarcare la jumatate

Programare intarziata

Nivele de temperatura 3
Alte tehnologii EcoSilence Drive – motor cu tehnologie brushless (BLDC)

DATE TEHNICE

Latime (cm) 45
Nivel de zgomot dB(A) 48
Dimensiuni (IxLxA) cm 81.5 x 44.8 x 55
Greutate (Kg) 29

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV45CX01E, 9 seturi, 5 programe, Clasa A+, 45 cm

9.2

Pret

9.2/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Programe foarte bine gandite
 • Info Light
 • Suport pentru pahare si cos pentru tacamuri
 • Vario Speed Plus

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *