Masina de spalat vase Bosch SMS46KI04E, 13 seturi, 6 programe, Clasa A++, 60 cm, Inox anti-amprenta

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMS46KI04E

Bosch SMS46KI04E este o masina de spalat vase incapatoare, ce face parte din seria a 4-a a electrocasnicelor Bosch ce vine la pachet cu o serie de elemente foarte intesante. Mai multe detalii vom discuta in continuarea acestui review.

Bosch SMS46KI04E are o capacitate de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie mai mare. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, inregistrand un consum energetic anual de aproximativ 262 kWh. In acelasi timp, consumul anual de apa este estimat undeva la 2100 litri.

Are o latime de 60 cm si cantareste 51 kg.

Nivelul de zogmot produs in timpul spalarii nu depaseste 46 dB, ceea ce inseamna ca nu te va deranja in timpul spalarii.

Programe si functii speciale

Bosch SMS46KI04E este prevazuta cu 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este potrivit pentru vasele si oalele foarte murdare sau chiar cu murdarie uscata, fiind presiunea, dar si temperatura sunt foarte mari – 70 de grade Celsius. Avand in vedere ca senzorul de incarcare este activ, parametrii vor varia. Consumul de apa poate fi de 11-14 litri, iar cel de energie electrica intre 1.25-1.45 kWh, in timp ce durata poate fi cuprinsa intre 130 si 140 de minute.
 2. Auto – detecteaza atat gradul de incarcare, dar si turbiditatea apei, pentru reglarea parametrilor necesari. In acest sens, temperatura va varia intre 45 si 65 de grade Celsius si inregistreaza un consum de apa de 5-16 litri si un consum energetic de 0.-9-1.35 kWh. Totodata, durata programului va varia intre 105 si 165 de minute.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului energetic. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si foloseste numai 0.92 kWh energie electrica si 7.5 litri de apa. Dureaza ceva mai mult, 235 de minute.
 4. Pahare – potrivit pentru vasele foarte sensibile, spalarea realizandu-se la temperatura de 40 de grade Celsius. Consumul de apa variaza intre 11-14 litri, iar cel energetic intre 0.8-0.85 kWh. Durata variaza itnre 85 si 95 de minute.
 5. Scurt – dureaza 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Este potrivit pentru spalarile zilnice, unde gradul de murdarie este mediu. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – utilizeaza 5 litri de apa la temperatura de admisie, prin urmare, consumul energetic va fi infim. Dureaza 15 minute, astfel ca este potrivit pentru inmuierea resturilor uscate de mancare.

Totodata, masina mai beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile ce te vor ajuta extrem de mult:

 • Vario Speed Plus – programele de spalare sunt reduse cu pana la 50%, fara a afecta rezultatul final.
 • Extra Uscare – vizeaza o uscare cat mai buna, pentru ca ultimul ciclu de clatire se va realiza la temperaturi ridicate.
 • Extra Hygiene – igienizarea eficienta la sfarsitul programului, pret de 10 minute la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 1 ora pana la 24 de ore.
 • Incarcare la jumatate – nu mai este nevoie sa asteptati sa umpli masina in totalitate, caci activand acest program, se vor ajusta toti parametrii in functie de cantitatea de vase adaugata.

Concluzii si pareri

Bosch SMS46KI04E este o masina de spalat foarte buna, ce se descurca excelent indiferent de gradul de murdarie al vaselor. Clientii confirma faptul ca este foarte incapatoare, silentioasa, iar programele din dotare sunt foarte eficient. Acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul corect, iar aici poti consulta oferta actualizata.

9.3

Pret

8.7/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.9/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • programe diversificate
 • incarcare la jumatate
 • programare intarziata
 • silentioasa

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *